Alla inlägg under januari 2014

Av Patricia - 23 januari 2014 16:16

Känner mig riktigt nöjd med mig själv just nu, självförtroende på topp ;)

Har sytt en gardinkappa till Arvids rum, kappan blev faktiskt rak o snygg :) "helt otroligt", jag hade hela hallgolvet fullt med tyg, fållband, nålar o sax! inte bara bara att sy en gardin!

 

Klätt om kökssoffan o sytt kuddfodral till den! Så kul när man enkelt o snabbt kan göra om den! går på 15 min :) så behöver jag inte bli ledsen om barnen skulle spilla på den, för de finns ju mängder med billigt tyg på Ikea :) lite vårkänsla blev det nu!

 


Barnen har också pysslat, de har målat på sitt tyg, men det är så många olika mönster o figurer på det tyget att de inte blev klara idag, men det var ju liksom meningen att de ska kunna måla på det när lusten faller in :)

   

Ivar har visat vad han kan också, han kröp i dubbelsängen förut, han fick till det med både armar o ben :) så stolt över den lilla varelsen att modershjärtat snart spricker! Kände mig lika stolt när de två första sötnosarna gjorde sina framsteg <3 gullungar!!


jaha, lova att ha tacos klart tills olof kommer hem.. får nog sätta fart!

Av Patricia - 23 januari 2014 08:28

Oj, glömde visst att uppdatera igår ;)


Vi vaknade i god tid för att göra oss i ordning till Ikea med Sara o Svea :) jag hade lite problem med om jag skulle ta med Ivars vagn in på ikea eller inte.. för jag vill gärna ha en kundvagn när jag är där, av nån underlig anledning blir det mkt saker så det är tung att bära i en gul kasse ;) men jag och ungarna tog av oss våra jackor o la dem i botten på kundvagnen, så Ivar satt som en kung där och glodde på allt utan att pipa på hela tiden! Ibland svängde det till lite för fort så han dängde huvudet i vagnen men han reste sig igen o glodde på ;) härliga unge!

Arvid o Irma skötte sig ypperligt, åt upp all maten och fick glass efter kassorna :)

 

Handlarlistan på Ikea blev inte såååå lång ändå:

-Lampskärm till hallen (eftersom Ivar älskar att dra ned den),

-Stor lackhylla till Arvids rum (han ska ha leksaker på den, typ lego, för lillebror älskar hans rum),

-Blockljus

-Tavelram

-Tyg kökssoffa

-Tyg till gardiner till Arvid,

-Tyg till prynadskuddar (ett vanligt vitt tyg som man kan måla på, ungarna ska få skapa egna prynadskuddar)

-Pennor till tyget,

-Kuddar,

-Sängkläder och ploppar till vägguttagen, för dom är populära bland lilleman nu!!


Det blåa tyget med fåglar på är till soffan, tyget i mitten är till Arvids rum och det sista tyget får de måla på :)

 


Efter Ikea blev det bergvik ;)

-Träningslinne, Stickad tunika, leggins på H/M,

-Träningströja och väska på stadium,

-Trosor, kalsonger och en body på lindex,

-Härliga vintermössor på konsum!


Sen tog visst pengarna slut ;) hehe


Det som känns extra kul nu är att jag inte behöver prova kläderna, jag bara tar stl L och vet att det är lite stort men att jag känner mig bekväm :)


På styrkan igår körde nog alla gärnet, nytt program och jätte KUL :) jag ville mer o blev paff när vi skulle köra nedvarvning :/ får nog lägga in mer pass i veckan, för jag vill bli utsliten ;)


Längdskidor ska jag investera! Ska åka med Mirja o Marie :) bra att ha någon med sig när jag ligger ned o inte tar mig upp! hahah!


Idag skulle vi egentligen ha åkt in till bvc för att Ivar ska få sprutor, men han är lite förkyld och då vill inte jag ge honom dom, för de kan bli värre då..

I morgon är det tjejkväll hos Mirja :D åh så roligt!!! men först ska jag till Linda o bli mig själv i håret igen ;) love it!


Nu har jag missat två dagar med hem till gården, så ni vet vad jag ska göra när Ivar sover ;)


Av Patricia - 21 januari 2014 17:27

Idag bestämdes det att vi skulle åka på ikea med Sara och Svea :) men eftersom vi har gjort upp roliga planer måste det finnas något som sabbar det.. Saras bil vill inte dit och startar därför inte! Men HAHA, vi åker dit i morgon istället ;)

 

Har spenderat dagen i Edande :) mkt trevligt, men usch vad ungarna växer snabbt, lilla Svea är redan 8 månader och är stora damen jue :/ vart tog bebisarna vägen??


