Alla inlägg under mars 2014

Av Patricia - 15 mars 2014 09:52

Hade en mkt trevlig och rolig afton/kväll igår med mamma, Katarina och Sofia :)

Maten var god, vi åt på ett ställe som heter mongolian, ligger precis bredvid karlstad ccc som teatern var på :)

Friterad kyckling med sötsur sås och ris blev min middag :) Glass med chokladsås till efterrätt ;) mätt blev jag verkligen! Hade en ny top och kjol kvällen till ära från Lindex :) mkt nöjd med det valet!

     


Teatern hette "livat i parken", den var lite små rolig, skrattade gott ett par gånger, men om jag skriver att den aldrig "lyfte", förstår ni vad jag menar då? Den tuggade liksom runt i samma anda hela tiden, det hände inget.. Så livat i parken var det inte.. Sen att skådespelarna ballade ur och bröt ihop nån gång gjorde att teatern blev några minuter längre av att dom stod själva o skrattade... men vi hade kul oavsett :)

 


På vägen hem diskuterade vi det här med sömn, om vi är morgonpigga eller kvällspigga!

Morgonpigg förälder lägger sig runt 21-22 varje kväll och går upp kl 05,30 tillsammans med barnen, duschar, fixar härlig frukost med alla världens nyttigheter, hinner att tömma tvättkorgen och vika in all tvätt i alla skåp och garderober, baka tekakor eller kanske bullar och slänga ut detta på facebook, allt innan kl blivit 12!

Många kommenterar: Oj vad duktig du är! Klapp på axeln! Hurtig du är! Bla bla!


Kvällspigg, sover bort hela förmiddagen, går upp kl 12 och äter frukost då barnen egentligen äter lunch (detta då när den andra föräldern är hemma)! Dagen rullar på med att leka, pyssla och kanske städa undan lite! Fixar världens middag med nyttigheter från världens alla hörn runt kl 18-19 på kvällen, läser lååång godnatt saga för barnen utan att känna sig stressad, duschar, tvättar undan all tvätt och bakar bullar eller tekakor runt kl 22 när resten utav familjen sover! Lägger ut detta på facebook! Tror ni att denna person får samma positiva respons från FB? Får denna person någon klapp på axeln för att den är duktig och fixar allt på kvällen ist för på morgonen? Tror många reagerar på: sov du verkligen bort halva dagen? LAT!


Sedan urminnes tider har samhället sett ned på morgontrötta och förknippat det med lathet! Men innan elektriciteten fanns var man tvungen att lägga sig tidigt för dom såg ju inget ;) jag tillhör kategorin i mitten, som de flesta tillhör men som inte ingen märker för dem kategorin är inte "skrytsam" eller "lat"! ibland är jag pigg både morgon och kväll, ibland är jag en levande död!


Fick väcka Ivar när jag kom hem, jag hade explosiva bomber som ville bli ur mjölkade! ONT!


idag blir det en tur till Boda och busa med mangskogs flickorna, dom reser till Thailand på måndag! :)


Gladiatorerna börjar ikväll :) glöm ej att kolla på Torro (hette han det) ;) mmmm...

Av Patricia - 14 mars 2014 10:57

Jag blir nästan rädd för mig själv! Minnet sviker mig! Jag som brukar ha stenkoll på allting, men glömde totalt bort att ikväll ska jag, Katarina och Sofia ta med min mamma/deras svärmor på middag och teater i Karlstad! Mamma fick ju det i julklapp utav oss! Som tur var påminde Katta mig o det igår ;) jag blev helt paff och tankarna började verkligen att snurra där inne ;) Visst faaan!!! hehe!

Kul ska det bli iaf :) härligt att få komma hemifrån och hänga med trevlig tjejer <3 hoppas teatern är bra också! Fullt i parken tror jag den hette :)


I onsdag tog jag ett beslut, jag skulle elda upp skräp, ensam med 3 ungar! Japp! så tänkte jag...

