Alla inlägg under september 2014

Av Patricia - 16 september 2014 16:31

Irmas fröken Anna, som också är träningsledaren, påminde mig om uteträning som drar igång ikväll utanför skolan :-)  jag sitter som på nålar här nu å vill iväg å verkligen bli trött o bli av med all dålig energi :-) ska bli kul att träffa alla!! 


Men först blir de ris o chili con carne :) 


Har ju glömt att berätta att jag kommer att köra WLC igen, den drar igång i slutet på september! Om nån mer vill haka på så hör av er så skickar jag er vidare! Ju fler vi är ju roligare och man går NED i vikt :-) perfekt för mig som har svårt med de grav.kilona som sitter fast på mig :(



Av Patricia - 16 september 2014 09:02

Idag blir det en vilodag för Ivar. Han fick vac.sprutor igår o hade feber hela natten :( så idag blir det ingen inskolning på förskolan.. Men vi var där igår en timme o hälsade på, Ivar tyckte det var lite otäckt i början men blev ganska snabbt sig själv igen o sökte kontakt med de andra barnen :-)  tror han kommer att bli en riktigt "dagisunge"! 

Nya tag i morgon igen :-) 


Tack underbara Marie för att du passa Arvid o Irma igår så Ivar fick sina sprutor ifred ;) 


Roliga nyheter fick vi igår, förhoppningsvis blir det så att vi får en ny granne, en äkta glavabo återvänder :-) wohoo!! Arvid o Irma är mkt lyckliga över detta å håller tummarna!! Vi med :)


Dom stora busarna är på skola o förskola, Ivar sover i vagnen och jag ska äta frukost o slappa i soffan! 


Ska skriva en handlarlista till ullared, eller rättare sagt, jag ska uppdatera den ;)


Av Patricia - 14 september 2014 08:14

Nu har jag bestämt mig. Jag har verkligen försökt att sätta in mig i politiken o vad de olika partierna står för den här veckan.. Uhj så svårt! Så nu på morgonen gjorde jag egt test på aftonbladet :-)  svaret blev som jag trodde, så jag kommer att rösta som förra gången, jag är ganska nöjd med Sverige, jag har det bra :-) 


Ta med ditt röstkort o gå och rösta! 


Ska bli intressant val i år, får se hur mkt SD klättrar.. Säg vad ni vill, men Jimmie Åkesson är en duktig partiledare, han svarar direkt på frågor utan att gå runt dem, han himlar aldrig med ögonen mot andra under debatterna, han brusar aldrig upp o han tar upp frågor som folk faktiskt funderar över utan att trampa folk på tårna. Men SD får ej min röst, så innan ni brusar upp o tycker att jag är en skit som tycker att Jimmie är duktig så ta o en titt till på de andra hur dom beter sig under debatterna, barnungar. Är man politiker o vill leda Sverige ska man minnas att 10 % av Sveriges befolkning röstade på dem o när dom himlar med ögonen, o vänder ryggen mot SD vänder de ryggen mot 10 % av Sverige å i år blir det fler.. För att vinna tillbaka de procenten från SD får de andra partierna växa upp o visa att vi är bättre än så, vi vänder ingen ryggen.

Jimmie är duktig som fortsätter sin politik trots all skit, men jag röstar inte på honom oavsett.


Spännande å se hur glava röstar :-) 


Idag blir det en tur till Mangskog :-) 

Av Patricia - 13 september 2014 11:49

Igår kväll tog jag och Mrs B en kvällspromenad runt höge, så nu är jag uppi 43 km ;) skönt variera motionen med att gå lite emellanåt också! Vi stoppade längst vägen och plockade ekollon till mitt lilla projekt, jag ska se om jag kan få ekollon att gro :) vill så gärna ha en ek.. Trädet på framsidan är fullt o rönnen på baksidan rasar snart ihop så kanske jag kan odla ett träd själv ;) håll tummarna!!


Idag ska vi köpa lister o sätta upp :-) ska bli så kul när det är klaaaart!!

Dom nya gardinerna är så snygga, är mkt nöjd!!


Känner att en förkyldning är på G, lite trist inför första träningsveckan o Ivars inskolning.. Men jag kurerar mig idag :-) 

Av Patricia - 12 september 2014 08:23

Från måndag till fredag, alltså idag har jag cyklat 35 km :) då har jag inte räknat med alla promenader som jag har tagit med Ivar o Frida :) för er tränande personer kanske inte detta är så mkt, men för mig som inte hsr gjort någon direkt fysisk aktivitet på nästan hela juli- och augustimånad är detta stort :-)  sitter här å är ganska mallig just nu ;) cyklade på 41 min igår, en mil exakt är högerundan från mig.. Ska bli spännande att se om/när jag slår det :-) 


På måndag drar äntligen träningen igång på allvar, mitt schema kommer att vara späckat:

Måndag - cykla ( kondition)

Tisdag - Promenad eller cykla (kondition)

Onsdag - Styrkeprogram HIIT med gänget

Torsdag - Promenad/vila

Fredag - Styrkeprogram HIIT med gänget

Lördag - Cykla eller promenad

Söndag - BOX!!! Love it


Får se om jag orkar hålla igång det så här, beror på hur trött ja blir efter jobbet.. Men  det ska bli kul o gött att komma igång igen, för nu har jag jäst klart, nu ska degen bakas till en mer fastare limpa ;)


Arvid är på skolan o Irma ser på barnprogram! Ivar håller på med att jaga katten Kaj :-)  kan ju inte direkt se om kaj lider utav det, för han går hela tiden fram till Ivar o gosar så då får han skylla sig själv om Ivar blir ivrig ;) dumbom!


