Alla inlägg den 7 februari 2014

Av Patricia - 7 februari 2014 08:52

När man är föräldraledig, som jag, blir det lätt att vardagarna faller in med samma mönster! Varje morgon mellan 7,30-8 kommer Arvid in till vårt sovrum.. Jag viskar till han att han ska vara tyst och lägga sig på pappas plats för Ivar sover.. Sekunden som Arvid lägger ned huvudet ser han sin chans och frågar högt: ÄR DET MORGON NU?

Självklart vaknar lillebror med världens största tandlösa leende och börjar säga:DDADA APAPA KAKADAA!


Ingen ro ingen rast för morsan! Efter lite mys i sängen tar jag med mig Ivar till badrummet! Byter blöja, håller bort hans händer för snoppen är mkt intressant just nu.. Jollrar och gullar med en skit glad unge ;) Tvättar händer, hals och ansikte för intorkad bröstmjölk som han har duschat i under natten, luktar lite mysk på morgonen ;)

När han är klar ser jag fram emot att få kissa! Men aldrig att jag får det när blåsan är full, då kommer Arvid och ska kissa, prata, ställa tusen frågor om varför man ska kissa....

Medan Arvid pysslar med sitt, sätter jag Ivar i gåstolen (annars så kryper han i väg och hittar på hyss) och går in till barnens sovrum, drar upp rullgardinen och får utskällning av Irma: SLÄCK LJUSET, DET STICKER I ÖGONEN! JAG ÄR TRÖÖÖÖTT! God morgon älskling, trevligt att se dig med <3 ;)


Fort ned till källaren, tänder ljuset till tvättstugan och tömmer tvättmaskinen, startar torktumlaren bla bla.. Fiskarna börjar hoppa och leva rullan i akvariet, tänder ljuset åt dem, ger dem mat samtidigt som jag jollrar och gullar med 5 t guldfiskar?!? skadad? jo de!

In till pannrummet, vattna olofs plantor (chili, tomater och persilja, inget annat allvarliga grejer ;) och givetvis, elda i pannan! suck...


Upp igen, där möts man av ett väsen! -FRUKOST MAMMA! FÅR VI SPELA? BARNPROGRAM! KLÄDER! VART SKA VI IDAG?


Sen rullar det på.. frukost, tv, kläder bla bla.. efter 60 min vill Ivar ut i vagnen och sova! Då gör jag mig i ordning för dagen, toalett besök (mmm aaa), fixa till mig, bädda sängar, bla bla!


god morgon :)


Idag åker vi till mangskog och hälsar på familjen som vi inte har sett sen i julas :( <3

efter det våldgästar vi nog edande! Hoppas på Sara lagar till något gott ;)


Vill ut och gå ikväll, mina ben fungerar nästan bra nu :D


Ovido - Quiz & Flashcards