Alla inlägg under juli 2013

Av Patricia - 20 juli 2013 23:13

Idag berättades det en underbar nyhet :) Å de är så härligt att glädjas med andras lycka o välmående! De lyfte verkligen upp min vardag :) GRATTIS! igen :) har stora planer på G ;)


Still no baby! allt lugnt o stilla :(


nu ska jag sova.. är mkt trött, denna värme tar knäcken på mig..

Av Patricia - 19 juli 2013 11:05

gravid v 41+1, tycker att jag borde vara van, det har ju varit så här de andra gångerna med.. Men den här graviditeten har jag nått gränsen, jag vill inge mer, jag orkar inge mer. Jag är världelös mot barnen, hushållet förfaller, kroppen gör så ont att jag har fått börjar med smärtstillande igen, kan trycka in fingrarna i foten så de blir hål som stannar kvar pga vatten (äckligt). Vill bara försvinna, bli lämnad i fred. Bara få tycka synd om mig själv.. Självömkan är min bästa o sämsta vän just nu :(


Var hos barnmorskan igår, bebis har det bra o mår bra :) magen har ej sjunkit men inte heller växt något mer så det tar jag som ett gott tecken, bebis behöver ej bli större! Ska tillbaka på tisdag om jag inte föder barn, då ska hon ringa till spec i karlstad o boka tid.. Detta där har vi också gjort förut, de sätter ej igång mig för barnet mår bra! Men har jag gått upp 2-3 kg till på tisdag ska jag in tidigare till spec för mitt huvud gör ont, blodtrycket är lågt o jag är som en mänsklig vattenballong! jepp jepp


Vi har tillbringat mkt tid i sommarstugan denna helg + vecka! Enda stället som jag mår bra på just nu, där blir det aldrig för varmt o barnen bråkar inte med varandra eller med oss! Vi hade med oss Marie, Andreas o barnen dit en dagen :) jätte kul! Hoppas de vill med igen :) Sara, Kickan o lilla Svea var ju också med en dagen :) roligt att ha med sig skönt folk o prata med!


Igår sprang barnen omkring utomhus barfota, Olof låg på soffan o vilade medan jag tänkte röra ihop en kladdkaka (det var mest smeten jag var ute efter ;) när jag hör ett ILLVRÅL från baksidan! Man lär sig som förälder när ens barn skriker o gråter vad det är för sorts gråt o gap.. Kan vara syskonbråk som de reder ut själva, ramlat eller ngt liknade. Jag menar att man vet om man ska släppa allt o springa eller lyssna lite till.. Igår var ett sådant skrik att ryggraden frös till is på olof o mig! Jag sprang ut, med min kropp, jag sprang ut o såg Irma i panik! Ett bi hade stungit henne ovanpå stortån, precis under nageln! Jag bar fort in henne o hon hade blandad panik o chock, hon skaka, frös o grät! Detta är mkt OAVNLIGT när de gäller Irma, tuffare treåring får man leta efter! hon har lite för hög smärtgräns.. Hon har bränt sig så många gånger på händerna på spisen, levande ljus mm o inte sagt ett knyst.. Hon ramlar o reser sig fort. Så när hon blir så här som hon blev igår måste det göra skit ont! Jag slängde ned foten i vatten, Olof såg att taggen var kvar, jag drog ut den.. den var stor o lite utav birumpan satt kvar på taggen.. Irma lugnade sig ganska fort och jag försökte med att vara pedagogisk genom att berätta att biet blev rädd för henne, att det försvarade sig genom att sticka henne, att det letade nektar honung bla bla, det fungerade ej. Till sut säger jag biet har dött. -Varför? undrar Irma. -Dom gör det när dem sticker med taggen, de dör då! Det blir tyst en stund till slut reser hon sig o säger att hon vill sitta i soffan med blött papper runt tån. Inge mer med det. Vet inte riktigt hur jag ska tolka det.. Antingen tyckte hon mer synd om biet som dött eller att det var rätt åt den ;) Vet aldrig hur vår flicka resonerar ;)


Efter bi attacken tog vi en tur till stan på aftonen, jag ville ha kockimat o ungarna Mcdonalds nuggets :) efter det åkte vi en tur till Edande, Olof, Kickan o Arvid for till sjön o fiskade medan Irma, Sara, Svea o jag tog en lten kvällspromenad till lekparken så Irma fick leka lite :) en härlig kväll!


Idag ska jag skura, så Olof får gå ut eller åka någonstans med barnen! Nu måste jag ta tag i mitt liv.

Av Patricia - 16 juli 2013 19:33

något som jag behöver varje dag, helst kvällar är choklad! Just nu är favoriten apelsinkrokant :) MUMMA!


