Alla inlägg under december 2013

Av Patricia - 6 december 2013 10:44

Igår kväll eller i natt kom vinterns första snö :) till Arvid och Irmas förtjusning! Kl 06 när Olof skulle åka till jobbet kom de bägge två och undra på när vi skulle gå ut??!! hehe

Jag och Ivar sov dock en stund till och gick upp 08.15 ist ;) då låg Arvid och Irma med jätte stora ögon i dubbelsängen och väntade! Först gjorde vi pannkaksfrukost, Ivar fick gröt ;) sen gick vi ut  kylan, stormen och snön :)

       


Ikväll blir det middag hos familjen i Edande, en liten fredagstradition där vi bjuder in oss själva ;) ska köpa med pepparkaksdeg så ungarna och gubbarna får något att pyssla med ;)


Jag har nu börjat tappa hår, känns sisådär.. det gör inget att håret blir lite tunnare, men varför ska man alltid tappa håret på sidorna, precis över tinningarna??! ser kalt ut när jag sätter upp håret.. tur att jag har lugg som jag kan dölja det värsta gluggarna.. olof blev paff när han såg hur mkt hår jag tappade igår efter duschen och borstningen.. en nackdel med att skaffa barn och amma :/ måste få till en blondering också i utväxten, den börjar bli hemsk!

 

Nu sitter de stora hulliganerna och målar, Ivar ligger i vagnen på trappen och njuter av vinden ;) han älskar att sova ute! minst 3 timmar blir det innan han vaknar...


   

Av Patricia - 5 december 2013 11:55

Sitter här hemma och vaktar våra ägodelar! Det pågår just nu en stor brottsvåg av inbrott i arvika kommun, dagtid! Glava området har varit drabbat och nu har folk sett en vit skåpbil runt omkirng vårt område! Det är skit skönt att bo i en liten by, man lär sig fort att känna igen bilar och den här skåpbilen hör visst inte hemma i Glava så den håller vi koll efter! Olof ringde från jobbet och frågade om jag hade sett den.. Hans faster hade sett den och stannat, då hade skåpbilen flytt fältet! Ägaren till huset den stannat utanför var inte hemma men de är underrättade om bilen! jag blir så arg och rädd på samma gång! Låt våra hem vara ifred! Bara så alla vet så ska vi ingenstans och vi firar jul hemma! så get lost, fuck of!


Arvid och Irma är på förskolan och busar :) Ivar ligger ute i vagnen och sover så skönt i regnet! vart tog snön vägen? Mina barn längtar efter snön, jag med egentligen, blir ljusare och mer julstämning :)

Hade utvecklingssamtal om Arvid  på förmiddagen :) han är duktig och populär bland de andra barnen :) Han säger ifrån när han inte vill, både till pedagogerna och till kompisarna! Detta är något som vi har pratat om med Arvid, att man inte ska falla för grupptryck, utan han ska tänka efter innan han säger eller gör något som de andra gör. Vilket han gör nu :) Var orolig att han härmar de barn som är lite mer busiga och säger samma saker som dem, men han gör inte det utan han står på sig och säger nej! så skönt! Han trivs så bra på sin förskola och vi är super nöjda med vad han lär sig och med personalgruppen :)


Igår var det styrketräning :) skit kul som vanligt! jag hade dock inte orken in i det sista momentet, vilket inte var så konstigt för här sitter jag nu med täppt näsa, slemhosta och nästan ingen röst ;) men men!



Av Patricia - 3 december 2013 20:56

hallå alla!


Vi hade en mkt trevlig kväll igår hemma hos en kurskamrat, god mat och trevligt sällskap :) Ivar pratade mest av alla tror jag ;) dock vann jag inte "tävlingen", men jag är mer än nöjd med det jag har förlorat i centimeter på kroppen och min viktnedgång :) bara att fortsätta! STORT GRATTIS till er tre som vann :)) vi har iaf bantat bort 68 kg tillsammans! det är en hel människa!! helt otroligt! häftigt!! resultatet kommer senare via mail, har inte alla siffror i huvudet ;)


Idag var det förskolan för de äldre barnen, sen åkte vi direkt till Boda för middag och lek! Jag, mamma, Irma och Ivar åkte till ch-berg för att handla de sista julklapparna ;) nu har jag bara klappar till Niklas och Sofia kvar :) Arvid o Irma fick lite mer klappar ;) uhj! Arvid blev kvar hemma i Boda med morfar, han har snickrat på min julklapp, godingen! God thaimat bjöd mamma på så nu är jag mätt tills imorn!


