Alla inlägg under oktober 2013

Av Patricia - 26 oktober 2013 09:39

Igår gjorde vi mkt kul :) På förmiddag, efter lite städ o tvätt, åkte jag o barnen till Boda! Där plockade vi upp mormor och körde vidare mot ch-berg och det nya stället som folk kallar för ett litet mini Ullared ;) Dollar Store! Jag shoppade på ganska bra och sparade många slantar på rengöringsmedel, hygien produkter osv :) Arvid o Irma handlade också, varsin chokladtomte, adventskalender med leksaker i, vantar, en väska man kan måla och en lastbil ;) viktiga saker!


Efter den shoppingen åkte vi hemåt igen, fick laga middag i en rasande takt för kl 17 kom Marie! Mot staden o stor handling av mat! Så nu är det fullt igen ;) Väl hemma fick Ivar bada! Han är mkt mammig, så han blir så arg/ledsen när jag inte är hemma, så han skriker o gråter vilket leder till att han drar ned mkt luft o kräks! Stackars Olof :( Men han sov när jag kom hem, Ivar alltså ;) men vaknade så fort jag kom in i sovrummet o ville UPP <3 min pojke det! Han får bara vänja sig, men jag har svårt att släppa taget om honom, vilket inte är så konstigt egentligen, vi kunde ha förlorat honom vid födsel och han är vår sista bebis så jag njuter för fullt!


Alla sov här hemma runt 21.30, till och med Olof :) så gissa om jag hade det mysigt med egentid framför tv ;) gick o la mig runt 23,30.. väntade på att Ivar skulle vakna o äta för mina bröst började bli en storlek större.. Men jag somnade gott o vaknade senare av att jag kände mig och såg ut som Dolly Parton! Tuttarna vällde ut ur bh-n! Aldrig har de vart så stora! hjälp! Tittade på kl, 04,45! Men för FAN unge, vakna! gick upp o hämtadee honom, han blev jätte glad, så mysigt vi skulle ha tyckte han ;) men han blev ju mätt på ena brösten, det andra var ju lika stort fortfarande och det värkte! men men.. han tömde det 2 timmar senare ;) nästa gång ska jag ta med fan plåta behagen o reta Olof ;) hehe


Sovmorgon fick jag idag, Olof sparkde jag upp runt 07.30 då för då kom Arvid upp! Ivar o jag sov till 9, Irma vet jag inte när hon kom upp, men hon var vaken när jag slog upp ögonen!


Promenad i afton med Marie o barnvagnar :) bara det slutar regna! Ska även köra ett pass i "gymet" sen =) woho vem bjuder på mat idag? ;)


     


Av Patricia - 24 oktober 2013 17:06

Idag har jag mest slappat med Ivar medan Arvid o Irma var på förskolan o busade av sig :) Ivar är faktiskt redan piggar utav förkyldningen så de är gött!


Kusinerna Ida o Johanna och deras mamma Annelie var nyss o hälsade på :) skit trevligt rent ut sagt :) man träffar dem alldeles för sällan! Jag borde egentligen åka runt o hälsa på, har ju tiden egentligen.. men av nån underlig anledning blir de mest soffan när barnen är på förskolan.. :/ Ivar fick jätte fina kläder så nu blir han tjusig kille! TACK <3


Ikväll blir de tacos mys i Mangskog :) hämta styrketräningsbänken!! YES


       

min stora son <3

Av Patricia - 23 oktober 2013 14:33

fått journalen från bb för nån vecka sen.. många gånger har jag läst den, det gör fysiskt ont i hjärtat när jag läser den.. Har frågat Katarina o Olof om detaljer men de kommer inte ihåg, olof var rädd för att förlora mig medan katarina var så fokuserad på att hålla mig lugn för hon visste vad det kunde vara o ville inte oroa mig o olof <3 nedan följer utdrag från journalen som jag har försökt översatt med hjälp av google ;) Katta ska läsa den o förklara för mig också..


26-årig frisk kvinna, tidigare en PN och ett sectio (kejsarsnitt). Nu gravid i vecka 42+2 som kommer till förlossningen för induktion pga oligohydramnion (antar att det betyder dåligt med fostervatten, uttorkning) och överburenhet. Man startar förlossningen med syntonondropp och amniotomi (ta hål på hinnorna). Amnintomi gjordes och CTG patologiskt när värkarna startade men blev sedan normalt. (Ivars hjärtfrekvens sjönk drastiskt vid varje värk så de fyllde på med vatten genom en sond i livmodern.) Barnmorskan tillkallar undertecknad då Patricia har ont i magen mer än rimligt som startade akut för en timme sedan. Man noterar också blodigt fostervatten och barnmorskan har fått tre händer fulla med koagler från vagina som hon inte kan bedömma vart de kommer ifrån.

