Alla inlägg under december 2013

Av Patricia - 15 december 2013 09:23

Jag är så trött, vill faktiskt bara lägga mig igen och sova.. känner mig tung i huvudet, lite snurr.. dåligt med järn i kroppen igen :/ jaja, får väl lagra upp det!


Igår hände det inte så mkt mer, boda folket var här en sväng och hälsade på :) på kvällen åkte vi och hälsade på nyhem, fick middag :) Arvid såg julkalendern 3 gånger igår ;) han gillar den!


När jag skulle säga god natt till Arvid frågade han varför vi alltid upprepar det han säger..Åh min älskade lilla kille, jag kände illamåendet växa! 

Vi väntar på en tid till logopeden, en talpedaog, till Arvid.. han pratar så att man förstår honom, jag och olof har inga problem, men han slarvar ibland och missar en del bokstäver beroende på vad han vill säga.. till exempel papper blir pepper, men han kan säga pappor.. svårt att förklara, men han förstår ju att folk tycker att han pratar konstigt och han är så jävla medveten om att en del härmar hans uttal, vilket mitt hjärta dör av.

Jag och Olof sa som det var, att ibland missar du några bokstäver därför upprepar vi en del ord så du får höra hur man formar ordet, och att vi tillsammans ska få hjäp med hur vi ska lösa det..


MAN FÅR ALDRIG PRATA ÖVER HUVUDET PÅ NÅGON, VARKEN VUXEN ELLER BARN! enkelt. ett exempel som jag fick lära mig första året på utbildningen:


Två pedagoger och praktikanten står i hallen med en grupp 4 åringar, de ska gå ut. Barnen håller på med att ta på sig kläder. Pedagogerna står och letar efter ett par vantar till en pojke som står och väntar. -Tänk, nu har hon glömt vantarna igen, herregud.. Säger pedagogerna till varandra, praktikanten ser hur pojken skruvar på sig. Pojken tittar på dem och säger försiktigt: -Min mamma är snäll ändå.


Den som är mänsklig, som kan känna empati och sympati förstår hur den här pojken kände sig, hur jävla ynklig och ledsen han måste ha blivit när hans fröknar står och pratar skit om hans mamma.


Ni som har barn kan förstå hur illa jag mår när någon medvetet sårar mitt barns självförtroende och självkänsla genom att trycka på hans svaghet, han tal. Jag gråter bara jag tänker på det och jag hatar mig själv för att jag inte dängde skiten ur den vuxna människan, men jag reflekterade inte över det då, jag var redan irriterad över något annat att jag missa det då, men mitt undermedvetna fångade det eftersom jag fortfarande är förbannad, sårad och arg.


Box ikväll. skönt. hoppas vi får slå skiten ur oss!


Av Patricia - 14 december 2013 12:55

Hej hopp, nu går dagarna fort fram till julen :) lite mer snöslask har det kommit inatt, trevligt ;) ungarna har iaf fått nya vinterstövlar lagomt till snön försvann ;) men de blir mera!


idag har jag varit effektiv, skurat spjälsäng! Vi har haft två stycken i vårt sovrum, för Irma vägrade ge upp sin till lillebror, eftersom att få syskon innebär en stor förändring tjatade vi inte om det utan lånade mangskogs gamla till Ivar :) nu sover ju Irma i sin stora säng så idag plockade jag ned mangskogssängen och ställde rätt vår egna till Ivar :) snyggt o bra! Lite större plats igen i rummet!


På morgonen fann olof telefonkatalogen för 2014! Ve och fasa, han står inte med! Alla andra finns med, men inte han! HERREGUD! Han lusläste verkligen ;) hahah!


Han tipsade även om en julklapp, några guld skruvmejslar som man kunde ge till sin man i julklapp.. Hmm svarade jag, dock har jag ingen man så det går ju inte, jag har en pojkvän!