Idag har vi varit i sommarstugan med familjen från edande :) Jag o Sara satt o latade oss i varsin stol med fötterna i vattnet på stranden! Solen var varm o skön, fick lite mer färg iaf ;) Irma är som ett blötdjur när vi är där, idag var det 20 grader varmt i sjön så hon badade på, inte lika mkt dock som sist vi var där då det var 23 grader varmt i sjön :) Arvid badade lite han med, men när vi gick upp till stugan igen gick männen till bryggan o båten, det skulle fiskas :) så vi flickor satt inne i sofforna o la pussel o pratade bebisar, skit o andra nyttigheter ;) Svea var på gott humör o sov så härligt på mig innan vi skulle gå till bilarna, goa unge! Längtar verkligen efter vår egen skrutt i magen, men lite terapi med Svea gör susen :) Det blev grillat idag igen! Arvid o Irma ville ha varmkorv, trodde jag köpte vanlig go korv, men när Olof o Kickan går o spottar ut korven är det riktigt illa ;)


Imorn blir riktigt varmt! Det blir stugan igen med barnen! Olof ska få en fri dag ifrån oss, snart så är det full rulle igen ;)

Av Patricia - 15 juli 2013 10:49

Då är det måndag igen! Väl? blir dagvilsen ;)

 40+4 idag, spännande, inget på G iaf.. Bebisen är så stor så min mage har blivit blå mitt på o höger sida av hans/hennes rörelser.. Ser ut som jag har blivit msshandlad av att någon har sparkat mig på magen :( men men.


Jädrar vad många myggbett, kläggbett jag har på benen! Plus ett fästingbett i knävecket o på höften! Det kliar så jag blir tokig snart, speciellt på kvällen när man sväller o är trött! Men nu har käre bror klippt ned gräset på stigen till Lindudden så fästingarna ska vara någerlunda borta där, men kläggen trivs vid sjön o fläktflugorna!!


Vart är solen idag? Trodde de skulle bli kanon väder idag, men lurad blev ja ;)


Igår åkte jag in till stan o stor handlade! Det var verkligen eko i kyl o skåp! När jag gick inne på konsum var jag lite nervös över att vattnet går säkert, lite pinsamt när man är ensam! Men vad ska jag göra åt det ;) När jag stod i kassan stod det en tjej o en kille bakom mig. Tjejen hade en hund i famnen, jätte söt liten skakig sak.. Folk som köper dessa små hundar glömmer nog bort att de är fortfarande hundar, alltså ingen bebis eller något annat, en hund får inte vara i en matbutik, vilket kassören påpekade när de var tjejens tur  kassan. Stackars lilla tjej, hon såg chockad ut! IQbadboll nr 1 för den här dagen ;)


Väl hemma igen pratade jag med våra bortflyttade grannar som var här o hämtade lite mer saker o städade! Det är verkligen tomt utan dem här hemma :( sen blev jag trött o somna på soffan i vanlig ordning o halvt vaknar av känslan att nån tittar på mig, jag hör hur nån säger Hallå hallååå, så jag jag vrider huvudet mot ytterdörren o där står dem som två jökar o tittar på mig ;) de skulle åka tillbaka till sthlm o ville säga hej då! Ja hann inte ens bjuda på kaffe o kaka, för jag sov ju för länge, som vanligt :( men de kommer snart igen! :)


Efter det kom Sara o Kickan med lilla Svea på besök! De damen har blivit så stooor! De växer så otroligt fort, hon är riktigt rolig nu, tittar o skrattar åt saker som ingen annan ser ;)

När kl blev halv 8 kom Marie o Mirja, vi skulle på bio! World war Z, skit bra film, den vill jag absolut se igen när den kommer ut! När vi iaf står i biokön och det är min tur att betala ropar en man bakom oss till kassören: Har tyskungen börjat nu? Missar vi början på filmen? Kl var då runt 20,15, vår film började 20,30! Hans började antgligen kvart över.. Jag hade god lust att påpeka för mannen att man får gå lite tidigare om man absolut vill se den filmen o inte stå o gapa i biljettkön o tro att man kan få gå före ;) IQbadboll nr 2!


så nu är helgen slut, ska åka in till stan med barnen o köpa trosor till dottern :) hennes är lite små nu..

Av Patricia - 13 juli 2013 10:48

Vem trodde det? Att jag skulle gå över tiden ;) typiskt att Olof ska få rätt bara... :P


Igår kväll fick jag en psykisk kollaps när jag la mig, de är inte mänskligt att gå över tiden såhär, det tar på krafter, tålamod, humör o framförallt kroppen tar stryk.. Att vara tre föderska är inte bara fördelar, jag känner saker som jag aldrig har gjort med de tidigare graviditerna! Igårkväll så kände jag hur barnet skruvade ned sig yttligare, bäckene vidgades o det tryckte bak mot ändtarm, trodde ärligt talat att jag skulle skita på mig! Men det är ju barnet som åker neråt, då blir de tajtare! Detta skulle aldrig en man klara, det krävs en kvinna för att inte skita på sig ;)


Jag kan knappt röra mig, kan inte plocka upp något som ligger på golvet.. Jag gjorde ett tappert försök med att plocka upp på Irmas rum, det knakade i knäna, magen var i vägen. Jag satt tillslut på rumpan o drog mig framåt, men då kom jag inte åt sakerna som låg framför mig, bara de saker som var på sidan.. såg ut som jag höll på med nån jävla break dance!