Undersöker patienten med spekulum. Tycker att cervixkanterna ser ruggiga ut men ingen direkt blödning därifrån. Bedömer blödningen kommer uppifrån. öppningsgrad 8-9 cm. Huvud långt över spinae. Beslutar mig för sectio akut i spinal.


Patienten i spinal som tagit väl. (Ryggbedövning). Går genom gammalt Cohensnitt, möjligt sitter detta något högre än cohen. går skarpt genom tjock fettvävnad, kommer till fascia (bindvävshinna) som jag börjar sätta en skarp incision på och drar och då glider det isär allting, kommer direkt på uterus (livmoder), där uterus ligger långt åt vänster, fenestrering finns över centrala delen mot vänster sida till där placenta kommer ut igenom. Utförskaffar ett gossebarn som initialt är något taget som ligger i vidöppet läge. Avnalas direkt och överlämnas till barnmorska. Placenta kommer ut av sig själv. Rentorkar uterus. Ser att en rift förekommer på höger hörn som går långt ner. Syr först riften fortlöpande med nollans Polysorb. Syr därefter hysterotomin i två lager fortlöpande. Rensuger bukhålan och noterar då att det sivar från höger hörn. Tillkallar Dr ...


Således frisk kvinna 111-föderska som startat på grund av överburenhet och oligohydramnion. Blödning som är ordentligt överkant i samband med buksmärta trots normalt CTG så misstänktes ablatio placenta (moderkakslossning). Detta kan konfirmeras i och med fenestration där placenta kommer lätt ut av sig självt därefter..


inga trevliga minnen direkt, smärtan kan man inte förklara! Värkarna var en baggis, jag hade skit kul o var stark, men när livmodern sprack så höll jag på att svimma, speciellt under värkarna! Inte nog med att man skulle ha värkar varannan minut, men hade det med en sprucken livmoder, fanns ingen paus mellan värkarna för smärtan var där, outhärdlig.. allt jag kunde tänka på var barnen, mina barn. uh va rädd jag var, det är inget man glömmer i första taget.. därför är jag kanske mer ömtålig när de gäller Ivar, kanske är löjligare, men det kunde ha slutit jävligt illa.

Av Patricia - 23 oktober 2013 13:16

Den minsta älsklingen är förkyld! Arvid o Irma är lite små snoriga, men de märks inte på dem på samma sätt som med Ivar! Han vill hela tiden vara på mig, han har svårt med att amma för han får ingen luft genom näsan vilket då leder till att han sväljer mkt luft när han väl äter som i sin tur ger magknip.. Men han är iaf glad, bara jag bär på honom o feberfri :) så de är bara att kämpa på o hoppas han blir bättre snabbt igen!


Dom stora busungarna fick åka till mormor o morfar en sväng.. mamma kom o hämtade dem :) Svårt att vara tillräcklig åt dem alla tre nu när Ivar blev så mammig :/ avgudar alla ensamma föräldrar där ute som inte har hjälp som jag har, hur dom klarar det vet jag inte! Men heja dom :D Pappa kommer hem med dem snart igen, då har dom iaf fått all världens uppmärksamhet o mitt samvete mildras lite <3


Idag har jag ett extremt sötsug, vilket alla kvinnor får en gång varje månad ;) att helamma tar bort menstrationen men sötsuget o hormonerna är kvar ;) hehe! Råkade klippa till Olof imorse när hans väckarklocka ringde! Han letar efter den varje morgon o alltid åt fel håll! Så jag skulle hjälpa till genom att peka vilket håll han skulle vända sig mot, men han reser sig samtidigt som jag sträcker ut armen i en arg rörelse o träffar han mitt på näsan ;) mohaha! Stackars han, men han hittade iaf kl mkt snabbare ;)


om jag kanske ska lägga Ivar i vagnen o ta en promenad? de är ju rena vårvärmen ute :) synd bara att de duggregnar konstant.. ser fram emot snön, de blir ljusare ute då åtminstonde!



Av Patricia - 22 oktober 2013 12:01

Är nog lite chockad än, igår på vägningen visade vågen -2,1 kg på 6 dagar! hur gick de till? Tycker inte att jag gör så mkt annat än äta, äta o äta om dagarna :) Ivar mår toppen i magen igen så det är göör bra :) Har även köpt en styrketräningsbänk utav mangskogsligan så nu blir de "gym" i källaren ;) Cyklade 1.5 mil i söndags på 50 min :) gött!