Den blicken som jag fick går inte att beskriva, hahahah! löjligt det låter, här är Olof, min pojkvän! FJORTIS nivå.. hehe


Lussekatter har vi bakat denna förmiddag också, Arvid är så duktig, han rullar och snurrar dem så fint :) han älskar att baka! Olof försökte lära sig att göra en fläta ;)

Av Patricia - 12 december 2013 09:17

Idag eller rättare sagt denna morgon är jag trött och öm i kroppen, körde på ganska bra på styrkan igår, vissa övningar går riktigt lätt nu, men den sista med djupa knäböj där vi ska fort upp med raka armar (8 kg hantlar) mot taket orkade jag inte in i det sista, tog ut mig ordentligt innan ;) Saknade mina träningskompisar Marie o Anna! men på söndag kör vi igen väl? :)


Igår spenderade vi dagen hemma hos Sara och Svea :) gräddade våfflor och ungarna lekte i lekparken! Var meningen att vi skulle handla när olof slutade jobbet, men ungarna var inte på det rätta humöret efter det! Olof fick verkligen leka pajas i baksätet så de inte skulle somna på hemvägen ;) tar med mig de söta trollen in till stan efter förskolan och stor handlar, för nu är det verkligen slut på all mat! jag lever på shake idag, tur att man har den ;)

Olof blir sen hem idag, han har julklappsutdelning på jobbet kl 18, så jag tänker baka pepparkakor med barnen och lussekatter ikväll :)


Imorn är det Lucia, och luciafirande med barnens förskolor :) De har övat hela veckan! kl 06,45 är det samling på villekulla och kl 7 ska de lussa för oss i gymnastiksalen :) sen blir det lite fika! Olof är ledig imorn, vi ska hitta på ngt kul med ungarna efteråt, fast vet ej vad än :/ tips?


Sista dagen idag på förskolan, nu går dom på jullov :)


Nu blir de hem till gården, missade ju det igår när jag var hos Sara :P

Av Patricia - 10 december 2013 10:38

är mkt besviken och nedstämd nu när tv4 sänder hela jävla dagen om Nelson Mandela! Va fan! det enda jag har, det enda som är mitt och min egen tid är när hem till gården sänds kl 12.10 varje vardag! Men nej då, nu får jag titta på en begravning. mkt stämingsfullt! jaja..


Arvid och Irma är på förskolan och busar! Trist att det blev plusgrader idag, snön smälter bort :( Arvid är mkt ledsen över detta faktum.. Ivar ligger ute i vagnen och myser :)


Igår blev äntligen pepparkakshuset klart :) tog bara några dagar! Blev riktigt snyggt :)


vet inte vad jag ska hitta på till middag idag, olof lovade ungarna pizza så jag får nog fixa kyckling till mig :) godare det faktiskt! Har man inte ätit pizza på flera veckor så är det inget man saknar ;)


Nu har jag fått alla måtten från kursen :)


 Kurs startKurs slut
Bröst:10093
Midja:10998
Höft:108100
Lår:5548

och -7 kg ;) inte illa på 8 veckor! och mer blir det, måste vara snygg inför alla bröllop till sommaren! :D

Ångrar att jag inte tänkte på att jag skulle kanske haft på mig samma kläder på andra fototagning som den första, för den vita tröjar sitter löst på mig nu, vilket den inte gjorde då ;) Sen de jeansen jag har på mig, de grå, har jag inte kunnat haft på LÄNGE, de kanar upp så lätt nu :) :)


 


Det var en utmaning för mig det här, jag levde på snabbmat, godis och allt det goda men icke nyttiga.

MEN jag är nöjd med mina resultat och jag kämpar inte längre, det går utav sig själv nu för man är inne det, jag tänker inte på att äta rätt eller att nu måste jag röra på mig, för jag gör det automatiskt nu ;)


Av Patricia - 9 december 2013 13:17

håller på och letar vinderskor till A o I, men varför ska det finnas så otroligt många olika sorter?? Viking skor är bra, men kostar skjortan då Arvid har gått in på juniorstorlekar, Irmas skor är oavsett märke 200 kr billigare verkar det som! Att vara mammaledig betyder ingen förmögenhet, men ungarna ska ha bra kläder och skor, olof får ha sämre kläder och skor ;) hehe! eftersom våra troll är riktiga utemänniskor så är det viktigt att ha bra skor, både varma, bekväma och vädertåliga! suck..

ska alldeles strax hämta hem sötnosarna från förskolan och sen kommer det kompisar från stolpen 2 :D


På boxen igår var det dags för finalen! Jag blev totalt slut, men jag blev inte gött trött i kroppen, kände mest stress och att kroppen inte lyssnade på vad jag ville prestera! saknade att få ur mig frustrationen och känna all dålig energi flöda ur mig, men nu skyndade jag mest för att komma ur vägen och inte ta upp en station för länge, för nästa man skulle in på stationen! som tur var kände Marie likadant och skyndade sig för att vara ur vägen för mig nä jag bytte station ;) så vi var lika stressade bägge två! Idag känns det iaf i armar, skuldor och bröst att jag har tränat hårt och fort!


