Alla inlägg under februari 2014

Av Patricia - 21 februari 2014 09:28

Det stora ilandsproblemet idag är amningskupor. Varför måste det vara en form, en plats, en utputande central prick i mitten på dem? Ni som ammar känner säkert igen det, för det första så tror jag att ingen kvinna på denna jord har så enorma bröstvårtor så man fyller ut den platsen där det är meningen man ska placera bröstvårtan i! Amningskuporna åker av och på flera gånger om dagen, aldrig att den hamnar exakt där det är "meningen" att den ska hamna.. Ibland får man vara glad om inlägget överhuvudtaget täcker själva bröstvårtan för att undvika vita fläckar genom tröjan! Anledningen till att jag skriver om detta är att jag idag tog en tunn, mjuk, skön amningstopp! mkt bekväm! Men när jag stoppar in dessa vackra inlägg så ser det verkligen ut som jag har enroma styva bröstvårtor! inte direkt snyggt.. vilket i just det tillfället jag kom och tänka på serien Sex and the city, där samatha testar låtsas bröstvårtor för att se hur männen reagerar på puben.. hon kunde ha tagit på sig amningsinlägg, man får även dubbelt så stor och tjock vårtgård ;) allvarligt, har man inga problem så skaffar man sig! haha


nu ringde Ida :)


I am back ;)


Igår tog vi en promenad, i snöyra! det blåste isbitar i ansiktet, men skam den som ger sig! Vi trotsa vädret och gick 7,37 km ;) vi joggade även ett tag, vilket gjorde att glasögonen för Marie snöade igen och mina ögon sprutade tårar så mascaran rann ;) vackra <3

 

Olof tyckte att jag såg galeb ut när jag kom hem, jag var ju snygg innan promenaden ;)


Nu har jag och Ida bokat shopping, söndagen den 2 mars blir det en tur till karlstad! Jag är i ett stort behov utav nya tröjor, mina är hemska! Har ju inte köpt kläder på snart 1.6 år! Förutom mammakläder då, men det ska jag inte ha något mer! :)


Nu ska jag ta itu med städningen, skura och damma!

Imorgon blir det kalas då pappa fyller år idag!



Av Patricia - 20 februari 2014 17:58

lite bilder kanske?


Börjar få munsår.. syns det?

 



Visst är vi lika?

 



Mamma bäst <3

 


nu ska jag ut och gå med Marie :D ha de gott!

Av Patricia - 20 februari 2014 13:22

Idag har vi (jag och Ivar) varit och hälsat på min kusin Sandra :) Mkt trevligt! Ivar var på bra humör, men som vanligt lockade det förbjuda (pappersinsamling) mer än vad de tillåtna leksaker gjorde ;)

Så kul att träffas och prata som man aldrig har gjort något annat :) ska vålgästa lite fler kusiner, så ni som läser här får vara berdda ;)

När Ivar blev trött körde vi hemåt! Han somna så gott i bilen för en gång skull och sover än, fast ute i vagnen ;) vi ska alldeles strax hämta hem trollungarna så då får han vakna igen!


Igår blev det ingen träning.. rörde mig knappt alls faktiskt! att vara förkyld suger, men man får väl göra det bästa utav det också! Vi kom utanför dörren en gång iaf, vi åkte till stan för att hämta olof och för att sälja Ivars bilstol! Kl 18 stod vi utanför hans jobb.. kl 19 kom han ut.. behöver jag ens skriva om vilket icke trevligt bemötande han fick då? ;)


Det snöar ute igen, men som det ser ut så ska inte snön få ligga kvar.. blir nog inge mer skidor i år för mig, kul att jag fick åka en gång, mkt välspenderande pengar måste jag tillägga ;)


boooring...

Av Patricia - 19 februari 2014 09:41

Den frågan har redan den här morgonen ställts 20 gånger! Inte utav mig, utan av de två äldsta trollen! Kunde Ivar prata hade han nog också ställt den frågan ;) Svårt för dem att förstå att folk jobbar, för jag gör ju inte det nu så varför jobbar alla andra? Till och med gammel mormor "jobbar" idag i klädboden på frälsningsarmén ;) men vi ska åka någonstans idag, nämligen till återvinningen med en massa skräp jag har samlat på hög i källaren :D det låter väl kul?


Igår fick jag ett ryck. Blev så ledsen igår när jag såg de alsylsökande barnen som bor på björkåsen! En del är dåligt klädda och nu vankas det vår, vilket innebär att det blir blött!

Jag gjorde total utrensning i våra förråd i källaren! Två stora papperkassar (de största papperskassarna som finns på pallmviken) blev fyllda med gummistövlar!! En papperskasse med raggsockor, vantar och mössor, två stora sopsäckar varav en full med regnkläder och den andra full med jackor och termobyxor!

