Alla inlägg under juni 2013

Av Patricia - 21 juni 2013 13:13

Då är det dags igen, Midsommar! De blir regn o åska, men vad vore midsommar utan det? :) Värmen har vi iaf, shit vad hett det är! Sitter i dubbelsängen med fläkten på o svetten bara rinner! Så förhoppningsvis blir de mkt åska så luften blir frisk o skön :) Nu har vi packat klart väskan till sommarstugan! En ljuskrona, stor väggspegel och en stor ljuslykta åkte med denna gång :) rena sängkläder, badlakan med mera också! Lär bli fukt i stugan inatt, olof bara älskar när det blir klibbigt, han kommer inte att gnälla ett dugg :P

Men först åker vi ut till hillringsberg o tittar på barnen som dansar runt stången :)


Ta de fint ikväll folkens!

GLAD MIDSOMMAR

Av Patricia - 20 juni 2013 13:30

Idag flyttade våra grannar till sthlm.. Känns jätte trist! Ungarna är ledsna o saknar sina kompisar! Det kommer att bli jätte tomt, hoppas att någon barnfamilj köper huset snart, för de blir verkligen tungt o jobbigt att inte ha grannar! Vi kommer att sakna dem enormt!!


Arvid o Irma har gått bärsärkagång i rabatterna! Genom att slå ned "ogräs" med pinnar! Allt jag gjorde medan det hände var att gå in o kissa, mitt fel, mitt misstag! Blöja nästa ;) suck!

Som grädden på moset har jag ont i bihålorna, det spänner o det är plågsamt att luta huvudet framåt! hatar förkyldning! grönt snor delux.. var skönt att storböla när grannar körde iväg med flyttlasset, det rensade näsan bra, men nu är de täppt igen.. gnäll gnäll


MEN i eftermiddag går älsklingen på SEMESTER!!! hela sommaren!

OCH ikväll får jag ha en liten tjejshopping med bästa tösen :) det ser man verkligen fram emot! Norsk choklad, here I come ;)

Av Patricia - 19 juni 2013 17:56

tiden står ju still nu, man väntar på att dagarna ska gå så man får snosa bebis snart, men herreguuuud så långsamt det går! Irma är bekymrad, hon tror att jag ska försvinna eller lämna henne.. vet inte vart hon har fått det ifrån. Vi har tänkt att prata med barnen om att jag kommer att åka på bb när bebis vill ut o att jag säkerligen kommer att få ligga kvar några dagar på sjukhus, men att pappa kommer att vara hemma så fort bebis tittat ut! Men jag vill inte oroa dem! Känns lite tidigt att prata med dem om det, för jag vill inte att det ska bli en stor o farlig sak utav det, vilket det ofta kan bli om man pratar, berättar förtidigt.. det är både för- och nackdelar..


Idag var vi i mangskog, alla 4 barnen var på negativt humör så jag tror de bråkade mest ;) man kan inte vara på topp jämt! men det bjöds på våfflor o glass med jordgubbar :) MUMS!


Hade tänkt åka runt på gräsklipparen, men de kommer regn, har redan börjar med det, så jag får klippa imorn kväll efter ch-berg :)


Midsommar närmar sig.. jag vill så gärna på parken med gänget, men de är inge kul att gå där med sammandragningar o vara tjock o grinig! Nästa  år, då JÄVLAR!! (garanterat är nån annan utav tjejerna på tjocken ;), så olof o jag dansar hemma framför tven på midsommardagen! Midsommarafton firas i sommarstugan med mamma, pappa, niklas o sofia :) evigheter sen jag såg de sistnämnda!


ha de

Av Patricia - 18 juni 2013 15:51

Igår small det till, kl 17 fick jag äntligen ett sms från Jysk att paviljongen väntade på lagret! Jag slängde ungarna i bilen för att låna pappas jobbarbuss o hämtade den :) eller ja, Olof fick köra bussen, jag visade kvittot ;)

Klockan 19 kom världens bästa Marie o Andreas med barnen o hjäpte oss att sätta ihop den! I början satt mest Olof o Andreas o drack öl och klagade över kvaliteten, men sen fick de vackert hjälpa till ;)

Jag håller med om kvaliten på paviljong inte är den bästa, men vad får man begära när den kostade 1800? NY? har kollat på paviljonger länge, o en del kostar verkligen mkt..