Eftersom vi hade mysdag blev det våfflor och alldeles för mkt glass efter det.. så jag ska straffa mig själv när olof kommer hem genom att cykla en mil och styrketräna skiten ur mig ;) men efter det får jag en ny belöning, två nya Nora Roberts böcker kom idag ;) jag älskar hennes romaner! dom är enkla och lätta att läsa, plus att de handlar om samma saker, tantsnusk skulle man kunna kalla det ;) så ungarna o gubbe ska i säng tidigt för jag ska läsa!

 

Irma har konstaterat att hon ska gifta sig med sin pappa och Arvid ska vara prins på bröllopet, hon vill ärva hela kungariket och bli drottning med långt blont hår.. så nu vet ni det! <3

 




Av Patricia - 20 januari 2014 18:19

...har vi gjort idag! Bara tagit det lugnt :) vi har åkt lite spark, kosat med katten, hämtat hem Olof från jobbet och byggt med klossar, vilket Ivar fann kartongen mest intressant ;) Så inget speciellt har hänt här hemma :) skönt det också!

         



Jädrar så skönt och kul det var på boxen igår! Det är den träning som ger mig mest, jag känner mig urladdad men ändå pigg i själen efter den! Ska köra xomba passet före boxen nästa gång så jag blir riktigt mör o sleten :D


Drömde så roligt inatt! Det sista vi prata om var bebisar, att de växer så fort och att det är många som väntar barn nu under våren :) Så jag drömde att jag fick TRILLINGAR efter Ivar! HJÄLP! jag visste inte vad de hette när nån frågade om namnen, tydligen så tänkte jag innerst inne på loa falkman för den ena ungen hette plötsligt Loa ;) gissa om jag var glad när jag vaknade och bara hade en bebis i sängen ;) hehe


Snart, snart eller ja, det är ju ganska länge till men fan vad jag längtar till sälen! så otroligt roligt ska det bli! Arvid frågar varje dag om hur många dagar det är kvar tills vi ska åka! Får nog göra ett schema så han kan få kryssa o räkna själv :) det fixar jag imorn!


Olof står ute och fixar mammas bil :) pappa står i nya rummet och fixar foder till fönstrena, de stora barnen ser på barnprogram och Ivar får sova en liten stund i vagnen, 30 min ;) idag ska ungarna bada! det är ett projekt då två av tre är rädda för att duscha.. lycka till Olof ;) mohaha, jag badar han som inte kan ordet NEEEJ än ;)


fixa födelsdags presenter ska vi göra också, kanske på onsdag!

Av Patricia - 19 januari 2014 16:34

Idag har det gått i riktigt is tecken ;) efter allt tråkigt pyssel som ved, tvätt och städ har vi åkt skridskor :) Jag och Ivar gick dit o hem eftersom han sov i vagnen, eller ja, på hemvägen var han vaken <3

Ungarna är jätte duktiga på att åka, olof var som en prima ballerina, bättre än mig! Med tanke på att de bara har stått på skridskor 3 gånger sammanlagt åker de nu utan att vi behöver hålla i dem :) ibland åker de med sparken, då kan jag få åka med!

Arvid åker med en hockeyklubba och skjuter stenhårt iväg pucken :D nu är morfar nöjd, kanske han äntligen får ett hockeyproffs inom familjen, nu när Niklas och Andreas misslyckades på den fronten i sin ungdomstid ;) haha

         

V hade med oss varm choklad, kaffe och en halv sockerkaka som olof bakade igår tillsammans med ungarna och deras farmor :) det var äpplen i den så jag åt botten på kakan ;) en mkt mysig eftermiddag!


Efter middagen, fläsk och potatis, dä ä gött dä, åkte vi ut en tur med bilen! Väl nere i hamnen sprang jag ut och tog lite häftiga bilder på hur sjön blir till is på land ;) hehe

       

snart kommer Mirja, dags för BOX :D ska blir skönt att få ur lite dålig energi!

