Alla inlägg under april 2014

Av Patricia - 14 april 2014 11:18

Skulle ringt till vårdcentralen idag, eller rättare sagt ringt till gynmottagningen, men dum som jag är trodde ju jag att Ivar skulle vakna tidigt som vanligt, men idag sov han till HALV NIO :) kunde ju ha ringt då, men OMG vad hungriga alla barnen var, sen fanns det tvätt, ingen mat och bla bla så tiden rann iväg som vanligt ;) nytt försök imorn med klockan på ringning! ;)

Varför jag ska ringa till en läkare är för att jag har haft smärta i nedre delen utan magen, precis över livmoder och äggstockarna, har trott att det är ägglossning, men den brukar inte vara i 8 dagar, eller mensen, men den har jag inte haft på 18 månader, den borde ju ha startat nu om jag började få ont i måndags?

Det liksom nyper och hugger, känns som något är svullet och är i vägen, ömt och gör ondare om jag rör mig eller vid ansträngning.. finns även andra symtom som inte är trevligt att skriva upp här ;) men nån infektion eller inflammation på äggstockarna låter det som om jag får sätta en diagnos på mig själv ;) Kanske det inte var ryggskott jag hade förra veckan, det kanske hänger ihop med det här? för det värker i ryggen än men inte lika allvarligt, det har flyttats framåt.. suck.


Igår var det box :) märktes tydligt att jag inte har rört mig något den sista veckan, men jag gjorde det jag skulle och blev så sleten att jag mådde skit, illamående och yr ;) men gött med träningsvärk idag! :)


Nu blir det hem till gården!

Av Patricia - 13 april 2014 15:32

Jag har varit på auktion med Mirja och Texas :)

Det var verkligen skit kul!! Jag och Mirja blev som två galningar för det fanns massor av fina saker och extremt lite folk i den stora lokalen! Tror även dom som höll i auktion var snopna över hur lite folk det var ;) men desto bättre för oss! Jag hade med mig 390 kr och för det fick jag:

1: En gångmatta, svart! Har tittat på den på köp/sälj på facebook, men tyckte den var dyr då säljaren ville ha 300 kr. Nu fick jag mattan för 50 kr!

2: En vacker hjärtformad fönsterlampa! Det fanns två st och jag ville egentligen ha bägge! En annan bjöd över och fick köpa dom för 60 kr st, men hon ville bara ha en utav dem så jag skynda mig och bjöd 50 kr för den andra ;) hahaha!

3: Två stycken jättefina hänglyktor för 100 kr! Det var det dyraste köpet idag ;)

4: Tre stycken härliga plastblommor för 20 kr, som jag ska ha i en hög vas i hallen ovanpå byrån, Olof måste dock kapa dem lite för de var väldigt höga! hehe

5: En ny tulpanvas :) den fick jag för 30 kr!

6: Fyra stycken hemliga lådor som innehöll påskpynt för 20 kr! Det blev födelsedagspresenten till mormor Hjördis :)

7: En snygg ljuslykta för 40 kr! Den var dyr ;)

8: En söt groda till Olof som han kan ha vid dammen för 30 kr ;)

9: sex stycken söta kaffemuggar för 20 kr :) dom står i diskmaskin nu ;)

Det var mkt mer som jag bjöd på, men så fort det kom över 50 kr blev jag snål och tyckte det var dyrt ;) hehe


Så här såg vår sittplats ut, här är även Mirjas grejer med ;)

 

Tycker jag gjorde bra ifrån mig denna gång ;) fler gånger måste det bli!!

 

Sent igår kväll våldgästade vi Boda :) åh vilken tur vi gjorde det för där fanns det färdig och god middag som precis var klar när vi dök upp som gubben i lådan ;) Mamma och Pappa firade bröllopsdag, tror det är 33 år?!? :) GRATTIS!

så kul och framförallt skönt att ha föräldrar som har hängt ihop genom alla år! <3


Ikväll blir det ett boxpass! Har jag iaf tänkt mig :D

Av Patricia - 12 april 2014 16:48

Då var det lördag igen :) det går fort ibland!