   

Lilleman blev trött efter all shopping <3


Fick ett par SKIT SNYGGA puma inneskor utav mamma :) TACK! de ska invigas imorn på styrkan!!

 


Nu ligger iaf barnen och ska sova! jag och olof ska slappa i soffan till den här filmen, säkert urdålig, men de är iaf något vi kan skratta åt ;) natt natt

 

Av Patricia - 2 december 2013 10:29

Det var några dagar sen jag skrev något nu.. får väl ta igen det då ;)


Fredag: Julpyssel i Boda! Arvid var redan på plats hos mormor och morfar så jag, Irma och Ivar åkte dit på förmiddagen efter allt morgonbestyr här hemma! Mangskogsligan bestående utav Katarina, Milla och Lova kom också dit :) vi började med att baka pepparkakor! Arvid och Irma satt och bakade på för fullt, Lova kämpade tappert också, men Milla hade inte orken att sitta stilla och baka så hon gick och kollade in alla pepparkakor som blev klara, en del fick även mjöl av henne och så skulle alla pepparkakor vara flickor med snippor ;) hahaha! Jag dööör! tokfia!!

       

Efter det klädde vi på oss ytterkläderna och gick till skogen för att hämta hem en gran som vi sedan hade en ljusslinga och glitter i på utsidan :) mkt vackert! Arvid sågade och högg ned granen för det var ett jobb för karlar och inte för små flickor som han påpekade med morfar ;) fast flickorna fick också såga o hugga i alla fall! hehe! Ivar sov som vanligt i vagnen ;)


In igen och äta jul lunch :) MMMM! efter att vi ätit mat hemma hos mormor o morfar brukar alltid Boda haren komma med en skattkarta till alla barnen i brevlådan, detta vet ungarna så väl så det var svårt för Boda haren (alias morfar denna gången) att ta sig fram till brevlådan med alla julklappar och skattkartor utan att bli upptäckt då 4 ungar står i fönstret och väntar! Så vi andra vuxna fick bli väldigt roliga så de glömde bort haren ute! Under tiden haren hängde upp paket i skogen tryckte vi in nejlikor i apelsiner! Åh vad gott det luktar förresten, har hängt upp dem på dass ;) sen satt vi och klippte snöflingor! Inte så lätt att få dem snygga, slutade med att jag o Katarina satt kvar o kollde youtube! Ut till brevlådan och sedan leta upp skatten.. Dagen gick mot sitt slut och vi packade in alla saker och ungar i bilarna för att åka till ch-berg och handla det sista inför advent!


Lördag: Hände ingenting!! Jag städade och fixade fram lite jul saker, inget mer med det.. trist dag egentligen! Men nu är utbyggnaden klar för att spacklas och riva innerväggen :) WEEEIII!!!!


Söndag: Morgonen började med mysig advent :)

 

sen IKEA :) åt julbord tillsammans med Sara, Kickan och lilla Svea :) handlade mkt nödvändiga saker enligt mig! till exempel nytt tyg till kökssoffan som är så snygg nu :) Tomten var på Ikea och delade ut önskelistor till alla barnen, Irma blev knäpptyst, blyg och kröp innanför huden på oss.. -Han följer efter oss mamma!

   

sen åkte gubbarna och Irma till biltema medan jag, Sara, Svea och Ivar gick på bergvik :) Arvid blev kvar hemma i glava med farfar och farmor :) han hade ingen som helst lust att handla! hehe


På söndagskvällen var det dags för BOX :) jag hade skit kul! och full med energi så jag ville ha mer!! Vi körde 20 min extra ;) weihoo!


Idag har jag klätt om kökssoffan och sytt nya kuddfodral! här nedan är före...

 

och här efter! :)

 

ikväll är det dags! Sista vägningen och mätningen! Ska hem till en kurskamrat och då ska vi ha med oss en maträtt att bjuda på, jag tar med fläskfilé! så gott! håll tummarna! spänningen är OLIDLIG!

Av Patricia - 1 december 2013 21:25

uppdatering på bloggen imorn!


jag är alldeles för trött nu ;)

Ovido - Quiz & Flashcards