Alla inlägg under mars 2014

Av Patricia - 22 mars 2014 08:24

Eftersom den minsta mannen i mitt liv inte är så frisk och kry frågade jag brudarna om de istället ville följa med på middag och bio, var ju meningen att jag skulle ut ikväll på top cats och parkhallen! Förlåt Mirja att jag inte frågade dig, men du har ju en egen fest att gå till ;) <3

Det hade verkligen vart jättekul, att få träffa en massa folk, dricka lite cider få bli lite snurr och glad, men jag tror ärligt talat att jag inte hade haft så kul när jag vet att Ivar är förkyld och vill ha sin mamma på natten!

Så fröken Jonsson nappade på middag och bio <3 då får vi en utekväll men kommer hem i lagom tid och jag kan njuta och ha trevligt när jag vet att jag är kapabel att ta Ivar på natten :) ja hade vart kapabel efter parken också, men då hade jag inte kunnat lugna honom med bröstet..


Igår när Olof kom hem från jobbet mötte jag och Ivar honom i dörren, HEJ DÅ vi åker till ch-berg ;) hämtade upp Marie och vi shoppade lite grann ;)

-solglasögon och kepsar från h/m till Arvid o Irma,

-en top på h/m till mig

-ipren från apoteket till Ivar o Olof ;)

-en jacka på sportshoppen till mig (typ träningsjacka fast lite tjockare)

letade även efter skor till de stora barnen på skopunkten, men jag tror att det är bättre om de följer med och provar ut ett par som de vill ha :)


Annars hände det inte så mer igår på dagen, vi tog en cykeltur till "grodbäcken" som ungarna kallar det och där kastade vi i sten och sa plopp! ;) lika spännande varje gång!

Irma har börjat cykla med stödhjul, det går si så där... men hon försöker :) man får butta på lite ibland så hon får fart!


Jahopp! Idag ska vi elda i slänten!

Olof och Arvid är hemma hos Geir för att laga hans bromsar nu på morgonen och nu ska Ivar ut och sova! Irma har precis vaknat!


ha de!

Av Patricia - 21 mars 2014 09:49

Känner mig extremt missnöjd denna morgon, faktiskt lite lurad också! Beställde en klänningen från nelly, den var verkligen jättesnygg när nellys modell valsade omkring i den på datorn.. Men OMG vad ful den var här hemma! Fram på brösten så sticker sömmen fram och den syns verkligen så hela klänningen blir förstörd med en gång! Sen var färgen konstig, tycker inte den påminner om korall rosa.. nopp! alldeles för kort var den också! Tänkte med en gång, denna ska dom få tillbaka! Men då måste jag först skriva ut returlappen och allt för att kunna skicka tillbaka den! Snacka om att jag känner mig lurad! Nu måste jag hem till någon med skrivare och slösa på deras papper och bläck för att NELLY har räknat ut att om vi gör så här så skickar inte folk tillbaka grejerna för det blir krångligt för dem! HAHAHA, jag skickar tillbaka och beställer aldrig mer från dem igen PUNKT

Jo just det nån jävla tidning har de skickat med för 50 spänn! Den ska dom också få tillbaka. Tacka vet jag Boozt, aldrig krångel med dom! Fri frakt och fri retur! Ska kolla deras klänningar igen! Fuck off Nelly.


Ivar är förkyld, vilket ni säkert har förstått vid det här laget ;) Denna morgon sov han faktiskt till 07,40 så jag känner mig utvilad :) lite feber hade han också, tyckte han såg blek ut o blank på ögonen så jag tog en temp innan han åkte ut på trappan! Hostar gör han också, även inatt fick han några anfall :(


Är meningen att jag ska på parken i morgon kväll, men nu vetta fan.. Mammahjärtat gör ont när jag vet att han är mammig och faktiskt sjuk på det! Tror inte jag skulle ha något kul utan skulle bara gå och undra på hur det är med han :/ Olof har också börjat bli sjuk, han gick och la sig innan kl 21 igår och sov hela kvällen/natten.. Han har ont i kroppen och känner sig avdomnad! Vill ut, men ändå inte.. beslutsångest..

middag och bio kanske? help


Solen skiner iaf idag :) men det blåser.. fast när det blåser blir det torrare i gräset fortare :) trodde nästan att huset skulle blåsa bort inatt, men det står ju kvar så det är ju skönt ;)


Igår åkte olof och barnen ner till Nyhem, Irma ringde dit och beställde våfflor till kvällsmat :) Jag gick/joggade dit :) skönt att vädra huvudet och röra på sig.. Märks att jag har vart förkyld länge, för jag orkar inte lika långt, men joggade iaf från cykelvägen till nyhem så de är iaf 1 km :)


Igår kom inbjudningen till Niklas och Sofias bröllop :) Så nu har jag och Olof anmält oss :) wohoo!!!