Igår hade vi Sara och lilla Svea på besök :) uhj så fort tiden går, det har hänt något nytt med den lilla damen varje gång vi ser henne :) en sån goooo tjej! många kramar fick jag innan hon åkte hem för natten <3

Fredags middagen bestod utav tacos :)


Idag, lördag om någon missat det ;) kom Mirja, Christian och killarna Billy och Texas :) Billy gillar alla leksakerna som Arvid har på sitt rum, många traktorer och lastbilar där ;) Irmas rum är orört kan man säga! hehe :D

Ivar gillade sällskapet och gav både Billy och Texas många blötkyssar i hela ansiktet, Texas tyckte väl till slut att Ivar var lite väl närgången och klagade över det ;) hehe

Innan besöket kom åt jag och Olof rester utav tacosen från igår, lika gott idag! Ungarna åt pannkakor från gårdagens lunch ;) lyxmiddagen denna dag blev nu makaroner och färdiga köttbullar ;) fast jag ä proppmätt och tar en shake till mellanmål och äter en större middag senare!


Imorn, söndag ;) är det auktion i J-fors! Fast det är en auktion med nya saker och inget gammalt som nån har lämnat in, så det ska bli spännande! Vet ej vad jag kan tänkas behöva, men något finns det säkert ;) Mirja får lära mig hur man gör, var evigheter sen jag var på auktion!


Ska beställa skidor till sälen näst vecka! Man kan få dem utkörda till stugan om man beställer 4 dagar i förväg, men när jag hittade aldrig någon länk eller vad man nu ska kalla det som man fyller i vilken stuga prylarna ska till, stod bara snötroget osv.. mamma får kolla där sen och se om hon kan lita ut hur man gör!

Ska gå ned och prova mina gamla pjäxor, kanske dom passar! Isf behöver jag nån som kan valla skidorna åt mig, även slipa stålkanterna lite ;)

Någon?

Av Patricia - 11 april 2014 09:57

Alla föräldrar har olika mardrömmar om vad som aldrig får hända ens barn, tror inte många har missat den senaste händelsen i Sverige, en 21-årig man har förgripit sig på minst 9 barn på en förskola.

Det ä ju för fan halva barngruppen!? Jag ställer frågan som många säkert redan frågat sig själva: hur kan den ordinarie personalen missat detta? kanske var det så skönt att ha en praktikant som lekte med barnen på golvet så den ordinarie personal fick vila lite.. jag fattar inte hur man kan missa detta! Det finns inte i min värld. Jag hade aldrig tagit tillbaka mitt barn till den förskolan. Jag skulle aldrig mer förmå mig till att lita på den personal som litade blint på en praktikant. Att praktikanten var manlig har inget med saken att göra! Har man en praktikant på en arbetsplats ska den personen vara under uppsikt, dels för att se om personen är lämplig och för att personen ska få lära upp sig ordentligt!

Speciellt med arbete som inkluderar människor PUNKT

Man letar alltid efter någon att skylla på, detta är ingens fel förutom 21-åringen, men ändå, HUR?!

Jag lider med föräldrarna, faktiskt så lider jag med personalen också, vad lurade och förda bakom ljuset dom blev. Man kan tyvärr aldrig vara så godtrogen. Hur ska dom kunna se föräldrarna i ögonen igen?

Misstag sker, olyckor händer, men kan inte se och veta allt! Men att 9 barn på en och samma förskola blir utnyttjade sexuellt under en kort tid ska inte kunna ske, där behövs det en radikal ändring. Detta får inte ske! Aldrig! Jag är så upprörd över dessa stackars människor som är inblandande att jag "kväver" mina barn med kärlek just nu (för er som inte förstår vad jag menar utan tror att jag faktiskt kväver dem,

menar jag att jag ger dem all min kärlek med pussar, kramar, lekar, bus och framförallt tid).


Detta är en mardröm för alla föräldrar (kanske inte för dem som gör så hemma med sina egna ungar, fy fan för er), familjerna som blev drabbade har en lång väg att gå, speciellt de stackars barnen <3 önskar er allt gott framöver!


En annan mardröm som kom upp på dataskärmen denna morgon är om 3-åriga flickan i Australien som inte fanns i sin säng på morgon utan misstänkts ha kidnappats ur sitt hem under natten :( :(

Egentligen borde jag slänga bort datorn.

Det är min största mardröm, att mina barn blir tagna av främmande människor, att mina barn ska ropa efter mig eller sin pappa, om och om igen utan att vi kan hjälpa dem.. Att åren ska gå utan att vi någonsin får veta om de lever, mår bra, eller ... Jag gråter bara jag skriver detta..