Men vi fick upp den fort, sen satt våra ungar, deras ungar o grannens ungar o mumsade i sig glass under den :) mysigt! När de ätit färdigt fick vi vuxna äta resterna ;)


Idag har jag piffat upp uteplatsen lite med duk, blommor o sånt tjafs som enligt olof är heeelt onödigt. Men han kommer garanterat sitta där ikväll o njuta ;) utan att medge det förstås ;) Så här ska jag sitta o njuta av sommaren med bebisen o titta på barnen när de leker! Love it!


 

Av Patricia - 17 juni 2013 14:14

Uh vad jag saknar energi! Jag är tung, svullen, trött o mitt underliv håller på att exploderar av smärta.. Bara gnäll när de gäller mig, men de är tillåtet på min blogg ;) trist för er som läser bara! Men jag vill ha energi, jag vill leka med mina barn! Irma utnyttjar mitt tillstånd till max, hon spruta vatten på Arvid med vattenpistolen och sen gick hon omkring o drack ur den, samtidigt som hon kollade så att jag såg det ;) efter 2 varningar att hon ska sluta började jag räkna. (Jag räknar till 5, har hon då inte slutat försvinner grejen eller vad vi  nu gör, vilket funkar super bra, men inte idag.) Jag räkna högt o gick emot henne, precis när jag kom haltade en halvmeter ifrån henne sticker hon iväg o skrattar!!! åh vad jag fick knipa ihop käften för att brista ut i skratt, för de såg nog verkligen komiskt ut ;) skit unge! Men stolt att hon ändå är så medräknad att hon lura mamma, till en viss gräns! Nu var de ju bara en vattenpistol, hade det varit något allvarligt att någon annan blev ledsen eller så då hade jag skitit i smärtan o burit in ungen ;)

1-0 till Irma, men dagen är inte slut än ;)


Snart har Olof semester o pappaledigt, tre dagar kvar! På fredag kan jag få sova mitt på dagen igen :)


   

Av Patricia - 16 juni 2013 10:15

Den här helgen har varit mkt trevlig!

I fredags var vi ute tillsammans med Marie o Andreas på olssonsbrygga o käkade! det var gott, men jag tyckte det var lite mat! Efterrätten blev jag mkt besviken över, skulle ha tagit vaniljglass med jordgubbar ist ;) På bryggan var det fullt med "vuxna" människor, vi trodde att det skulle vara studenter ute o fira, men dom var lätträknade ;) Ist var det arvika kupp, alltså alla fotbollsföräldrar från Norge som levde rullan o skrek o tjoade! jaja.. Efter maten tog vi några varv på stan! Fortfarande dåligt med ungdomar som firar sin student, det har verkligen förändrats de sista 8 åren sen jag tog.. man får inte röra sig på kvällen i stan. Snacka om att förvandla arvika till spökstad om kvällen/natten! Nu vågar jag inte gå igenom stan ensam, de är för lite med folk i rörelse o bilar, förr mötte du alltid massa människor, folk som körde förbi, så då var man aldrig nervös.. men men

På kvällen fick jag konstig känsla i kroppen o ont i magen så vi åkte hem strax efter 23..


Igår, lördag, vaknade jag kl 8 o hade ont i magen i omgångar, började i övre magen o vandrade neråt.. o Ibland tvärtom! Arvid ville till sommarstugan o fiska, så vid 10 drog familjen iväg! Där fiskade vi, badade, städade stugan o fikade ett par timmar innan ungarna blev trötta o ville hem! När ungarna somnade tog vi en längre tur hem så de skulle få sova en tag, för vi skulle på middag hos grannarna på kvällen :) Efter var 10-15 miin gjorde det ont i magen, stenhård blev den! Ja sa till olof att de har börjat nu.. fan.

Jag somande som en gris minuterna emellan!


väl hemma var pappa här o snickrade! så jag gick in o gjorde middag till gubbarna! Pappa är så duktig :) de blir jätte snyggt o bra :) efter maten startade Olof den åkbara gräsklipparen åt mig, så jag åkte runt o klippte! Jag tycker det är jätte kul, faktiskt! Pappa åkte hem när brädorna tog slut, Olof tog ungarna ner till Johan! Jag fick sluta o klippa gräset för nu blev smärtan i magen hopplös, precis som man får "håll" i sidan, men jag satt ju still o åkte runt, inte direkt så man anstränger eller rör på sig då?!? Kröp i stort sett in, sätte mig i soffan, då var kl 16, där blev jag sittande med värkar, intensiva värkar! Men va fan, jag ska ju få äta grillat ikväll! Jag ska absolut inte ha bebis nu, de är för tidigt! Gjorde mig iaf i ordning, och så gick vi över!


