Alla inlägg under februari 2014

Av Patricia - 15 februari 2014 09:46

Hallå alla ni i vinterstormen! Visst är det typiskt, det har nästan varit vårväder, fåglarna har börjat kvittra på morgonen, men nu snöar det och blåser storm! Men det är ju februari och jag är väl säkert jätte dum enligt vissa nu men jag vill ha snö för jag vill åka skidor! Måste ju för fasiken lära mig ;)


Igår var jag hos tandläkaren, lite tandsten och ett början till hål på en visdomstand! Dom är svåra att komma åt ordentligt, jag har alla fyra visdomständerna och tändläkaren vill ta bort dem, över min döda kropp! Dom får ju plats, dom har ju kommit, varför i helevet krångla med att ta bort dem? Glöm att få in lite extra stålar till kaffekassan från mig, mina tänder, min mun! Laga det jävla hålet o låt mig gå hem! Behövdes inte laga hålet, se där jaa, poäng till mig, ska tillbaka nästa år för ny kontroll ;) moaha!


När olof kom hem ville jag ut! Kände att jag måste få röra på mig, få bort lite energi! Marie hängde på! Höge runt, 7,36 km på en timme! Vi joggade en halv km gissar jag på mellan motor anders och semnebyn, gick ut till landsvägen och joggade hela jävla vägen till stolpen från semnebyn :D vi flög fram, jag flög fram! I alla backar och allt! Utan problem! Så otrolig skön känsla! Ni ska veta att vi förde samtal under hela joggningen också, utan att flåsa :) känslan att kunna göra det efter att ha varit fet de sista åren är obeskrivlig, jag är så lycklig och stolt över mig själv! Är så kär i alla som har stöttat mig, puttat ut mig från soffan, hejat på mig på träningen, ni är guld värda! Behöver inte nämna namn, ni vet ju vilka ni är <3

Vill man lyckas, behöver man ett team av goa människor bakom sig som ser om man faller åt fel håll!


sitter nu med skön träningsvärk, igen! Ändå är jag duktig o sträcker ut musklerna efter varje pass.. suck..


Här kommer en för- och efter bild av turen!

Förväntansfulla..

 


VI KLARADE DET!

 


Väl hemma igen blev det att lägga 3 goa ungar, in i duschen, sen soffan och se på film med sambo :)

Av Patricia - 14 februari 2014 09:52

Ni som inte har förstått det så är det alla hjärtans dag i dag.. Det är säkert jätte mysigt för många! Men också ett helvete för andra.. just därför har jag alltid ansett att alla hjärtans dag är ett jippo, påhitt, något som bara ska kosta extra mitt i februari! Jag har firat alla hjärtans dag förr med mina föredetta pojkvänner, se va bra det gick ;)


Jag och Olof lever i nuet, vi har aldrig firat eller myst lite extra på den här "speciella" dagen.. vi har god mat, levande ljus, god dryck, något sött till filmen varje kväll när ungarna lagt sig! Så det blir inget annorlunda ikväll heller! Säger som mamma: Den dagen gubben kommer hem med blommor, har han gjort något riktigt illa.


Nej, jag är faktiskt inte bitter om ni tänker det :) Jag skulle bli mkt misstänksam om Olof helt plötsligt efter 9 år tillsammans kommer med blommor, och det vet han!

Men ni som firar den här dagen får ha en mysig dag :)

Jag älskar mina nära o kära varje dag, och ni som är drabbade av den kärleken ler nu ;) <3


Nog om detta! Idag ska jag till tandläkaren.. känns väl inte jätte kul då jag misstänker ett hål :/ men förhoppningsvis ser hon inte det ;) hehe!

Förkylda har vi blivit också, det kliar i halsen, näsan rinner och vi hostar! suck... kände mig ur form hela dagen/kvällen igår..

Ungarna ska iaf få åka till sin pappa och vara på hans jobb när jag åker till tandmördaren ;)


önska mig lycka till!