Av Patricia - 18 januari 2014 15:01

Plötsligt så händer det, en ny och framförallt en hel bänkskiva sitter nu på plats i köket ;)

Vi har haft en halv bänkskiva sen vi flyttade runt skåp och mini renoverade köket på ca 2 år sedan ;) men nu är det helt! mkt ovant måste jag säga, men känner mig extra nöjd då den var helt gratis :) 15mm bänkskivor är inte billiga kan jag ju tillägga.. Detta köket är gammalt, Olof har bestämt det så, går inte att arbeta bort den idén än, men jag sår ett frö och låter det växa, så tror han senare att det var hans idé ;)

jag ville sätta in nytt men fick det ej ;) MEN det blir nytt när ungarna är äldre och har härjat klart med allt som småbarn hittar på!


   


Idag har vi återigen åkt pulka och faktiskt spark :) såg att sparken behöver ny färg så det får bli mitt lilla projekt till våren! Arvid och Irma är och åker skridskor med sin pappa och sin morfar :) Ivar ligger ute och sover för andra gången idag! Han sover så dåligt på nätterna så han får inte sova efter kl 18 idag så får vi se om han får en lugnare nattsömn! Små barn behöver mkt sömn så därför låter vi han sova så länge han vill ute i vagnen, han är vaken emellan 2-3 timmar innan han vill sova igen.. det är bara att lägga han i vagnen, han sover innan vi har öppnat ytterdörren så då är han trött ;)


Han är snart 6 månader <3 det går så fort.. har sökt förskoleplats till han, den 15 september tänkte vi.. får se hur vi gör efter sommaren! kanske jag väljer att gå hemma lite till, men det är skönt att ha dagar kvar så man får längre semester och att ungarna kan få längre jullov :) så resonerar iaf vi :)

min bebis <3

 


Ikväll jagar jag ut gubbe och ungar ;) Marie kommer hit på en liten tjejkväll :) ska åka ned till macken och hyra film! ska även se om de har något för magkatarr, tips någon?


nu låter det som resten utav ligan kom hem igen :) dags för kvinnan i huset att laga middag ;) hehe

Av Patricia - 17 januari 2014 12:03

Lite kallare ute idag mot vad det var igår! det blåser ute vilket gör att det känns mer i ansiktet!

Efter att Irma har skällt ut mig si så där 2000 gånger på 10 min gick vi in igen ;) vi går ut sen ikväll nä olof kommer hem :) du ska jag och olof köra bob race ;) haha!


Igår var vi ute och åkte pulka i över 2 timmar i slänten här hemma :) för mig som har blivit ett träningsfreak ser allt som ett träningspass, så jag drog gladligen ungarna upp till backen och så åkte vi ned igen ;) Irmas kinder blev mkt frusna igår så hon är varm och jätte röd på dem :/ ska leta upp vattenfritt vaselin och smörja lite sen!

Tänk på det att allt ni smörjer barnen med i ansiktet måste vara fritt från vatten, vatten fryser i kyla, tänk vad ont det ska göra i nyllet på ungarna efter en tur ute ;)


Fick storhandla igåkväll också :) Jonsson hängde med som sällskap <3 blir så mkt roligare och handla när man har med sig nån att prata med! Åkte och handla för första gången i stan utan Ivar också, han äter ju gröt nu så han klarar sig utan mig ett par timmar :)


Ikväll blir det TACOS :) arvid har bestämt det!


Under helgen kommer pappa med en bänkskiva till köket, får se om den passar! Ska även sätta upp fodret eller ramarna till fönstrena på nya rummet också! om brorsan kommer och kopplar på golvvärmen ska vi även försöka riva väggen som ska bort :)


nu hem till gården ;)

Av Patricia - 16 januari 2014 12:52

Fick besök utav latmasken på morgonen, ungarna skulle på förskolan men bilen var verkligen insnöad, så vi sket i det ;)


Nu är infarten iaf skottat, utav mig med en liten skyffel! Ni ska veta att vi inte har rört snön sen det började snöa för några dagar sen! så det har kommit några cm om man säger så ;)

Det var dagens träningspass :)

     


Igår var det dags för styrkan! Jätte kul att komma igång igen, men herregud vad dålig form man är i nu! jag har tappat allt jag byggt upp under hösten.. jag flåsade, skakade och orkade knappt lyfta hantlarna! ;) men det ska jag fixa till igen!


missat farmen också, egentligen skit dålig tv men så himla kul ändå ;) precis som hem till gården, där händer det grejer nu :D spännande!


Se där ja, nu kom plogen ;) ser ut som jag får gå ut och fixa till infarten igen! fast det får jag fixa när Ivar ska sova för andra gången, han har sovit sen 9,30 ute i vagnen nu, får nog väcka honom.. sömntuta!


Ovido - Quiz & Flashcards