Av Patricia - 20 mars 2014 09:13

kära nån vad trött jag är, satt i soffan med Irma o vaknar av att hon knuffar på mig:

-mamma mamma, du snarkar! (känns lite farligt då ungarna är vakna)

Jag ligger verkligen back på sovkontot! lägger mig strax efter 21 på kvällen och somnar fort, men Ivar vaknar flera gånger per natt och nu när han är förkyld vaknar han tidigt på morgonen va hostattacker! han hostar så han kväljer sig själv :( som tur är kommer attackerna inte så ofta, utan de kommer efter att han har sovit, det samlas väl slem då som ska upp! Han är pigg, feberfri och glad :) Men hans mamma skulle verkligen behöva sova..


Igår körde jag ett styrkepass, trots täppt näsa :) gick göör bra ;) körde för fullt och kände mig pigg efteråt, även idag känns förkyldningen bättre, förutom tröttheten! Skrattade skönt ett par gånger under passets gång då vi skulle göra nya övningar! tänk dig att du står plankan och sedan ska du ta en fot och sätta den där du har händerna, alltså hälen ska placeras strax bredvid händerna, sen så ska du göra detta moment i ett snabbt tempo, skifta benen hela tiden! Jag bröt totalt ihop, även Mirja tjöt av skratt emellanåt ;) men jag fick förklarat för mig i omklädningsrummet av de andra deltagarna om varför den övningen var svår för mig, det är inte för att jag är stel eller så, jag har helt enkelt för långa ben ;) hahaha

Ska träna på den i smyg här hemma ;) ska väl för fan få upp foten dit?!


Det är snö ute, till barnens lycka! Själv hade jag välkomnat våren, såg framemot att gräva ur dammen och göra om där, men jag får väl vänta ett tag till ;)


Nu hoppas jag att förkyldningen på Ivar är på slutet nu, för han har vart förkyld länge.. Blir han inte bättre kan jag inte gå ut på lördag! Är inte schysst mot Olof och lämna honom ensam med en mammasjuk bebis som dessutom är sjuk ;) håll tummarna!

Av Patricia - 19 mars 2014 09:29

Jag bli tokig! Fortfarande förkyld, fast nu är jag sämre än vad jag var igår.. Även lille Ivar är risig idag, näsan rinner och när han hostar rasslar det i ryggen, det är en djup och mörk hosta :( Lite bekymrad att det är rs virus, förhoppningsvis blir det inte så allvarligt på honom utan att det stannar där! Än så är han iaf pigg och lekfull, hoppas det stannar så :) Han ligger ute och sover nu, i snöstorm ;) fast under tak på trappan!

Både Arvid och Irma är pigga och friska, som tur är :D försvinn, lämna oss dumma virus!


Arvid och Irma blev så lyckliga när snön började falla och rusade ut! Så dom lär jag nog inte se på en stund ;) godingar!


Det är styrketräning ikväll, blir jag inte piggare under dagen så får jag stanna hemma :( inte ens nässpray hjälper längre, högra borren är boooooom täppt. suck


Tänker på min lilla brorsdotter i Thailand som har haft en tuff morgon med lite kräkningar :( hoppas det är pga värmen! Håller tummarna för en piggare dag/kväll <3


Nu har vi tagit ledigt från förskolan fram till den 31 mars, så inte vi ska få några fler sjukdomar innan branäs.. men så långdragen som den här förkyldningen är så kunde det nästan kvitta! Fast Arvid är nöjd ;)


Irma har pysslat på förskolan, har ni någonsin sett en vackrare dinosaurie än den här? så härlig <3

 