Insåg ganska fort när elden började brinna iväg lite att jag klarar nog inte det här ensam ;) det fanns absolut ingen fara för att något annat skulle ta sig förutom den gräshögen vi alltid eldar vid, men jag ringde till Johan iaf som kom och "räddade" situationen som han kallar det ;) så vi eldade upp det torra gräset också :)

 


Ungarna lekte snällt i det härliga vårvädret och somnade ganska omgående vid läggdags! :)

 


Olof hade möte på onsdagskvällen, men han kom hem tidigt så jag kastade mig på telefon och ringde Marie!

-Jag kan bli med och tränaaa!!! :D skööönt!


Igår åkte vi hem till flickorna i Mangskog :)

Där fick vi våfflor och kladdkaka! MUMMA!

Ungarna var ute hela dagen, de försökte ett par gånger med att smyga in men icke! UT skrek vi till dem ;) Jag och katarina satt på altan och hade det så skönt i vårsolen!


Vem har sagt att lera inte är kul? Det måste vara skitkul med tanke på att 4 st står och geggar med det göör länge ;)

 


Sol i sikte! ;)

 


Våffla på altan!

 



kl 15,40 ska jag plocka upp mamma i sulvik, sen kör vi barnen till Olofs jobb och tar hans bil hem till Sofia för att sedan köra vidare till Kallvika och plocka upp Katarina! Så nu fick ni resplanen ;)

Jag är duschad och ska bara sminka fejset och på kläderna sen ;)

skulle vilja ha en inbakad fläta i luggen, men jag ju inte göra nån själv :( hjälp MARIE!

Av Patricia - 12 mars 2014 10:17

Jag ska egentligen ingenstans idag, men ändå är jag sur över att Olof glömde mina nycklar i sin jacka som han givetvis har med sig till jobbet idag.. Jag känner mig lite frihetsbedrövad faktiskt! Löjligt men sant! Bara för att jag och ungarna inte kan gå ut och ta en tur med bilen, eller låsa ytterdörren så känner jag mig låst, instängd och sur!

Jag tog Olofs nycklar igår kväll när jag stack iväg på tjejkvällen, för jag tog volvon dit.. Men jag var duktig och hängde upp dem på hatthyllan igen när jag kom hem, som jag alltid gör med mina också! Men det gjorde inte han! Han behöll mina i jackfickan (han åkte en tur till Nyhem igår med barnen) och sen tog han även sina i morse är han gick ut till bilen! jaha... tack.. lite bitter nu, men de går över ;) har ju ändå tänkt att spendera dagen i solväggen med en bra bok!


Nu ringde min underbara chef och berätta att jag ska få åka och prova ut en ny jacka och byxor till jobbet :) wohoo! sånt gillas! Tar med mig ungarna och gör det i morgon!

ska bli kul att få komma tillbaka till jobbet till hösten! Lite högre lön också ;) me happy!


Trevlig filmkväll igår, lille goa Texas var med också, fast han somna mitt i filmen ;)

såg en "skräck" film, som var typ en version av "ensam hemma för vuxna" ;) den var bra och hade ett oväntat slut som man fick en ahaa upplevelse utav :) Var meningen att vi skulle se Freddy Kureger (nya versionen) men den gick att få upp på tv.. lite trist, men vi får väl ta den snart :D jag ser fram emot den!


Fick sovmorgon denna morgon, ända till 8,30 :) gött! Ivar är redan ute och sover sin förmiddags lur!


Blir ingen träning för mig ikväll heller, Olof har månadsmöte med jobbet.. :/ jag vill ju träna... snyft


Snart är det hem till gården ;) många tycker säkert att den serien är skitdålig, vilken den också är! Men man fastnar i den! Nu är ju givetvis den snyggaste skådespelaren mördad (i serien alltså) så nu väntar man på att en ny goding ska komma ;)


lite bilder från gårdagen:

     

Trevlig onsdag alla!

Av Patricia - 11 mars 2014 09:54

Jag, Arvid och Ivar är förkylda! Jag är täppt i näsan, trött, irriterad och har rethosta.. Arvid hostar ganska mkt men är pigg ändå! Ivar har det mkt jobbigt, tjockt grönt snor rinner konstant, han försöker hosta men han är ju så liten så han får ju inte till det <3 han är gnällig och extremt mammig!

Han har inte heller bajsat sen jag vet inte när längre.. ligger några kulor i blöjan ibland! Han ammar enbart just nu (tur att jag fortfarande gör det) och så äter han katrinplommon, massor! Antagligen känner han också av att halsen river och därför vill han inte äta något annat.. säkert mer tänder också!