Så nu är bebisen här :) :) :) förlåt att jag berättar på bloggen, men facebook använder alla ;)

 nej då, värkarna lugnade sig under kvällen, jag hade några inatt som jag kröp ihop utav, som väckte mig ur sömnen! Så kroppen förbereder sig iaf, alltid något! Kanske de blir i tid denna gång? ;)

Av Patricia - 14 juni 2013 16:05

Idag är det riktigt typiskt sommarväder, dagen börjar lite mulig, grå o dyster.. Men så plötsligt spricker det upp o blir hett, soligt o skönt! För att lika plötsligt vända till åska o spöregn ;)


Vi har haft lekompisar över på pannkakor, kaffe o kakor! Vi hann både vara ute o inne :)

Pappa var här i några timmar o snickrade, inte lätt att snickra när vädret skojar med en! Men imorn hoppas vi på bättre väder så pappa o olof kan göra klart grund o reglar ;) måste åka o köpa fönster, det får vi fixa på söndag!


Nu ska jag ut en sväng innan det blir dusch och göra sig anständig till middagen på olssons ikväll :)

Av Patricia - 13 juni 2013 12:05

Jag har en mkt dålig dag idag, så den som vill bråka med mig nu får verkligen akta sig. Jag är på bristningsgränsen!


Efter att ha väntat på mvc, får alltid tid under kafferast, fått blodtrycksfall (finns ju för fan inget syre i väntrummet, de är faktiskt gravida kvinnor de har attt göra med, är de så svårt att åtminstonde ha plastmuggar på dass så man kan få vatten??) och mår allmänt dåligt får jag komma in. Jag tar djupa andetag o lugnar ned mig. Påbörjar samma intervju: Har du barn sen tidigare? -Jo, du har träffat dem.

Normala förlossningar? - Nej, de står i journalen.

Har du haft en normal graviditet? -Ja absolut, förutom att jag har vart sjukskriven sen januari, extra kontroller angående yrsel o huvdvärk, men visst, fullt normal, toppen faktiskt! Är du dement eller? Hur svårt ska det vara att kolla lite snabbt i patientens journal innan man hämtar in dem? Jag begär inte att BM ska komma ihåg allt om mig, men HERREGUUUD de är inte raketforskning!!! ghhaaa


Efter en halvtimme vid datorn lägger jag mig på britsen, magen är stor, nähä? du ligger högt över normala kurvan.. oj då, vad betyder det? inget svar. Bebis sjövild! De är kul :) hur låg bebis sist? -Säte, som alla andra gångerna sen v.25 (ghaaa) Jaa, den ligger i säte än, då blir de en remiss till ultraljud! -Ja vet, de diskuter vi sist. Men försäkerhetens skull ber jag henne att en annan bm ska känna.

Hmm, bebis ligger i rätt läge! Huvudet neråt. Men bebis är MKT rörlig o kan mkt lätt vända sig igen. OK. hjärtljuden är pigga o fina, TOPPEN :) ramlar ner från britsen då jag har fått legat på rygg för länge så benen inte bär mig. tack. smärta åter smärta.

Nu ska vi bestämma ny träff, borde ju bli en vecka emellan tänker jag, då är min BM på semester, YES då får jag komma till nån annan. ICKE sa nicke, nästa gång jag ska dit är den 10 fucking juli (för då är BM tillbaka från semestern)!!! jag har BF 11 juli!!! nog för att det är tredje barnet, men ska man inte kolla lite innan BF? De sa nyss att ungen mkt väl kan vända sig igen, toppen, jag får åka in o gissa hur barnet ligger på BB, spännande att föda utan att veta vad som kommer först!!


Tror min BM har glömt hur långt gången jag är. stackars först föderskor som inte vet hur det ska vara.. gissa om att jag ringer o bokar ny tid till veckan oavsett.


Inge nr till förlossning har jag fått heller, vilket är konstigt då jag inte ska tillbaka på väldigt många veckor! får hoppas att 118 118 har nr ;) IQbadboll.

Ovido - Quiz & Flashcards