Av Patricia - 18 mars 2014 09:20

Min nya skinnjacka kom igår :) Tyckte den såg jävligt liten ut, denna får jag aldrig på mig typ!? Men den gick på :) lite trång att stänga, men man brukar väl ha skinnjackor öppna? ;) här kommer iaf en bild på den! Under den nya ligger den gamla, om ni förstorar bilden syns det ytterligare ;) häftigt att jag får på mig den lilla jackan :D

 


Arvid och Irma är på förskolan och leker :) Fast Arvid ville verkligen inte dit.. Jag fick dra ut honom ur bilen! Jag frågade varför och han säger att det är tråkigt och att dom inte är ute så mkt där! Men det vet jag att det stämmer inte, nu när det har blivit så härligt ute så är förskolan ute jämt! Jag pratade med fröken om detta och hon har inte märkt något av detta, att han inte vill vara där! Han gick verkligen myrsteg in! Tog en evighet!

Fröken tror att Arvid har växt ur "dagis" stadiet och är redo för skolan, jag tror det stämmer! För han suger efter bokstäver och siffror, han vill lära sig att läsa och sånt nu! Han tycker det är kul att leka, men gärna något mer! Så stämmer detta är det ju kanon :) vår kille har blivit skolmogen :D

Irma dansar in på förskolan utan problem, så hon är inte skolmogen än ;)


Natten gick förvånansvärt bra :) jag orkade givetvis inte gå upp för att göra nån välling till Ivar, men han ammade så lite och blev nöjd snabbt så förhoppningsvis slutar han med att äta om natten ist! Vet inte om jag ska sluta amma helt egentligen, inte än kanske.. Nattamma är så lättvindigt! Det är slut ammat på dagen och kvällen, men natten tror jag att det kör vi på! Förutom dom nätterna jag kanske har druckit något under kvällen ;) men då måste jag ju upp och göra välling! Tror det blir bra! Det känns bra iaf.. Då är han bebis en liten stund till ;)


Ikväll ska jag ta en liten löprunda runt omkring i samhället :) nån som vill med? Max 30 min för jag måste klippa Arvid ikväll då det går LÖSS på förskolan! Lättare att kolla håret på han om det är kortare!


Hade tänkt skriva något mer men har glömt vad det var... hmm

Av Patricia - 17 mars 2014 21:32

...men ändå lite, lite ledsen!

Ivar somnade utan minsta problem med välling (2 i sängen, han ville inte tutta på mig! Så stolt över vår lilla kille! Då var han redo, mogen för att sluta amma :) men lite ledsen blir jag i mammahjärtat, min lilla bebis växer ifrån mig :(

Hade jag fått chansen att få göra om allt med barnen skulle jag utan tvekan gjort det! Då skulle jag verkligen njutit mer och tagit vara på varje dag <3 mina godingar!


Har gått en skön med kall promenad runt höge ikväll med Mirja och Marie :)


nu tar jag natten! Ville bara skryta lite snabbt om Ivar ;)

Av Patricia - 17 mars 2014 09:59

Jag har bestämt mig för att sluta amma. Inget mer med det! Ungen är 8 månader och behöver inte amma när han är så duktig på att äta mat, gröt, välling och dricker mängder med vatten :)

MEN tror ni att Ivar är med på noterna? NOPP.

Igår på dagen gick det jättebra! Två gånger, en på varje bröst fick han tutta lite bara för att tömma dem! Han har ju inte tid med att amma så han blir klar på minuten, han letar inte efter brösten heller längre när jag bär honom, så jag tror han är redo för att sluta!

Sen kom kvällen och dags för sängen, där kommer problemen! Ivar använder mig som napp... Men jag tryckte in nappen i hans mun och han kastade sig fram och tillbaka och skrek, gråt och snyftade.. slutade med att jag också låg där och gråt.. jag nynnade, sjöng och kosade! Till slut orkade jag inte med plågan, jag visste ju vad han ville.. Så fram med tuttarna och han amma på 3 sekunder och släppte taget, la sitt huvud i nacken på mig och somnade :) mycket skrik för så lite tutting!

Sen kom ju natten, jag är så trött så jag orkar inte gå upp och göra välling när jag har maten så nära till hands!

Får ta och minska tiden när han ammar, kan inte sluta tvärt, utan kortare och mindre amningstillfällen!