I alla fall så sliter detta ut mig, jag får ingen tid över till de andra två barnen, huset förfaller och jag har absolut inget tålamod :( jag är trött helt enkelt. I över sju månader har jag inte fått sova mer än 3 timmar i ett sträck (om jag har haft tur vill säga).. Det hör ju till, skaffar man barn blir det mindre sömn, inget som är någon nyhet för mig egentligen ;) men jag kommer inte heller bli frisk om inte jag får vila och få regelbunden sömn.. Det krampar i huvudet på mig..


Längtar tills ikväll, ska få åka på tjejkväll utan barn! Behöver få ladda om! tror även Ivar kan behöva en kort break från mig! Han blir så glad när olof kommer hem, han kryper gråtandes till honom och så fort olof lyfter upp han blir han tyst och skit glad :) äntligen nån som bär på mig tänker han nog ;) hehe


Igår åkte vi och köpte en trehjuling till Ivar :) han sitter så fint i den och är så nöjd när vi går omkring ute :) härligt väder! Idag ska vi rensa sandlådan! Mkt trasiga saker där kan jag tänka mig ;)

 

Pysslade lite igår med svartvita kort på familjen! Den är inte klar än, ska in två kort till! Ett på Irma, men det är svårt att få till, för hon vägrar vara med på kort ;)

 


Här har vi ännu en bild från då och idag med ett par baggy byxor! Kommer ihåg när jag tog den första bilden och skickade den till Marie, jag var så stolt att jag kunde knäppa dem och att de satt så löst i midjan! Det var e stor dag för mig :) Idag kan jag ej använda dem för dom åker ned över rumpan, kan bara dra dem upp och ned utan att ta i :D så de hänger längst in i garderoben för att påminna mig om att inte släppa allt igen! Så här sitter dom idag MARIE ;) hehe


30/10 2013

 


11/3 2014

 


Lovely!

Av Patricia - 10 mars 2014 09:38

Igår hade familjen på ståstilla fullt upp! :)

Det började med att Olof och Irma ringde till Thomas och frågade om de fick komma och leka på förmiddagen, Irma saknade Tuva <3 och eftersom Marie var hemma och ledig hängde vi andra också med :D

Massor av GOfika blev det, hela sju olika sorter ;) Männen gick tillslut ut med alla barnen och till Arvids lycka kom Tobias ut samtidigt så de hade det skojigt i det härliga vårvädret :)

Jag och Marie gick igenom lite olika skräckfilmer till i morgonkväll då vi äntligen ska få till en filmkväll :D

Klockan gick och det var dags att fara till affären innan den stängde kl 14.. slut på amningskupor! (intressant va?)


Fort hem för familjen från Edane kom till Glava för att grilla korv i skogen :) packade två kassar med allt som hör korvgrillning till och körde ut mot granmon! Grillplatsen är jättevacker, med en härlig utsikt, synd bara att det blåste ju storm så det var inte jämt jätteskönt ;) men mat åt vi och ungarna lekte i skogen :) Lille Ivar sov hela grilltiden, men så hade han ju åkt på Tinos cykel ute med kompisarna, så han var sleten <3


Framme :) (ser ni att det är is runt bryggan? den var iaf borta när vi åke hem :) VÅR!

 


Modeller på bryggan <3

 


Solsken!


Hämtar sten till eldstaden!

   


the män, are making fire, ugg ugg!


Ivar stod i lä bakom vindskyddet, men all rök blåste dit så han fick stå i blåsten i alla fall sen ;)

   


Barnens korv på värmning ;)


VÅR! som sagt, isen var borta när vi for :D

   


Efter all fika och korv var det mer än skönt att få röra på sig, ett boxpass fick det bli och herregud vad jag skratta, jag och Mirja var verkligen på fnitter humör igår :D så himla roligt att verkligen få skratta ordentligt åt egentligen fåniga saker ;) men att skratta tränar också kroppen och helar själen <3 tack för det Mirja :D


