Alla inlägg under december 2013

Av Patricia - 21 december 2013 11:23

Igår åkte i till boda efter mitt kära "hem till gården" ;) där fick middag och ungarna matstrejkade som vanligt.. Olof och jag märker det knappt längre, vi kan inte göra så mkt mer än att servera två lagade mål om dagen utöver frukost och mellanmål, äter dom inte så får dom väl låta bli då. Men är de hungriga kommer det en annan måltid lite senare ;)

Arvid försvann ut i garaget med morfar för att göra klar min julklapp :) Jag ska få en fågelholk som Arvid har snickrat ihop :) mammas pojke är så stolt att han orkade inte hålla tyst om det utan han pratar om den ofta :) jag är mkt nyfiken på den och kommer bli tårögd när jag öppnar min julklapp från min älskling <3

när grabbarna var klara i garaget åkte de till stan med mammas bil till Olofs jobb! Dags att fixa bromsarna!

Irma fick sitta och pyssla med mormor :) Egna ljuslyktor :)


Först så häller man i salt i en skål, vi använde havssalt :) sen rör man omkring i det med kritor (som man målar på svarta tavlan och på asfalt med) och så säger man: Abra kadabra sim sala biiim! Så blir saltet färgat ;)

Sen silar man ned saltet i glasburkar och vips, en vacker ljuslykta :)


       


Några ordentliga skatt blev det också igår när mamma hade beställt saker i från jultidningar, hon hade beställt (trodde hon) en vacker ljuslykta med svanar, den var fruktasvärt FUL så den fick Irma måla om ;) och en kalender med katter, men hon fick en kalender med hundar! Herreguuud!! ja bröt ihop! Vi som älskar hundar - vilket inte morsan gör! hahah

Sen blev det väldigt kul när jag i ett vackert svanhopp fastnade med foten i en buske ute i mörkret och for framåt och låg i leran och kravlade! varför är det så när man ramlar, man tänker aldrig på om man är skadad eller så utan om någon såg en ;) får se om byxorna blir rena igen ;)


Vår minsta pojke har en tuff vecka! Han har det jobbigt i munnen, stoppar allt han kommer åt i munnen (mer än vanligt) och tuggar, han blir så frustrerad! Det kliar nog ordentligt i munnen! stackarn! Men han sitter själv nu :) ibland ramlar han om han glömmer bort sig men det är inte ofta, men kuddar ska det vara ett tag till runt om iaf :)


 


Nu är det inte länge kvar till julen :) fort går det! Jag fick sovmorgon idag och vaknar till att Arvid har klätt granen :) så vacker och duktig han är!


Av Patricia - 20 december 2013 11:31

jajemänsan! Jag är mkt duktig denna dag, sitter vid köksbordet och väntar på att golvet ska torka :) luktar så gott och ser mkt bättre ut nu! Fick lite panik och äckelkänslor när Ivar faktiskt ålar sig runt på golvet, så nu var det dags att svabba över det! Mattorna hänger ute i regnet, lite dumt, men de regna inte när jag började! rädda de som räddas kan!


Igår va det julklapps byte hos min mormor, barnen fick ett varsitt badlakan :) Arvid och Ivar fick med motivet Cars och Irma med prinsessorna Belle, Jasmine och Trassel :) till er genus fantaster får jag tillägga att mina ungar hade blivit mkt besvikna om Irma fått bilar och Arvid prinsessor! inget mer med det ;)


Idag blir det en tur till Boda :) sen ikväll blir det att ta fram julgranen.. det blir plastgran i år, för Ivar lär bara köra in gåstolen i granen oavsett ;)


bye bye så länge!

Av Patricia - 19 december 2013 10:54

jaa herrguuud! Jag dör av skratt här! Läste en sån otroligt rolig artikel på aftonbladet:

"Forskarna varnar för Hedenhös-dieten"


Japp, det är sant! De har alltså forskat om det, inte äta som på stenåldern, du blir förstoppad. NÄHÄ? skojar ni? finns det verkligen folk som är så lättpåverkade att de tittar på julkalendern och härmar? förlåt, men snacka om IQbadbollar ;) hahaha! Svt borde visa varningstext innan julkalendern börjar, inget för personer med låg IQ ;)

ja döööör! hahaha

varje år så är det samma visa, nånting fel på julkalendern! jag är vekligen stolt över mina barn, dom reflekterar inte alls över den, dom skrattar, skämtar och sen skiter dom i den när programmet är slut! Antingen är mina ungar för dumma eller för smarta för dom har verkligen inte tänkt på vad familjen Hedenhös äter eller att dom aldrig går på toaletten, för våra barn vet och förstår att tv är påhitt, sagor, berättelser, tecknat, inte verkligt, bla bla..