Det är helt jävla otroligt! Varför har vi så många gummistövlar? Alla regnkläder? fattar det inte.. Irma vägrar att ärva det som Arvid har haft, för han har ju bara tråkiga färger enligt henne, så då blir det ju att man köper nytt till henne.. inte konstigt att man tycker att pengarna flyger iväg ibland!

Jag vill inte att barnen på björkåsen ska behöva åka in till stan och sen köpa våra gamla stövlar för 15 kr paret när vi vill ge bort sakerna till dem! Vi tjänar inget på att lämna in dem på kupan! Inte ens säkert att stövlarna hamnar där de gör mest nytta heller.. Så jag kontaktade personalen på björkåsen och på tisdag hämtar de grejerna :) Så nu kan barnen där få möta den svenska våren utan att bli blöt om fötterna :) nu räcker det inte till alla barnen, men några iaf...


Efter det infallet våldgästa vi familjen på stolpen 2 :) Tobias bjöd in oss på kaffe nämligen när jag hämtade Arvid och Irma på dagis ;) hehe! Är så kul att se hur fint de gör det i dom nya rummen! Andreas är verkligen skit duktig!! Folk måste verkligen in dit och kolla, trodde inte att en ensam man kunde göra så fina spegelväggar utan fabriksmaskiner! Han gör dom verkligen själv! Förstår varför Marie är så stolt över sin man :D det kommer att bli så vackert när allt är klart! Ser fram emot att få äta mat i den matsalen <3


ingen träning blir det ikväll :( :( är förkyld.. känner mig nedstämd! jag älskar att få åka iväg och röra på mig, träffa gänget och få mig flera goa skratt.. men jag får väl sitta här och tycka synd om mig själv.. förhoppningsvis är jag pigg till på söndag :D


I morgon, om jag inte är all för dålig, ska jag och Ivar hälsa på kusin Sandra i åmot :) evigheter sen! ska äta mkt C vitamin idag så jag är frisk imorn ;) ska baka idag, får hoppas att jag inte nyser i smeten ;) hehe

Av Patricia - 18 februari 2014 10:25

Här sitter jag med ond hosta och täppt näsa.. får verkligen ta i från tårna när jag hostar och det river verkligen i bröstet på mig, slemmet sitter fast men vill loss ;) så host host! Hoppas att det var kulmen inatt för jag vill verkligen träna i morgon kväll!


Inatt var det fullmåne, vilket verkligen märktes på alla barnen här hemma! Ivar somnade som vanligt runt 21 men vaknade strax efter 24 och var hur pigg som helst! Han klättrade på oss, tjoade, jollrade och kosade! jätte mysigt om man tänker efter men jag var helt slut och hade somnat så gott, Olof jobbar ju så han ville inte leka med lillemannen då mitt i natten! När Ivar äntligen somnade kom Arvid, strax därefter kom Irma.. Så inatt sov hela familjen i dubbelsängen! Trångt som fasiken, men natten rullade på ;)


Nu är Arvid och Irma på förskolan, Ivar ligger ute i vagnen och jag sitter här i soffan och ser på en utav mina absoluta favorit filmer, Love actually.. den är så mysig! Jag blir glad av den :)


Idag händer det nog inte så mkt mer än att jag ska åka och hämta barnen! En lugn dag!


Hade hoppats på skräckfilm men det är ingen mer än jag som är på hugget ;) hallå??


sitter och tittar på gamla album på datorn, hemskt vad tiden går fort..


Svårt att förstå egentligen att vår Arvid har varit så liten och att Irma har faktiskt inte alltid varit självgående ;) Första bilden är vi på rottneros park, Irma ligger i min mage och Arvid utforskar miljön!

Andra bilden är på Irma!

Trejde bilden är så härlig, dom sitter ihop än idag, även om de slåss o bråkar så klarar dom sig inte utan varandra <3

 

      

Av Patricia - 17 februari 2014 16:44

...i snön! Precis det håller jag på med! Två dyra plastmattor har jag nu lagt ut i snön på baksidan av huset, jag har inte bara lagt dom där utan skuttat runt dem för att få fram lös snö under skaren som jag sedan la ovanpå mattorna! Nu ska de ligga där ett dygn, sen skrubbas med snö och sen torkas ;) jag måste vara tokig, men flera har prövat och säger att mattorna blir som nya! Jag testar! Om inte det fungerar, har de iaf blivit ordentligt vädrade och tror inga baciller trivs i snö ;) Ivar har nämligen tröttnat lite på gåstolen, det är mt roligare att krypa och klättra överallt! Så därför mitt bekymmer med mina mattor som jag nu har tänkt att ta fram igen ;)


Idag har det inte hänt mkt, har mest legat i soffan då förkyldningen har hittat mig! Kände igår på boxen att krafterna inte riktigt fanns där.. jag var mkt nära att kräkas och hade blodsmak i munnen!