Att barn blir sjuka och kanske blir så sjuka att de tas ifrån oss känns för mig lika hemskt också fast ändå inte, för då vet jag att vi gjorde allt vi kunde, barnet var hemma hos sin familj, fyllt med kärlek och tröst, kanske somnar in lugnt i våra armar.. Jag vet inte.. Allt är så fruktansvärt just nu omkring oss :(


Ryggen är iaf bättre om vi ska fokusera på något positivt, vilket är ett piss i havet egentligen.. Mina små bekymmer när helvetet brakar loss på andra ställen.


Nej nu är det bra! Fokusera på något roligt! Det är fredag :) solen kommer strax fram! Tacos ikväll med lilla Svea och Sara :)

Av Patricia - 10 april 2014 09:24

...det är när den största mannen i mitt liv kommer hem igen :)

Nu har han vart borta sen i söndags, kommer inte ihåg hur han ser ut ju ;) säkert skäggig och långhårig! Typ grottmänniska ;) hehe! Men han är min älskling oavsett <3


Den här veckan har verkligen vart en prövning för mig! Jag har inga som helst problem med att vara ensam om dagarna med våra tre troll, men att få ryggskott på första dagen var inte planerat från mitt håll! Jag har inte kunnat gjort något utav det som jag hade planerat att göra tillsammans med barnen.. Men tur att jag har mina föräldrar som utan att tveka kom och hämtade de två äldsta :) Nu känns ryggen lite bättre, den låser sig ibland och det hugger, knakar och brinner men smärtan är dov nu när jag har fått starkare panodil :) så inatt behövde jag inte gå upp för att lugna ryggen utan kunde lugnt ligga kvar!


Efter mitt lilla utbrott igår om vad folk anser om förskolan och föräldrar som lämnar sina barn där har jag nu lugnat ned mig ;) jag brinner starkt för den frågan, inte bara för att jag själv arbetar som förskollärare, utan för att jag som förälder gör det som jag anser är bäst för min familjs framtid! Sen får folk tycka och tänka som de vill om förskolan, anser dom att de har råd och möjlighet ska de självklart ha barnen hemma! Föräldrarna är alltid bäst för barnen! Men se inte ned på dem som inte kan, dom älskar också sina barn lika mkt som ni..

Sen finns det rötägg som utnyttjar systemet till max, men det är en annan debatt som jag inte tänker ta upp nu för då finns det risk att jag gör hembesök till de rötägg som aldrig ger barnen ledigt. hehe.


Igår gick jag faktiskt på en liten promenad med Ivar :) jag tror inte att man ska ligga stilla när man har ryggskott utan att man ska försöka röra på sig, försiktigt, för att behålla styrkan och blodcirkulationen, man blir ju jättestel som man ligger stilla, de känns värre!

Ivar var mkt lycklig under promenaden då kan kunde leka tittut genom gluggen på vagnen <3

   



Är så nöjd över de nya solcellslamporna :) faktiskt så lyser dem upp skiffergången på kvällen! De går även att ställa in dem på olika nivåer på hur starkt man vill att de ska lysa!

 


Det kommer stort besök under helgen! Jonas och Monica (våra gamla grannar) kommer till Glava med sina flickor! Arvid och Irma är så lycklig över detta faktum! Ja och Olof också, det är längesen sist nu :/

Av Patricia - 9 april 2014 11:55

Ni är så jävla duktiga, världens bästa föräldrar som kan stanna hemma med era älsklingar och pengarna ramlar in över er! Åh vad ni kan njuta flera år innan ni lämnar era barn i andras händer på förskolan! Innan ni "överger" era barns lyckliga barndom, för inga barn blir ju lyckliga på dagis, eller hur? ni går hemma och är duktiga, ni snackar skit om andra som lämnar sina barn från kl 7-17 måndag till fredag, ni tycker vi är dumma i huvudet eller hur? vi tycker inte om våra barn därför lämnar vi dem på dagis så någon annan får ta hand om dem. Är det så ni ser oss? Bara hårt arbetande föräldrar som inte har några problem med att lämna bort barnen?