Jag VET också att alla barn är olika, en del har mkt i bagaget och de inte tänker som "normala" barn, vad som nu är "normala" barn vet jag inte, finns det något som är normalt? att barn ofta tar efter och bla blaa bla, men allvarligt, vad har dom för vuxna i sin närhet? Lär era barn att det som visas på tv är påhitt, förutom nyheter och dokumentärer, men det tittar ju de inte på ;)


tack för skrattet :D

Av Patricia - 19 december 2013 08:52

när man har bott i mammabyxor under många år är känslan obeskrivlig när ett par låga jeans glider upp och knäpps igen utan att behöva dra in magen. Jag har efter Arvids graviditet haft en enorm häng mage, det har inte gått att ha låga jeans, för magen har hängt över.. Men idag provade jag ett par låga och häng limpan har dragit ihop sig och är inte alls så långt ned längre :) plus att jeansen glider ned över rumpan när jag går, jag kan extra knäcka som brevlåda ;) ser fram emot fler cm som ska bort och mer vikt så jag kan göra en bukplastik, jag ska ha tillbaka den mage jag hade innan Arvid för 6 år sedan, inte likadan, det går ju inte, men något liknande :)


Arvid och Irma sover än, Ivar och jag gick upp för en halv timme sen :) skön sovmorgon!


Storhandla gjorde jag igår kväll, Marie blev med som sällskapsdam <3


Idag, efter hem till gården ;) ska vi in till stan och ha en liten julafton med gammel mormor!


Imorn är mama hemma igen så då blir det nog en tur till Boda <3


Av Patricia - 18 december 2013 16:18

satt på golvet och lekte med Ivar efter att han vaknat.. Efter det gör det jätte ont i svanken :( hugger till när jag går och värker när jag sitter.. precis som de gjorde med foglossningen.. är säkert spår efter den som spökar igen :( aj aj!


På förmiddag idag fick vi besök av två familjer :)

Marie med barnen Tuva och Tino, Mirja med barnen Billy och Texas :) jag slängde ihop en choklad kladdkaka som fick svalna ute på trappan! Den blev populär bland vuxna och små ;)

Ungarna lekte så bra och vi fick besök av många spöööken ;)

Vill så gärna bli med damerna på bio snart, men Ivar kör ett race som vi kallar: Våga vägra flaskan ;)

Ivar dricker vatten ur flaskan så antagligen är det ersättningen som han inte gillar, att pumpa ut bröstmjölk går inte.. fungerar inte alls! Ska ge han ersättning med sked så får vi se om han börjar gilla smaken, annars får jag hoppas att vällingen vid 6 mån duger åt herrn ;)


ikväll är det styrka på schemat! Ska ta panodil och se om ryggvärken släpper!


Nu har julkorten börjat komma! :) vi skickar inga julkort i år.. ska ge dom pengarna som kort och frimärken kostar till barncancer fonden ist :) men det är kul att få i alla fall, tack så mkt! :)


måste handla också, men orka det? hopp hopp

känner att energi nivån är låg just nu..

Av Patricia - 17 december 2013 09:41

OMG, när man har vant sig och bara ätit en viss sorts mat är det en mkt konstig känsla när man provar de gamla vanorna igen.. Jag har inte ätit polarbröd på över 10 veckor, men idag fanns det inget knäckebröd eller mörkt bröd i skafferiet, till och med mellan mjölken till min shake är slut så det fick bli det brödet som ungarna gillar, rund polarkaka. FAN alltså, den fastnar ju i gommen och är jätte söt, känner mig pluffsig nu :/ nu äter jag i och för sig nästan som förut, men ingen snabbmat eller så! Jag äter mindre!! det fungerar för mig iaf :D tänk yoghurt, det är också 10 veckor sedan jag åt!? hur smakar det egentligen? ;) ska handla ikväll när sambo kommer hem, fast bara yoghurt till barnen, hehe!


Nu är kakan klar, ungarna är redo sen kl 7, Ivar ligger ute och tar sin förmiddagslur som brukar vara i 3 timmar ;) idag kommer det kompisar, Emil och Oskar :) jag får också kompis, deras mamma Erica :D hoppas mina troll fortsätter vara på ett gott humör! De var på glatt humör hela dagen igår, bråkade faktiskt inte alls hemma hos Marie igår heller <3 jag måste få ditt recept på chokladmuffins! super goda!