Ivar ligger ute och sover, ovanligt va? ;) han är riktigt piggelin idag, vild är ett annat ord! Lägger jag ned han på golvet drar han iväg, rullar, ålar och pratar konstant! Jag vill ju att han ska vara liten bebis, han växer, utvecklas för fort! man blir så jävla varm inombords när han ler och skrattar! Han blir så glad att han skuttar i famnen! tänk att det finns folk som skadar barn både verbalt och fysiskt, jag fattar det inte! har ni sett tv reklamen från röda korset om övergrepp på barn? övergrepp sker oftast där barn ska vara trygga, i hemmet. :(


Det snöar idag med :) barnen tycker det är kul, huvudsaken det :)


nu ska jag plocka upp Ivar och köra bil :) bruum

Av Patricia - 8 december 2013 12:42

Nu snöar det fullt, wohoo!! Hela familjen klädde på sig ytterkläderna och begav sig ut för att åka bob, eller för er icke vetande vad en bob är för något så är det en snowracer ;) Ivar, som har feber och är lite förkyld blev mkt nöjd när jag la honom i vagnen, han somnade innan jag hann knäppa åkpåsen :) mammas lilla hjärta!


Olof körde Arvids fyrhjuling och ungarna åkte efter med bobben :) Arvid sladda runt utanför hos Johan så han fick följa med oss hem och leka lite mer ;)

Efter allt bus ute blev det kaffe och lussebullar inne!

         


Igår gjorde vi pepparkakshus, eller Olof gjorde ett! Det är inte klart än kan jag meddela ;) nu är han och köper saker till kristyr ;) han är mkt självkristisk! Men en trevlig kväll hade familjen iaf <3

 


I eftermiddag är det middag hos Ingrid, jag och Ivar blir inte med då lilleman inte är pigg, får se om Olof och de andra två åker, jag ska träna ikväll kl 18 så det blir en snabbvisit i så fall.. han har inte bestämt sig än.. det vräker ned snö också så ut på vägarna idag är bara onödigt! Jag kan gå dit jag ska, men världens bästa Jonsson kör mig <3


ser mkt fram emot boxen, hoppas det är den stora finalen ikväll för jag är TAGGAD!



Av Patricia - 7 december 2013 17:25

...så tråkigt vi har det idag! Har bara tvättat och städat, typ. Ivar har sovit mest hela dagen, han vakna vid 15 då jag rullade in vagnen, men nu sover han igen ;)


ska iaf klippa Arvid och Olof ikväll efter att vi har gjort vårt pepparkakshus :)

skulle äta tacos, men glömde ju bort att det är lördag och affären stänger kl 16 då.. snyft!


Pappa och Olof snickrar, Arvid och Irma ser en film.. tror jag sätter mig och cyklar tills Ivar vaknar :)

Av Patricia - 6 december 2013 15:46

sitter här och kollar in bilder från graviditeten, min första tanke var: HELVETE VAD TJOCK! att jag ens orkade röra på mig, känner mig smal som en pinne nu om man jämför från julimånad då jag var HÖGgravid! sen kom tårarna då jag inser att det var min sista graviditet.. bara för att jag inte kan skaffa fler barn så vill jag ha fler barn, ond cirkel det där! det som man ofta inte får lockar mest ibland! så nu sitter jag här med blöta ögon och tycker lite synd om mig själv, MEN jag har tre underbart friska goa ungar så jag är mer än lycklig <3


Satan i gatan vad fet jag var, vågar inte ens lägga ut bilden! De fanns en liten filmsnutt på mig när jag står och har värkar på BB, magen står bokstavligen rätt ut, mitt ansikte är svullet och jag ser hemsk ut! hur orkade jag ens röra på mig är en gåta... vilken tur att jag är så himla vacker nu ;) hehe


Ivar är ute och sover, Irma har slocknat på soffan, vilket inte är så konstigt då hon gick upp mkt tidigt imorse ;) Arvid ska nu greja med den nya trolldegen jag bakade ihop förut :)

Ovido - Quiz & Flashcards