Får se vad vi ska hitta på ikväll, nån som kanske vill umgås? :-) 




Av Patricia - 11 september 2014 08:36

Igår klickade jag hem nya höst gardiner till köket o nya tv-rummet :-) det blev hissgardiner till bägge rummen! Svårt att ha långa gardiner när man har en 1-åring som klättrar i dem! Eftersom jag är ny kund på jotex får jag gardiner redan imorn, så jag får göra köket höstmysigt iaf, har inga stänger till tv-rummet än, hoppas att hitta det i ullared nästa helg :-)  åh som Olof längtar att få åka dit, han väntar verkligen ;) NOT, hehe!


Idag har jag träningsvärk i magen o mitt psyke känns friare :-)  hade en mkt roligt o trevlig kväll hos Frida! Var hemma halv 1 inatt :-)  vi tog en fruktansvärd snabb promenad o jag fick verkligen prata ur mig o det var så skööönt! Tack <3

När Mirja jobbat klart kom hon o de blev det fryspizza, choklad o film. The other women! Jädrar så bra, jag skratta så jag låg dubbel! Den ska jag köpa :-) 


Arvid är på skolan och Irma är ledig idag då förskolan har en stängningsdag :-)  så hon tog en sovmorgon! Ivar ska alldeles strax ut till vagnen o sova!


Läs o häpna, huset var så städat o så snyggt i ordningen när jag kom hem inatt :-)  min gubbe kan ju <3 utan att ja ens behövde säga det till han!! Så han ligger bra till nu :-)  duktig pojke!

Av Patricia - 10 september 2014 14:35

Idag föll domen för den 21-åriga förskolepedofilen. Han döms till rättpsykriatisk vård.. Var detta rätt eller fel? Att han är sjuk stämmer ju, jag vill inte tro att en frisk person kan utföra något så hemskt. Men går de att "bota" honom? Vilket liv har han att återvända till? Antagligen fick han inte fängelse för där tar väl dom andra interna död på honom... Tänker på alla familjer som är drabbade idag, både hans o offren.. Han var ju också ett sött litet barn en gång i tiden, men tyvärr så hoppas jag att dom tappar bort nyckeln, för de finns ingen framtid för han, varken nu eller om 20 år :( jag har ingen rätt att döma, men fy fan.


Till trevligare saker :-)  ikväll sks jag hem till Frida för lite girly time ;) mat, film o godis! Stackars olof får lägga barnen själv ikväll, men jag kan borsta tänderna på dem innan jag åker så blir de en fight mindre för honom ;)


Glömde att mäta cykelturen igår, ska göra de alldeles strax för vi ska ned till affären :-) 

Det gick trögare igår att cykla, kändes tungt, mkt motstånd fast jag var taggad till tusen.. Olof får kolla luften i däcken, var säkert dåligt med de ;) fick lite tävlingsinstinkt igår dom sista 150 m hem, några barn var ute o cyklade o hade jättekul, jag dundrade förbi dem o ropade glatt HAALLLOO!!! Go me som slog 4 ungar på cykel ;) hsha


Ringde kommun idag med för att beställa slutbesiktning på utbygget, de räckte med att fylla i kontrollplan o energiberäkna för att sedan skicka in :-)  mkt skönt! 


Nu har barnen käkat upp våfflorna, då drar vi oss utåt, solen skiner :-) 




Av Patricia - 9 september 2014 09:40

Igår när olof o johan grejade i utbygget tog jag på mig träningskläderna, reflexväst (viktigt) och mp3 spelaren och drog iväg på en cykeltur :) jag tog högerundan, vet ej hur långt de blir härifrån, ska ta bil o mäta ut en runda idag som jag ska cykla ikväll igen! Att cykla är min melodi, jag blir behagligt trött o sleten i kroppen utan att behöva få en öm kropp :-)  sitter idag utan träningsvärk, vilket är skönt att slippa ;) det var jag o björkåsen som var ute i regnet o motionerade runt höge!  Efter incidenten med mannen i busken, vet inte om jag har berättat det här på bloggen men det satt iaf en man i buskarna o smög på mig o Mrs B när vi tog en liten promenad när Ivar ville sova, har jag åter igen blivit mörkrädd o bekymrad för att röra mig ute själv på kvällen.. Men nog fan får den som vill mig något illa springa fort när ja cyklar för jag trampar på som om helvetet är bakom mig ;) en skön tur var det :-) 


Nu är det bara lister kvar i tv-rummet, all ström är inkopplat o de lyste så härligt i utelampan som vi sparade efter Hildebrant o Irma som byggde huset på 50-talet :-) nu har vi börjat i matsalen, en tapetvåd fick vi upp igår, vi var ivriga på hur de såg ut så vi satte bara upp en för vi måste måla lite o slipa mer, men en liten våd sitter uppe så snyggt :-)  me happy!! 


Skulle så gärna vilja lägga upp bilder så ni får se, men det får ja göra när vi köper en dator igen :/


Började googla på matgrupper också o fann en gööör snygg på trademax :-)  billigt där!! Så nu ska jag spara så kan vi nog köpa den till julen :-)  wohoo!! 


Nu ska ja äta frukost o se en film! Givetvis kom det här trevliga, det enda som vi kvinnor har patent på förutom barnafödande, alias lingonveckan några dagar för tidigt så jag får trösta mig med mörk choklad till filmen, fördelar med att vara kvinna enligt mig ;)


Ha de gött!!



Ovido - Quiz & Flashcards