Igår kväll cyklade jag och styrketränade mest rygg, axlar och armar :) måste få till ett bättre ljud när jag tränar så jag får in rätt känsla och tempo! Ska bli skönt att få bort soffan därifrån också, så man får större plats!

Snälla tomten, jag önskar mig:

  • Pilatesboll (den största)
  • yogamatta
  • nytt ljud
  • stepbräda
  • gummiband (som man kan fästa i dörrar)

Kände mig lite ensam under träningen, roligare att ha någon att prata med, men måste få bort lite gäddhäng ;) nytt mål innan nyår, -1 kg och några centimeter här och där ;) hade mer minus igår på måttbandet runt midjan ;)


7 dagar kvar till julafton :) längtar efter att få ge ungarna presenter, julmaten, julgodiset, folket och tomten :D jag tror stenhårt på tomten ;) hehe! Man får aldrig roligare än man gör sig! På tal om tomten SARA! vi måste fixa en till nyhem! förslag? A o I blir så ledsna om det inte kommer någon till dem :(


snart dags för hem till gården, så spännande ;) hehe, visst är jag en tönt, men jag gillar det! Jag följde den serien när jag var mammaledig med de två första också ;) man fastnar!


hörs senare!

Av Patricia - 16 december 2013 12:01

Eftersom jag inte hade på mi samma tröja på kursen sista dag som på kursens första kommer den här nu, men först en tillbaka blick ;)


 

här är samma tröja på fast idag ;) är det nån skilland? På bilden ha jag även på mig mina gamla "tjockis" byxor, jag drar lite i dem vid låren så ser man hur stor jag var då ;) men guuud så sköna brallor! Jag drar upp dem konstant men dom är mina ;) förlåt, spegel är full med gårdagens tandkräm, Irma gör jämt så ;)

   


Här kan man se med hjälp utav måttbandet hur stor jag var, ganska svårt att förstå faktiskt! Man ska egentligen bara gå efter måttband, vikten ska man skita i!

 

tackar för mig nu! Dags för HEM TILL GÅRDEN :) sen hem till Marie marie <3

Av Patricia - 16 december 2013 10:52

Japp, idag är det första dagen på jullovet för barnen! De är ganska nöjda med det än så länge ;) får se när det brakar loss och blir bråk och tjat om förskolan ;)


Igår hade Arvid och Irma kompisar på besök :) Arwid och Tilda var här och busade ett par timmar! Jävlar vad duktig Olof är med barn! Han är en riktig busgubbe enligt tjejerna ;) Tilda blev förälskad med en gång, hon gjorde ett mkt vackert lila pärlarmband till honom :) naaw! Imorn kommer det fler kompisar, Emil och Oskar :) och på Onsdag kommer Billy med sin lillebror Texas som garanterat har blivit stor sen jag såg honom sist :D

får nog sätta igång och baka godsaker till alla besöken idag! hehe


igår var det även dags för boxen! inte lika sleten blev jag den här gången, däremot var jag inte så stressad med att hinna klart övningen och bege mig till nästa som förra söndagen, utan nu körde jag i mitt eget tempo, som vi ska göra ;)! Kände verkligen hur musklerna fick jobba och inte bara lungorna, i söndags var det ju mest pust och flås från mig ;) Jag orkar plankan 20 sek längre utan problem, hänga i ringarna och lyfta upp benen gick också smidigt, extra kul när man gungar samtidigt ;) hehe! Hammaren däremot kändes i axlarna, måste nog träna dem oftare.. alltid så roligt att komma till träningen och prata med kompisarna! Vi är ett mkt glatt gäng som hejar på varandra :) extra plus då alla har samma humor ;) nu är det iaf upphåll tills nästa år, men jag och förhoppningsvis några andra ska köra gymstick söndagar och styrketräning på onsdagar! Sen kör jag ju mitt eget här hemma, idag ska jag äntligen cykla, hostan har gett med sig nu :D


Olof, min pojkvän ;) jobbar sista veckan på jobbet, sen är han ledig över jul och nyår för att sedan börja på ett nytt jobb :) stolt över att han är så populär och att han är så duktig :)


Arvid och Irma leker, hör hur Irma vill att Arvid ska vara doktor och sluta med att läsa traktortidning.. Ivar, ligger som vanligt ute i vagnen och sover! han kan vara hur pigg som helst, men efter två timmar åker hans lilla näsa på stryk då han stryker händerna i ansiktet, då är det bara på med ytterkläder, in med nappen och så fort han kommer ned i åkpåsen i vagnen så blundar han medan jag kör ut han på trappen :) duktig pojke! inga problem med att ha tre barn när den tredje är så cool, än iaf ;) hehe



Ovido - Quiz & Flashcards