Har gett mig fan på att jag ska skåpet på plats i matsalen, så vi får flytta Irmas dörr ;) Förhoppningsvis räcker det om vi bara vänder på dörren så blir inte projektet så stort! Men jag älskar skåpet, kan bara stå och titta på det! Såg ett till skåp på fb nu, det skulle dom ha 650 kr för och det var inte alls lika snyggt som vårt eller lika stort så då känns det ännu bättre :D


Inatt blev det inte mkt sömn för mig! Vakna runt 01,30 av Arvid hostade.. Han fortsatte med att hosta närmare en timme! Jag låg vaken och väntade på att han skulle ropa eller komma, men icke! Efter det var jag ganska pigg :/ tittade på kl, 03,30.. jaha.. precis när ja hade somnat kommer Irma, hon var kissnödig och skulle efter det inte sova i sin säng.. då blev det trångt i vår säng! Igen! kl 05, 50 börjar Olof väckarklocka tjuta så då fick jag höra på när han skulle snoza om om igen.. sen vakna Ivar 06,50 och då gick jag upp!

Sitter här nu och känner mig förkyld, retlig i halsen och näsan är täppt! Hostar lite också.. typiskt.. Ivar är också förkyld, han snorar konstant men sover iaf nu ute i vagnen! förhoppningsvis sover han länge o blir piggare!


Ingen förskola blev det idag, dels för att Arvid hosta så mkt inatt och för att magsjukan har börjat igen på förskolan.. det har mest vart skolan som haft den, men nu har den kommit även dit! Så vi blir hemma.. Arvid är lika glad för det för han vill inte dit ändå.. Han och Irma bygger en Ö runt piratskeppet nu och jag ska ta itu med tvätten ;) Regnar ju ute, men i morgon skulle det blir fint igen :D


hem till gården också! wehoo! :P


trevlig måndag alla!

Av Patricia - 9 mars 2014 09:27

Igår kväll satt vi och funderade över vilken mat vi skulle äta! Det var ju ändå lördagskväll och sugna på något riktigt gott var vi! Thaimat låter lovande, starkt och smarrigt! Men tyvärr finns ju inte detta i lilla glava så Olof och Ivar åkte in till stan kl 19 och jag ringde till thaikök och beställde från menyn en specialmeny nr 1 och nr 10..

De ga bjaa, tjugoo minutaaa fick jag till svar, mumma!!

Sätter igång med att göra lite mysigt här hemma, levande ljus, nybadade barn i pyjamas och rätt kanal på tv för melodifestivalen :) När Olof kommer hem säger han att nästa gång ringer vi och beställer en kvart innan han åker för vilken jädra tid det tog.. Fram med tallrikar och laddar inför en smakupplevelse! Börjar packa upp matkassen, en special meny 1 kommer först, sen en låda med ris men sen kommer något konstigt.. vad står det? 41? vart fan är nr 10?? :( japp, jag fick vegetariskt! Jag som är den mest köttätande människan på jorden som hatar vegetariskt får verkligen vegetariskt!! Hade vi nu bott i stan hade jag åkt tillbaka och kört den vegetariska rätten i halsen på den som packat kassan! Jag var hungrig och ville ha mat! Vi kostade på oss en biltur tur och retur på närmare 6 eller 7 mil för vegetariskt! surt. Hoppas den som fick min mat ist för den vegetariska åkte tillbaka och gav dem en utskällning så dom börjar tänkaaaa, jaaa!


Ivar är gnällig, han är snorig och vill bara att vi ska bära på han :/ jobbigt! Men nu sover han iaf!

Av Patricia - 8 mars 2014 16:22

I morse kom Marie och hämtade mig! Vi åkte till den "stora" staden och shoppade loss ;) iaf gjorde jag det... Vi åkte dit pga den stora speciella anledningen, underkläder till bröllopet och bröllops natten ;) Olala! Återigen, stackars Andreas, han kommer att ha fullt upp den dagen ;) hehe!

Efter det snygga underplaggs köpet gick vi vidare till synsam, där provade vi tjusiga och mindre tjusiga bågar! Ett par fann vi som Marie är jättesnygg i :D dom har jag röstat på länge så nu slog hon till!

Sedan fikade vi, mumsig chokladkaka :D den försvann fort!