På lördag har jag planer på att gå ut, så vi kämpar på :)


Idag är Arvid och Irma på förskolan, håller tummarna för att den dumma kräksjukan är borta nu :D


Något annat som jag stör mig på, något som verkligen tar fram den hemskaste sidan hos mig är gångtrafikanterna i Glava! Mellan skolan och macken i är det jämt folk ute och går, alla kommer från björkåsen, barn och vuxna!

Klart att de får vara ute och gå, men inte mitt i vägen!!! Nu har jag tröttnat. jag flyttar mig inte. jag tutar och stannar, ibland kör jag så jävla nära att jag kan ta dem med sidospegeln om jag vill, men flyttar dom sig då? NÄÄÄ, jävla IQBADBOLLAR! Jag kommer snart att kliva ur bilen och knuffa ned dem i diket. Noll respekt för oss i bilarna, noll respekt för gångtrafikanter! Vad FAN lär dom sina ungar? de låter barnen springa kors och tvärs över vägen och litar på att vi som kör ser dem och flyttar på oss! jag kommer aldrig förlåta mig själv om jag kör på nån, men kan inte dom som jobbar på det där stället lära dem lite vett och etikett i trafiken? Det är ju farligt! Polisen kan väl föreläsa för dem? Fel sida går dom också på.. blir knäpp på detta! ghaaa!


Av Patricia - 16 mars 2014 15:07

Igår åkte vi till Boda på dagen, fick middag och ungarna lekte med sina kusiner :) Mamma hade köpt två st tält som ungarna kan få leka i, för ungarna har dilla på att bygga kojor och då försvinner sittplatserna till oss vuxna ;) Så nu har dom koja att dra in saker i ;) mkt uppskattat! :D

 


Snygg utsikt från biltaket <3 Japp, vi ser himlen genom taket ;) och fågelskit...

 


Jag och Ivar hoppade av hemma hos Marie och så tog vi en promenad med barnvagnar runt höge, sen skildes vi åt vid kyrkan och så gick vi hemåt jag och Ivar :) skön promenad! Lång, men skön! ;)


Idag har vi mest ägnat dagen utomhus :) Olof stor städar bilen, verkligen stor städar! Han har t.om plockat ur baksätet ;) Bilen tvättade han i över 2 timmar igår också! Vet inte vad det är för ryck han fått men han får hålla på där om han absolut vill ;) Jag slängde ut alla mattor på vädring och stor städade inomhus på förmiddagen! Jag har faktiskt vart så duktig att alla tak i huset är dammfria för dom dammsög jag ;) och alla lister! Nu hänger vintertäckena ute på vädring och vårtäckena är inbäddade :D sånt gillas! OBS, nu blev jag visst en skrytmåns om all städning jag gjort på förmiddagen ;) hehe!


Hade velat elda upp fjol gräset i slänten på framsidan, men det finns säkert kvar till nästa helg ;) Och helgen därpå åker vi till Branäs för lite skidåkning och fjällmys :D wohoo!

Men jag och barnen plockade upp lite björkris från slänten och gjorde i ordning krukan inför påsk, bara fjädrarna som fattas :)

 



Olofs allergi har blommat ut, så både jag och Ivar sover extremt dåligt om nätterna nu! Gubben i huset snarkar o flåsar så jag blir tokig! Visst det är synd om han, men jag blir knäpp om jag inte får sova! Så när kl blev 05,50 och Ivar vakna o var ledsen tog jag på han ytterkläderna och la han i vagnen utanför Arvid och Irmas fönster på trappan, sen gick jag o la mig i Irmas säng! Irma låg redan i vår ;)

Sen halv sov jag tills Arvid vaknade runt 8 och sen hörde jag Olof som klev upp då somnade jag, tung sömn! Vakna av att jag fick frukost på sängen :) ett hjärtformat ägg och smörgås <3 Ivar väckte vi kl 11 ;) han älskar sin vagn!

Olof tog med sig ungarna ut på en cykeltur när jag städade inne och sen gick jag också ut!

Ivar sover i vagnen och Arvid tittar i en bok och Irma klipper i en äggkartong :)


Ikväll är det box! jag tror jag ska iväg, men den jävla förkyldningen vill ju inte lämna mig ifred :(

Ovido - Quiz & Flashcards