Men jag har börjar rensa lite i våra garderober.. vi har 6 st i vårt sovrum, så man kan samla mycke skit ;) har lagt ut mina regnset på köp o sälj värmland på facebook.. Jag har blivit mindre och kläderna enorma! så ist för att bara slänga dem så får folk köpa dem för en liten peng :) jag älskar verkligen mitt regnset från didriksons.. det känns i hjärtat att det är för stort nu, men jag får åka upp till ch-berg och inskaffa ett mindre!


Även Ivars bilbarnstol åker nu! Han är för lång för den, så nu sätter vi han i den "stora" bakåtvända stolen som Arvid och Irma hade :) får se vad han tycker om det! Dom kommer högre upp och ser mer från dom stolarna än från bebis stolarna!


Vore skönt med en promenad ikväll, men tror ärligt talat att om jag börjar gå kommer jag nog hosta lungorna ur mig ;) nej då, inte så allvarligt men jag hostar mer när jag anstränger mig! Får vila tills på onsdag!


Hoppas även på en skräckfilmskväll, vilken kväll som helst förutom onsdag, får se om mina medbrottslingar är med på det <3


tredje tanden tittade fram idag på Ivar! Två sylvassa i underkäken och en liten liten tandhörna känns i överkäken! Gissa om mannen ifråga inte är så nöjd med tillvaron! Ska bli serverad med allt och hugger efter saker för det kliar nog enormt i munnen!


Arvid och Irma har varit på förskolan idag och busat i det otroligt vackra vädret! Vilken vårkänsla! Såg även att en person lagt upp en bild på första tussilagon förut! det är extremt tidigt! men H.Ä.R.L.I.G.T

 

Jag har bestämt mig för att springa vårruset i Karlstad den 14 maj! Jonsson är på, tror jag?!?

någon mer som är sugen? Blir vi ett gäng får man en picknick korg :) man behöver ju inte springa, man kan ju faktiskt gå, det är bara 5 km :) kom igen!

Av Patricia - 16 februari 2014 17:12

Nu har jag vägt och mätt kroppen igen :) det går mkt bra! Extra roligt var det att bukfettet har minskat med 2 poäng :)) och roligt att muskelmassan ökat :) kommer inte ihåg alla siffror men tror jag får dem på mail utav anna :)

   

Hahah, hur blev rumpan egentligen??


Olof tog med sig alla barnen till Boda, så här sitter jag i min ensamhet och njuter ;) Mirja kommer strax och plockar upp mig, dags för ett boxpass :)


På förmiddagen idag tog jag och Ivar ett varv runt tjärnbacka! Vagnen väger 18 kg och en liten Ivar i där på 9 kg blir sammanlagt 27 kg! Detta joggade jag runt tjärnnbacka med ;) varierade med att gå och jogga! 3.35 km! Kul att det går lättare och lättare för varje gång, man flåsar inte lika mkt längre! Bra svett var jag iaf ;)


Kan informera intresserade människor att Ivar har inte ammat sen imorse, nu har jag storlek D ;) hoppas vi inte ska ligga på magen på träningen...


Måste visa Arvid härliga snögubbe, det är tant snögubbe för den har grus kjol o lutar ;) älskar den killen!

 

Nu blir de iaf att byta om och ta en kisspaus!

Av Patricia - 16 februari 2014 08:45

vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta faktiskt, men jag är lite övertrött just nu ;)


Ivar är snorig och eftersom han är bebis vet han inte om att man kan andas genom munnen ;) Så när kl 4 inatt gav jag upp och gick upp till tv-rummet.. Där låg Olof som en utslagen säl o snarkade! Får iaf en liten plats vid hans fötter ;) Ivar fick iaf stå i sin gåstol och han blev så nöjd! Han susade fram och tillbaka o jublade :D

Då kommer Irma springandes genom hallen, trött som hon är märker hon inte oss två meter ifrån henne! Hon rusar in på vårt rum och hoppas upp i sängen: MEN MAMMA, VART ÄR DUUUU??


Arvid var den enda som sov hela natten i sin säng ;) Stora killen! Olof och Irma la sig i vår säng medan jag försökte lägga en förkyld bebis! Han somna tillslut runt 6 tiden och sov fram tills för nån minut sen i vagnen, nästan sittandes :(

Hoppas det var kulmen inatt för han!


Idag är det uppföljning av wlc kursen ;) hörs senare!

Ovido - Quiz & Flashcards