Det regnar ute, det låter i hela huset så då regnar det mycket! Men de är helt OK, A o I är på förskolan å är förhoppningsvis duktiga, Ivar å jag har sovit, vilket är bra för hans del, för han är förkyld :/ lilla killen!


Idag åker vi till Boda o äter middag :) mangskog skulle också dit :) roligt roligt!


Nu vill lilleman något så jag får väl hjälpa honom ;) han blir så stoor!! uh så fort de går!



Av Patricia - 20 oktober 2013 15:01

nu har ungarna bara vinterskorna kvar.. svårt att veta vilka man ska ta?! Tips?

Köpte nya jackor och termobyxor från didriksson till dem idag o overaller från Fix för nån vecka sen :) så nu blir de snygga! Arvid ska ha allt i grönt o Irma rosa/lila ;)


Box ikväll! Hoppas Jonsson hinner hem tills dess :)

Mamma o pappa är på G hit med min träningscykel, YES! Hatar att vara ute o gå nu när de är skit kallt o rått! Nu vill Ivar ha mat igen! Han är förresten bra i magen nu, det var all mjölk o paprika jag åt ;)


     

Av Patricia - 18 oktober 2013 08:40

jävla skator som jagar mina katter, de pickar på dem, flyger efter dem o är jävliga! Kan vi inte ta å skjuta alla skator, för vad gör dom för nytta? Dom bara drar ut soporna, skiter överallt, låter fult, stora är dom oxå.


Alla bilar tycker jag att vi tar bort också. Dom kör på folk på övergångsställen, krockar med allt, fort kommer de också! Jag vill ju känna mig trygg med att släppa ut katterna, eller hur!? Och barnen ska kunna leka på vägen utan att bli påkörda! mmm


Sen tycker jag att vi tar ned alla träd i skogen, då kan ingen gå vilse :)


Dödsstraff ska införas, eller så skjuter vi alla som ser annorlunda ut eller som inte beter sig normalt så blir vi av med problemen i samhället! Vi slutar med att vara snälla o trevliga, vi ska se hatiskt på varandra, lita inte på någon så blir ingen sårad.


Jag är ironisk.

Av Patricia - 17 oktober 2013 10:49

jag börjar bli hispig, en hönsmamma, orolig på riktigt! Ivar är inte bra i magen.. igår när han låg nakenfis syntes det hur de rann "bajsvatten" ur rumpan på honom :( o de gjorde ont på han, för så röd rumpa har jag inte sett sen Arvid var liten :( Ivar gråt o skrek mellan magknipen! Men så slutade det plötsligt o han somna gott! en underbart go natt :) ja kollade blöjan flera gånger under natten och den var torr både från kiss o bajs :( det är väl bra för rumpan skull som fick läka utan fukt så den ser bättre ut idag, men nu blir jag orolig över att han inte kissar så mkt! Han äter fortfarande bra o mår bra, han skrattar o myser.. Vad är det som är fel? är det något jag äter? ska jag sluta dricka mjölk? jag äter minst 2 ägg om dagen, är dem han reagerar på? fattar nada.. har tid hos BVC kl 14 för vägning o prat :) Lena kan alltid lugna mig, hon är trygg o bäst :)  mammas lilla pojke <3


fick på mig de nya jeansen förut ;) jag köpte dem till Sveas dop, de var mkt trånga över magen/höfter då, men satt perfekt på ben o rumpa! Nu kunde jag knäppa dem utan att dra in magen! WOHOOO!!! lite löst över ben o rumpa dock.. men magen drar ihop sig, den krymper :) förhoppningsvis blir de bukplastik till våren! Håller tummarna!


Igår var det styrka på schemat ;) jag orkade köra hela passet utan att känna mölksyra :D me happy! alla mina förra symtom är som bortblåsta, helt plötsligt! Så de känns att det ger resultat :) blir Höge runt ikväll med Jonsson <3


Mirja o Christian har äntligen fått sin lille Texas :) STORT GRATTIS! ser verkligen fram emot att få snosa på honom! Hörde Texas på telefon igår, han skrek sånt här mysigt bebisgnöl, underbart! De växer så fort!


Regnar ute, lite trist men ändå mysigt filmväder då A o I har blivit förkylda! Tur att vi är lediga fram tills måndag :) så de hinner krya på sig! Min pappa kommer kl 13 o passar de stora medan ja o Ivar åker till stan! ska fixa ihop sallad till mig med kassler sen o pannkakor till trollen ;) så slipper morfar hitta på nån lunch sen!


tjipp

Ovido - Quiz & Flashcards