Alla inlägg under juli 2013

Av Patricia - 9 juli 2013 16:17

Idag hände det något otrevligt, något som man blir riktigt jävla arg över.. Men skrattar bäst som skrattar sist:

THE SHOW MUST GO ON. mohaha

 

Förhoppningsvis kommer förlossningen igång nu när vi redan är så arga, besvikna o sårade. Då har jag mer kraft att hämta ;) ikväll åker familjen o fiskar! Arvid vill meta :)

 

Get lost, fuck off

Av Patricia - 9 juli 2013 11:31

Jag har prövat dem förut, de har inte fungerat.. Eller när vi väntade Arvid gjorde jag en överburenhetskontroll, en gynundersökning på spec i karlstad, efter den undersökningen gick vattnet på McDonalds.. Så den har nog funkat en gång, hinnsvepning. Ni som inte har gjort en hinnsvepning vill kanske veta vad det är ;)

Man måste ha gått över 40 fullgånga veckor, inte alla barnmorskor gör dem längre.. Men man ligger iaf ned o barnmorskan drar i livmoderstappen, sticker in fngrarna i tappen för att svepa över fosterhinnan! Detta är smärtsamt, man kan börja blöda o i bästa fall blir livmodern irriterad o börjar producera det hormon som startar förlossningen! Detta funderar jag på att göra imorn hos BM.. Fast jag inte har gått 40 fulla veckor, men jag vill iaf veta om det överhuvudtaget är på gång nånting där nere eller om det fortfarande är "stängt o hårt"! suck


Olof o Arvid for nyss till stan för att köpa mer färg till vindskivorna :) Blir så fint! Nu syns det även vart vi ska sätta upp fönster, de kommer nu den 18 juli :)


Skönt att det blåser ute idag, kan knappt böja på fingrarna, armarna domnar bort! Härligt att sommaren äntligen har kommit :) men inte för mig ;)


Ikväll tar vi nog en tur till sölje o badar om nån vill hänga på! Hör av er isf :)

Av Patricia - 8 juli 2013 21:04

Japp, bildbevis! 20 kg plus, kanske till och med mer från gravideten startade.. uhj, kom ut bebis så jag får jobba bort allt fläsk igen! kunde ju för FAAAN ha bikini i somras :( *hormon utbrott så tårarna rinner*


  16 augusti 2012 såg man ut så här :)


  Och så här ser man ut idag, svullen, tjock, fet hy! Inte ens om jag målar ögonfransarna så syns dem för ögonen är gömda bakom ett ballongansikte!


Bistra sanningen, men som man kan göra något åt, bara barnet behagar att födas!!!!!

Av Patricia - 7 juli 2013 21:47

Idag åkte vi till sommarstugan! Där blev de en massa bad o fiske för alla barnen :) jag o Olof satt mest på altan o myste! Grillad korv, kött o chicken nuggets med mos eller potatis gratäng blev middagen! Mums! Så nu är Arvid hemma hos oss igen, då kan man verkligen slappna av i natt :)


Igår gick dagen i sus o dus, Irma blev bjuden på födelsedags kalas hos sin kompis Alice! Irma blev överlycklig av att få åka dit o leka! Där bjöds det på riktig GO fika! Vilka bullar o chokladmuffins!! :) Irma köpte en lackrosa handväska o halsband i present :) valde detta själv, vi hade inget att säga till om!

På kvällen drog vi till stolpen 2 o grillade :) älskar verkligen grillat, undrar om man kan bli trött på de?


Jag försöker, dum som jag är få igång förlossningen! Först en promenad i skogsterräng, sen åka gräsklippare för att sedan även ta den lilla klipparen runt buskar o träd! Inget resultat förutom ont i höfter, rygg o tjusig gräsmatta! ;)


Imorn är det simskolan igen! Förhoppningsvis varmt väder :)


  Kärlek på altan i sommarstugan, Lovely! 

Av Patricia - 6 juli 2013 00:43

När man är så stor som jag är nu är det alltså ren lyx att få ha hela dubbelsängen för sig själv ;) Ikväll tog vi en tur till Boda, var evigheter sen barnen var där! Arvid ville inte med hem! Han skulle minnsan sova där o åka till sommarstugan imorn med moffis o momis :) Så nu ligger Olof inne på Irmas rum, för hon skulle inte sova hos oss när pappa kan ligga ned i hennes lilla säng o sova ;) Alltså har jag en 180 cm bred säng för mig själv, gissa om jag brer ut mig!


Idag blev det tak på utbyggnaden! Olof hade t-shirt på sig hela tiden så han har fått en äkta bonnbränna på armar o nacke.. Ni som känner min älskade man vet att han visar halva röven när han böjer sig, vilket idag har lett till att övre delen utav arslet är rött ;) åhh vad jag skratta när han klev ur byxorna!! Får nog smörja den stjärten imorn ;) men han har varit jätte duktig på bygget idag! Tror han tycker det är ganska kul att få bygga något o se att han faktiskt kan!


Simskolan gick det inge vidare på idag, Arvid bytte om med morfar men skulle inte kliva ned i vattnet.. 2 steg fram och 1 tillbaka.. nya tag på måndag :)


lugnt på värkfronten, lite sammandragningar då o då, men inget märkvärdigt! Bebis är sjövild, lite jobbigt nu när den är så stor, känns som den kommer snart ut genom att magen spricker!


