Alla inlägg den 25 juli 2013

Av Patricia - 25 juli 2013 15:53

Hej hej, hallå bloggen! Hur är det med befolkningen där ute? Mår ni bra? :)

Med mig är det som vanligt, här har det tyvärr dock inte kommit nån bebis ;)


Kl 00.30 inatt körde värkarna igång, dock med 30-40 minuters mellanrum, runt kl 04 var det 10 min mellanrum.. Blev inte så mkt sömn inatt, kände mig mörbultad när väckarklockan ringde kl 06! Då hade värkarna avstannat, rätt skönt från en synvinkel medan man blir arg o frustrerad! Halv sju stod iaf mamma o pappa i ytterdörren, så jag o Olof åkte till överburenhetskontrollerna på CSK.

   Först var det ultraljud, där talade vi om att vi inte visste kön på barnet o hon skulle inte visa oss eller nämna det :) Ultraljudet var bra! Dock lite fostervatten, vilket är fullt normalt efter 42 fullgånga veckor, men jag låg nära marginalen till för lite så det är lite OBS där..

Vidare till specialist mödravården, CTG kurva klar på 5 min, måste vara nån rekordtid för oss ;) bebis rörde sig, hjärtljud fina och det visade att livmodern hade aktivitet på G. Ut i väntrummet o vänta på läkaren!

   Där höll på jag o Olof på att somna, varmt o tråkigt. Tillslut gick vi ut på balkongen, där såg vi hur en parkeringsvakt gick runt bilar med böteslappar, lite underhållande på någon annans bekostnad ;) tycker det är väldigt fel att ha parkeringsatomater på sjukhus, speciellt utanför BB.. Inte skulle jag säga till Olof, nu älskling får du att gå ut o lägga i mer pengar, medan jag ligger ensam kvar här o föder! Visst man kan betala dygnsavgift, men vi ligger där många dygn ;)

    När läkaren kom fick vi gå in ett nytt mysigt rum, han berättade om fostervatten o bla bla.. Att de hade mätt bukmått på bebisen för att se så den inte är undernärd, måttet ska ligga runt 110, vi ligger på 120 så all choklad har gjort nytta ;) UHJ. Han fråga vad jag ville göra. Jag sa som det var, få UT UNGEN - Men om det inte är gynsamt (att livmoderstappen inte är helt mogen) så vill jag vänta lite till.

    Livmoderstappen var inte helt mogen, 1-2 cm öppen men fortfarande lite hård! Så lördag sätter de igång mig oavsett om jag vill eller inte, för fostervatten har då garanterat sjunkit mera.. Men då är även jag mer mogen o förhoppningsvis kommer förlossningen igång spontant, jag vill slippa pinvärkar så länge jag kan, och bebisen mådde oförskämt bra därinne så tar jag det lugnt.. Nu har iaf slemproppen gått (inte Olof, hehe) men värkarna lyser med sin frånvaro.. uppdatering senare, dock inte på facebook ;)

Ovido - Quiz & Flashcards