Detta är ju bara början, har ju som sagt några veckor kvar! Jag kommer inte att vara rolig att umgås med kommande dagar :´( bebisen är ju pigg, vilket är skönt o jätte bra :)


Idag blir det ännu en dag på stranden! Ska till sommarstugan o hämta lill killen :) så lite mer sol o bad blir det iaf!


Oj, höll på att glömma! Irma går på pottan, igen ;) hon slutade med det, men i 2 dagar har hon skött sig ypperligt, en olycka blev det ner till stugan igår, men då sprang hon med kompis o brorsa ner så då sket hon väl i att hon var kissnödig ;) men barn måste få kissa på sig några gånger innan de är torra, så de vet att underkläder inte fångar upp kisset som blöjor gör, först då kopplar trådarna om att hålla tätt! Mycket de ska lära sig :) Irma har sagt att hon ska börja på potta när hon blir storasyster, sen kommer alltid följdfrågan: Blir jag storasyster idag??

Av Patricia - 12 juli 2013 19:03

Vilken härlig dag det var idag! Tur att man har sommarstugan, för att gå här hemma utan att kunna kliva i sjön hade inte jag överlevt idag ;) Vi åkte till Lindudden runt kl 12 tillsammans med Marie, Andreas o barnen! Efter att vi anlänt kom även mamma, pappa, Andreas, Milla, Lova o även katarina när hon hade slutat jobbet :) På grillen grillades hamburgare, kött, köttbullar, korv, chicken nuggets o majs :) tror faktiskt att allt tog slut! Det var en underbar dag vid sjön, lågvatten så stranden var stor så barnen hade mkt utrymme att leka på :) helt vindstilla också!!

Arvid blev kvar tillsammans med Milla inatt så vi får ta en tur imorn också.. Är de lika varmt imorn ska jag nog doppa mig också ;)


Inatt hade jag svårt att somna om efter att Irma väckte mig runt halv 4, så jag låg o glodde på teven fram till 6 o sen sov jag på soffan till 8! Då bytte jag rent i sängarna, starta diskmaskin, 2 tvättmaskiner o skurade toan :) hurtig!


Ikväll blir de mys med varma smörgåsar, popcorn o choklad till filmen trollkarlen från oz :)



Av Patricia - 11 juli 2013 18:38

Då var dagen här som man har gått o väntat på sen man planerade att skaffa ett till barn! Idag är det 40+0, alltså den dag, det datum som barnet är klart o ska få möta världen.. Men eftersom jag tillhör elefantsläktet så går jag några veckor till ;) Jag är lyckligt lottad över att ha en man som Olof i mitt liv, han ställer upp jämt! Aldrig att han vill åka iväg o göra något eget utan mig o barnen, ja har försökt fått iväg honom!


Tur att Glava är en liten ort med bara 200 invånare, det snackas mkt då. Dröjer inte länge innan vi får reda på vem du är, då behöver vi aldrig mer hälsa eller småprata, vi skiter helt enkelt i ditt patetiska liv.. Ikväll snurrar livet vidare, kanske med ännu mer oväsen, mohaha!


ha de bra



Av Patricia - 10 juli 2013 09:48

Igår var gårdagen, idag är det nya tag! Men först till barnmorksan o kolla så bebis sköter sig o ligger rätt :) imorn har jag gått 40 fulla veckor, har alltså förlossningsdatum imorn, fast bebis vet inte om det.. Den vill stanna kvar ett tag till ;)


Vi åkte o fiskade igår o fixade en massa annat i sommarstugan med mor o far! Det nappade inte en gång tror jag, men Arvid kämpade o ville verkligen ha fisk! Han är jätte duktig på att kasta med kastspö :) kvällen såg ut att ljusna upp på himlen runt 21, så vi tog det lugnt, men strax efter 22 var det mkt mörka moln runt omkring så vi bestämde oss för att nu får vi gå tillbaka till bilen! Vi hann precis inom ytterdörren hemma innan det brakade loss med regn, blixtar o dunder :) vilket flyt väl?!

tyvärr så var vi inte riktigt färdiga med det vi skulle ha gjort klart så olof stack iväg för att fixa det! Arvid blev lite bekymrad över åskan o kröp intill mig. Irma sov som en stock o gör det fortfarande ;)

Runt 01,40 ville ja att Olof skulle komma hem, de är en sak att de åskar o lever rullan, det är jag inte rädd för.. men går strömmen o de blir mörkt! HJÄLP! Som tur var fick strömmen vara kvar o åskan drog förbi strax efter 02 :)


Nej nu får jag göra mig klar för bm! tjipp


Ovido - Quiz & Flashcards