ZzzzZZ natta på er!

Av Patricia - 4 juli 2013 15:49

YES! då är det snart dags! Känlsan av att de kan starta närsomhelst är skrämmande, spännande, roligt o ångestfyllt på samma gång! Somna på soffan förut, vakna av att de gjorde ont i magen, fick lite smått panik o nästan hyperventilerade! Men så gav de sig o inge mer, så jag är inte redo än! Inte tillräckligt trött på att vara gravid, annars hade jag ng välkomnat värkar ;) Men 7 dagar kvar, ska till min gamla BM på onsdag, yeay :/


Igår på eftermiddagen passade vi mina brorsdöttrar nån timme, Katarina o pappa åkte upp mot halvarsnäs o hämta hästen :) Jag, Irma o Lova tog en promenad ner till "älven" (ett dike de rinner vatten i, en bäck kanske man kan kalla det, men Irma säger ÄLVEN ;) där kastade vi sten o lärde oss skillnaden på plums, plupp o plask ;) spännande! Sen plockade dem med sig vackra halvdöda lupiner som står fint på bänken! Godingar!

Arvid o Milla härjade ute när vi gick, med Olof som satt som en hök o höll utkik på nya taket :) När tjejerna hade åkt hem åkte Olof med barnen till Sölje på fika, jag somna som en stock!

På kvällen runt 21 hade vi trååkigt, jag var hungrig men inte sugen på ngt, så vi åkte till McDonalds o åt :) Ungarna tyckte det var en toppen utflykt! Efter de åkte vi för att se var barnens farfar jobbar, sen till vårt första hus för att se hur det stod till där. Olof o jag skrattade åt våra minnen vi har därifrån, vi har ju faktiskt flyttat 5 gånger ;) Där fann vi en jätte padda som kissade i Olofs hand, vilket ungarna tyckte var jätte kul!

Sen blev det även en rund tur i klässbol! Spännande va? ;)

När vi tillslut styrde bilen hemåt stoppade vi tre gånger längst vägen för att titta på älgar, 6 st sammanlagt :)


Idag var det en stoor dag i vår sons liv, han klev i, hoppade o blåste i vattnet på simskolan o fick ett märke :) :) vi hade med oss morfar dit imorse o då måste ju Arvid visa framfötterna! Så duktig! Imorgon blir morfar med igen, förhoppningsvis bättre väder :) Märket har vi satt upp på hans märkestavla, vår stora goa kille!!!


Har även rensat linneskåpet o städat där! Jädrar vad lakan vi har! men nu blev de snyggt o fint! Snart är tvättkorgarna tomma också :) bara den jävla dammsugaren kvar...


Hämta spjälsäng ikväll i Mangskog, ska bli kul att göra i ordning den med täcke o sånt!

Av Patricia - 3 juli 2013 19:23

Igår eftermiddag kom Katarina hem hit o ville att jag skulle följa med henne upp i halvarsnäs o kolla på en islandshäst! En riktig goding, ett 8 årigt sto som blev inriden 2011 men som ingen har ridit eller arbetat med sen dess.. Denna skönhet har bara ätit de senaste 2 åren så hon var lite rund ;) men väldigt social, fint skött o go! Katt kommer nu under sommaren att börja om från början med Stjärna, lugna steg i rätt riktning så nästa sommar ska jag också utnyttja denna goding :)


Att jag aldrig lär mig, har jobbat stenhårt med kroppen idag med hopp om att förlossningen ska starta.. Men för fasiken, om det vore så enkelt skulle man ju inte behöva ha mediciner som sätter igång en förlossning, ibland fungerar inte ens dem heller.. så ni gravida, glöm det här med att röra sig, städa, klippa gräs, putsa fönster o allt som alla provar för att starta en förlossning, det ska hormoner till! Inget är vetenskapligt bevisat, alla är olika, men ligg still o njut av god mat o sömn, för ett tu tre knäpper det till, barnet är redo att födas vilket det då signalerar kroppen som utsöndrar ett hormon o du får värkar eller vattnet går! 8 dagar kvar ;) + 2 veckor!


Bygget fortskrider, imorn blir det tak över tv-rummet! :)

Av Patricia - 2 juli 2013 14:59

Inatt var det rörigt i huset, Irma vakna i omgångar o ville byta säng! kl 06.40 vakna jag i hennes rum, i hennes lilla säng o såg att hon faktiskt sov gott, så jag jobbar stenhårt för att ta mig upp, smidigt som en tegelsten för att inte väcka henne o lägger mig i min sköna säng breve Olof! Men 07.10 strår Irma vid fotänden av sängen o frågar när hon ska få åka på simskolan?! Men för faaan unge, du sov ju!! ;) Så jag jagade upp Olof som inte ville gå upp, men så fick han äntligen äta upp sina ord att han ska börja gå upp tidigare på att få mer ut av dagen ;) MOHAHA! Så när kl var 8 satt Irma i cykelstolen o Olof trampade iväg över Glava!


Idag var det dags för Arvid att börja simskolan, kan ju lugnt säga att det inte var något badväder! Mulet, blåsigt o lite små kyligt! Han satt i mitt knä hela tiden o vågade inte gå ner i vattnet.. Men nästa vecka vågar han nog mer :)


Nu är middagen klar i ugnen ;) tjipp!

Ovido - Quiz & Flashcards