 

Av Patricia - 13 februari 2014 17:22

Nu känner jag mig nästan löjlig, knölen på Ivar är nästan helt borta.. Så då var det säkert sån där häxmjölk eller vad det nu kallas som samlades på han :D men jag känner mig nästan dum! Det är därför jag sällan är hispig eller orolig för ofta så är det inget! Men jag bjuder på det ;) Min lilla kille är frisk och glad! Och min andra två godingar också <3 det är allt som betyder något <3


Ett annat bekymmer som jag gnällde om var Donnas öga, som faktiskt är skadat, inte själva ögat, utan ögonlocket och så.. Hon var så duktig hos veterinären, hon stod still o var så go på doktorn att jag blev så stolt! Kan inte våra ungar också vara lika duktiga hos doktorn? ;) En spruta fick hon, smärtlindring och inte ett knyst eller en röresle gjorde hon! Hon står så snällt o låter doktorn känna igen, klämma, väga, lyfta o öppna upp ögat :) Donna är verkligen, utan att tveka, värd varenda krona! Nu ska jag återigen droppa ögat, morgon och kväll tills jag ser att svullnaden lägger sig! Men det är inga problem, hon gillar uppmärksamheten :)

 


Har precis skurvat upp den söta skylten i köket som passar precis in på mig ;) gullig väl?

 

Idag var jag och ungarna på det nya varuhuset Blooms, stavas det så? Jag tyckte det var mkt fina saker där, till och med kläderna är användbara.. förstår inte varför jag har hört så mkt negativt om det.. inga kända märken, säkert därför.. men för mig som inte bryr mig om det är det en kul och bra affär ;)


nu kom födelsedags "barnet" hem :)

Av Patricia - 13 februari 2014 08:22

Hipp hipp hurra för min pojkvän Olof fyller år idag :) hela 29 år! Tjoohej!

Undra just när 30-års krisen börjar? hehe, säkert redan imorn!


Han fick i matlåda idag ungstekt fläskfilé, potatis o sambal oelek sås, en matlåda med sallad och en matlåda med chokladkaka toppat med färska hallon :) Dock såg jag nu när jag kom ut till köket att matlådan med hans efterrätt var redan uppäten så ingen chokladkaka tog han med sig ;) gottegrisen!


Idag åker vi till Boda, ska köpa en liten present till Olof, lämna de stora barnen hos mormor och morfar för jag och Ivar ska till veterinären med Donna kl 14,30! håller tummarna för att det inte är så allvarligt den här gången!


Ivar har fortfarande knölen kvar :(


Efter styrkepasset igår, som var skit kul by the way, gick jag raka vägen in i duschen, var så gött svett! Somnade mkt fort också, men blött hår vilket jag borde sluta med.. för jag ser faktiskt inte klok ut på morgonen då ;)

GOD MORGON!

 

Här har vi hur man ser ut efter tvätt, smink, hårborste och en ljummen plattång ;) (min är lite trasig..)

 

Ingen lugn stund här hemma! Ivar kryper fort, är överallt på 2 sekunder och klättrar mer än gärna, helst på tv-bänken! lilla sötnosen har ju inte den perfekta balansen än, så man måste vara med när han klättrar, så nu är det svårt att hinna med något annat, för gåstolen är inte rolig längre, utan han vill krypa o klättra..

Det här med att inte vara för nära tven är något som inte Ivar har fattat än ;) Plus att han kan slå på den också.. Men när vi flyttar in i nya tv-rummet blir det en ny, större tv högt uppe på väggen så inte lillaman kan banga på den mer!

   

Längtar så tills det är klaaart! längtar tills vi köper ny soffa så hela familjen kan få plats, längtar till ett fint matbord där vi kan bjuda hem fler folk o äta tillsammans..