Vidare in på lindex och där köpte jag:

-2 st tröjor till Irma,

-2 par byxor till Irma,

-3 st tröjor till Arvid,

-2 bodys till Ivar,

-1 par byxor till Ivar och 1 st tunn skal overall till Ivar :)

Vidare in till Kappahl:

-1 par skalbyxor till Irma,

-1 par skalbyxor till Arvid,

-1 skjorta till Olof ;)

Var bara jag som inte fick något klädesplagg idag, fast vad gör det när jag ändå fick köpte kläder?! ;)

Mot Ica och där blev jag i sjunde himlen när 200 gram chokladkaka kostade 10 kr ;) perry de till mellon ikväll! haha


Väl hemma fick jag slänga in varorna för då kom Olof och hämtade mig, det vankades lunch på nyhem :) efter det gick vi ut i de nya skalbyxorna och den nya overallen :) Härligt vårväder!

     

Igår när Olof kom hem åkte vi till Marie och hennes pojkar! där lagade vi tacos och hade en trevlig fredagskväll :) Ungarna lekte lugnt och fint medan vi vuxna halvkollade på let´s dance ;)


beställde även en klänning till Niklas och Sofias bröllop till sommaren! Hoppas den är lika snygg i verkligheten som på datorn! håll tummarna!

Av Patricia - 7 mars 2014 07:33

Eller kanske ska skriva God morgon? ;)

Nackdelen med att styra Ivars sömn är att han somnar tidigt på kvällen (vilket är ganska skönt) men han vaknar ju så tidigt på morgonen! ;) Jag är ingen morgonmänniska.. Det hade jag säkert varit om jag fick sova 8 timmar i sträck, men Ivar vill äta minst 4 gånger varje natt.. försöker få honom att ta nappen ist för att tutta på mig vid nattning, går inte bra.. han blir så ledsen och arg! Jag vill inte amma längre, jag vill inte ha en ettåring hängandes vid bröstet! Han visar mkt tydligt nu när jag lyfter upp honom vad han vill, han dyker med huvudet mot brösten och drar i tröjan! Jag tar gärna emot tips om hur jag ska avvärja honom från amningen! HJÄLP


Det blir SOL i morgon :D wohoo! enligt tv4 nyheter iaf ;)


Igår städade vi här hemma! Arvid ville inte till förskolan... Han har kommit in i en trotsålder eller en trevlig utvecklingsfas där han är lite uppkäftig! Han blänger under lugg och kanske gör fula miner när man vänder ryggen till! Men han har glömt att jag är en supermorsa med ögon i nacken så han åker fast ibland ;) Gissar på att han även försöker vara lite tuffare på förskolan och möter en mur av tre starka kvinnor i personalen och det är ju inte roligt ;) Så förhoppningsvis är det de, att han skäms och tycker det är jobbigt att behöva vara så arg och frustrerad ofta.. Eftersom han är en kille behöver han få utlopp för sina hormoner! Vilket innebär inte att titta på tv eller läsa, utan det behövs ett hårt kroppsjobb! Vi är ute mkt och spelar fotboll, klättrar i träd, gräver i en tung grushög och han blir trevligare under dagen för kroppen har fått gjort sig av med extra hormoner ;)


Vi har äntligen fått tid till logopeden (talpedagog)! Den 27 mars ska vi dit med Arvid.. Samma dag som vi ska till Branäs :) så han får åka på semester efteråt, för han vill verkligen inte dit! men vad ska man göra åt det, han måste! Jag och Olof behöver få veta och lära oss hur vi kan jobba med språket här hemma.. har redan kört efter textboken som jag har lärt mig, det har inte förändrats mkt i Arvids tal, så vi behöver mer! Hoppas på det bästa!


Beställde kort igår :) en massa bilder på Ivar till hans egna personliga bok och en massa svartvita på oss alla som jag ska fixa ihop i en jättestor ram ;) den ska hänga vid matsalsbordet! Ramen står och väntar på bilderna, ska bli KUL :)


Är mycket sur nu! Hem till gården sänds inte idag, jävla sport sänds ist.. jag vill ju inte se sport! Då skulle jag skaffa en sportkanal! Jag vill se hem till gården, är ju as spännande nu!! uhj


Ovido - Quiz & Flashcards