Jag är för FAN högutbildad och har STUDIELÅN för att vara duktig nog på att ta hand om era barn, för att ge dem trygghet på ett ställe där ni inte kan vara för ni arbetar, för att ge dem en bra start inför skolan!

Jag är duktig, jag är för fan en jävel på att vara en bra förskollärare och nu är jag förbannad på er där ute som ger vanliga familjer dåligt samvete för att dom jobbar! Alla har inte pengar som flyger in över dem!

Jag och Olof jobbar vardagar, vi försöker inte jobba långa dagar men ibland är dagarna längre än andra, men vi kommer alltid hem till våra barn och dom är lyckliga!

Jag tänker inte tvinga Olof att jobba borta i Norge eller på något annat stort företag där han kan tjäna så jävla mkt pengar så jag kan vara hemma med barnen istället för lämna dem på förskolan, där dom faktiskt har roligt och trivs! Jag och Olof är överens om att barnen ska minnas att vi var med i deras barndom, inte bara att jag var "LYXHUSTRU" som gled omkring hemma med internet shopping och att pappa kom hem på helgen för att sen försvinna igen! Och nej, det är inte så jag ser er som har valt det livet med barnen, men jag skulle faktiskt inte vilja vara en "lyxhustru", jag älskar mitt jobb o alla ungar och alla underbara tacksamma föräldrar som hjärtat blöder på varje gång dom lämnar sina barn.

Beklagar om jag trampar nån på tårna nu, men sluta gnälla på oss som lämnar barnen på förskolan! Vi vill också vara hemma med våra barn, visst går det, men jag vill kunna ge barnen en ny cykel när de har växt ur den gamla utan att behöva spara i flera jävla månader! Jag vill kunna ge dem de sista hundralapparna på kontot om de vill gå på bio utan att känna skuld. Detta kan jag och min familj göra, för vi jobbar hårt och vi har fast jobb vilket vi är lyckliga över, men för att vi ska kunna ha det, måste vi lämna bort det finaste vi har, barnen! Sluta hoppa på arbetarfamiljer, lev er lilla bubbla utan att se ned på oss.


jag har ont i ryggen och är på krigsstigen. fan.

Av Patricia - 9 april 2014 09:17

Trodde detta med ryggen var något efter foglossningen men det visar sig vara ett ryggskott som börjar precis där ländryggen börjar och sedan sprider sig neråt.. Idag har den även spridit sig uppåt!

Det gör mest ont när jag böjer mig framåt, jag måste ju det för Ivar är ju därnere.. Sen gör det ont att sitta, ligga och stå.. faktiskt så gör det mindre ont när jag ligger, men det kan jag ju inte göra hela dagen med barn!

Som tur är har jag världens bästa föräldrar som kom igår eftermiddag och hämtade Arvid och Irma, så nu gör mamma hjärtat mindre ont, för nu har dom roligt och får all uppmärksamhet dom förtjänar! Ivar är kvar hemma, men han sover så bra ute och är nöjd med att leka på golvet bredvid mig så det är inga problem, jag får vila :)

Så nu är jag en robot, hålla ryggraden rak, stilla och inga snabba rörelser!


Donna kom hem sent igår kväll! Hon var borta hela natten och dagen igår :( mkt ovanligt för att vara Donna, hon lämnar aldrig tomten eller något sådant! Hon är en fegis, torrboll egentligen, inte alls som vår gamla hankatt Pysen, han var ju överallt, men så blev han ju påkörd på landsvägen också så det är bra att Donna håller sig hemma :) men man letar och blir orolig när man inte ser henne.. Men hem kom hon, sjöblöt och utsvulten :) skönt! ett problem mindre!


fan vad ont det gör, snart ska lilleman ut o sova, då blir de sängläge o film för mig :)


saknar min sambo, men i morgon kommer han hem igen o då vill jag vara bättre, helst bra i ryggen <3


slutar det aldrig att regna??

Av Patricia - 8 april 2014 14:38

idag är jag verkligen världens sämsta mamma.. jag har så ont att jag är så irriterad, ledsen och arg.. barnen förstår ju inte varför.. vädret hjälper mig inte direkt heller, kan ju inte stå ute i regnstormen, än mindre sitta ned.. har gjort ett tappert försök med att städa, men något blev värre så nu ligger jag och är knäckt..

varför ska de krångla när olof är borta :(

Ovido - Quiz & Flashcards