Av Patricia - 12 februari 2014 09:14

sitter och väntar på att bvc ska ringa upp! Igår när jag skulle göra i ordning Ivar för natten kände jag en knöl.. knölen sitter under vårtgården på vänster sida.. Ivar är svullen och röd men verkar inte ha ont när jag känner och klämmer.. han reagerar knappt på det.. knölen mäter upp till minst 2 cm mellan tummen och pekfingret när jag tar tag i den, svårt att säga om den är lös, hela bröstet gungar när jag drar i den försiktigt.. jag vet inte vad detta är! Småbarn kan ju få svullna bröst, spända bröst, speciellt när de ammas, de blir som mjölkstockning.. men det trodde jag var mest spädbarn? Ivar är ju sju månader :( och om det vore typ nån "mjölkstockning" borde han väl ha lite ont och kanske rent utav feber?? :( har pratat in på telefonsvararen på bvc och väntar nu.. jag SKA in idag, hon får jobba över om det inte finns tid :(

sov så otroligt dåligt i natt pga av detta, låg bara och höll om han, luktade på han (Ivar tyckte nog att det var jobbigt, han försökte rymma ett par gånger ;)..

det första jag tänkte när jag fann knölen var det förbjudna ordet, det som man aldrig vill att ens barn ska få.. Cancer, en tumör.. jag har panik, jag fungerar inte!

Jag är ingen hispig mamma, har aldrig varit det. Men nu är jag det.

Var tredje person får det någongång i livet, cancer, vi är 5 personer i vår familj!


usch, nu var jag djupt nere i min oro! Kan inte bara BVC ringa???


Som om det problemet inte vore nog med Ivar så har katten Donna skadat det ANDRA ögat nu :( fast nu är jag ganska säker på att själva ögat är OK, utan det är mer som en blåtira, tjockt och svullet runt om! Nu vet vi också vem som är boven i dramat till Donnas skador, givetvis Arvids katt KAJ!! han är på henne jämt.. så nu får inte han vara inne ensam med henne, utan går vi ut eller åker någonstans åker han också ut ;) Donna är äldst, hon har första tjing till att bli bortskämd ;) Kaj går det ingen nöd på, han är sjövild inne, så han passar bäst ute utav dom!

imorn har vi tid till veterinären, igen.. stackars Donna!


Sen har jag själv en knöl under halsen som jag måste kolla upp, men den är lös så det är en fettknöl, men den är i vägen för mig, jag pillar på den konstant!

Även naveln krånglar på mig, inte så konstigt egentligen då den inte ens syns pga all lös hud som gör så att magen hänger och naveln syns knappt, man får lyfta huden för att se hålet.. Sexigt va?

Men det ska jag operera bort när jag har gått ned allt jag ska, men det är ett jävla jobb att lufta och hålla den jävla naveln ren, för gör jag inte det, luktar det verkligen skit och den varar.. där har ni mina komplex med min kropp! Vad har i helvete har ni som luktar illa och så att det kommer äcklig gegga ur, som ni hela tiden får kolla och ha OBS på? fan :( förlåt, men jag är ledsen idag..


En mkt deppig dag fylld av ångest och oro, jag är så utom mig att jag brister ut i gråt över minsta lilla idag, måste ha fått några extra hormoner på posten!

våga inte säga ryck upp dig eller tro inte det värsta!

Ibland är det bäst att tro det värsta, då är man iaf förberedd på om det skulle vara det!

Det är fruktansvärt sällan jag deppar och oroar mig, så det är tillåtet för min del nu!


Ikväll blir det styrka, jag ska slita skiten ur mig, göra mig riktigt trött så hjärnan bara lägger av inatt!

Av Patricia - 11 februari 2014 09:36

Imorse vaknade grynen tidigt! Halv sju kom Arvid in och gjorde sin morgon ritual ;) Ivar vaknade så klart så det var bara att kliva upp! Egentligen är det bra att komma upp tidigt, man får mkt gjort då, men skönast är att få sova läääänge ;)


Nu är i alla fall Arvid och Irma på förskolan och busar! Jag och Ivar har gått tjärnbacka runt, 3,30 km är det! Inte så skönt att gå i kallt duggregn, men fåglarna kvittrade så det kändes o kroppen att våren är på väg :D dock är väglaget fruktansvärt just nu, ibland blött och lerigt, ibland halt och slaskigt utav snö..

 


Upptäckte igår att Ivar har visst fått en tand och den andra är nästan framme ;) Som tur var upptäckte jag detta inte genom amning ;) utan Ivar fick banan! Det hördes på teskeden att något har hänt i munnen och mkt riktigt, där var dom ;) Idag är lilleman inte på sitt bästa humör, men han sover bort det dumma nu!

Inte bara tänderna är det nya med Ivar, han började nämligen äta godnatt välling, helt plötsligt!! så nu duger jag snart inte längre, ska bli skööönt men ändå konstigt, jag har ju ändå helammat i snart 7 månader!


På kvällen igår åkte jag hem till Mirja för att titta och köpa lite MeandI kläder ;) En ny vår mössa med rymden på och ett par söta blåa baggybyxor med en uggla på i rumpan fick Ivar! Jag tyckte inte att det fanns något fint till de andra två, mkt flower power, gult o brunt är inget för mina barn ;) men andra barn blir säkert urgulliga!

Jag beställde två nya snygga regnoveraller till Arvid och Irma idag ist :) perfekta till sälen sen!


Nu ska jag sätta mig i soffan, njuta av en film och ett smarrigt mellanmål bestående utav ett ägg och en morot :D


hörs senare!

Av Patricia - 10 februari 2014 09:19

...precis så känner jag mig, barnen är nämligen på förskolan ;) förhoppningsvis är magsjukan borta från Glava! Barnen blev så lyckliga när vi åkte dit, fast Arvid frågade innan vi klev ur bilen: är spyan borta nu mamma? säkert?

Stackars killen, han är så rädd för den.. vi håller tummarna!


Olof åkte till Sthlm igår på eftermiddagen! Dags för en Nissan kurs.. Men han ringde nyss och sa att kursen var inställd så han kommer hem redan idag :D då kan jag gå på meandi träff utan barn ;)


Igår var vi ute med ungarna och byggde snögrotta :D mkt tung blöt snö var det, men vi hade kul :) Olof försökte brotta omkull mig, men stabil som jag är gick det inte ;) utan han fick ramla själv o då föll jag med! Ungarna såg sin chans och kastade sig över oss! Mkt snö innanför jackorna blev det ;)

   


Pappa kom igår och passade sötnosarna så jag fick åka och träna! Alltid lika kul, jag skratta så magen har fått sig en riktigt genomkörare :D här har vi den osminkade sanningen efter träning, blek och blank av schvettt ;) sexy!

 



Till söndagen är det en uppföljare på WLC :) har ingen ångest alls inför den, kan sträcka på mig och känna mig stolt när jag kliver på vågen, för första gången :) ska bli kul att träffa gruppen igen och träffa de nya deltagarna :)


Nu blir de mellanmål och en film, Ivar sover ute och gör det tills jag väcker honom ;) my baby!

Av Patricia - 9 februari 2014 08:29

Vaknade denna morgon av det gör ont i benet! IGEN! fortfarande vänster ben, fast inte i ljumsken utan lite längre ut på höften och ned på låret..blir knäpp! Så jävla otränad kan jag inte vara så att jag ska få träningsvärk efter en vanlig promenad? Får nog ta och börja äta vitminer o järn igen för så här har jag aldrig varit med om!

Men tjjjiii får musklerna, det blir BOX ikväll :D jag tar bilen om nån vill med? ;)


Igår kväll ville jag ut och gå, strax innan familjen från Edane kom på tacos :) hela 6 km blev det i rask takt och trevligt samtal med Jonsson :) skönt att ventilera känslor och tankar! tack <3


Stackars Ivar var hård i magen denna morgon också.. men nakenfis på skötbordet i sidoläge hjälpte lilla killen som tillslut orkade klämma ut en låååååång korv.. stackarn, vad han kämpade, han skrek inget, men tårrarna rann :( men nu är han världen gladaste kille :)


Efter frukost ska vi ut och leka! Trötta barn vill jag ha ikväll!

Pappa kommer förresten och passar barnen när jag ska träna ikväll, blir gräsänka då Olof åker till Sthlm i eftermiddag och kommer hem på tisdag :/



Ovido - Quiz & Flashcards