Alla inlägg under mars 2013

Av Patricia - 15 mars 2013 03:44

Lilla flickan somnade runt halv sju igår efter en panodil, sov fram till 21 och var ganska sval o go :) men nu vakna jag kl 03 av att Irma var ledsen, fast hon sov, så jag tog upp henne! Tur det, 40 graders feber och dynghet under täcket :( Nu sitter hon i soffan efter en panodil, ny blöja, ett tunt täcke och lugnet börjar lägga sig.. Hon var ganska smått hysterisk, vilket är ovanligt när små barn har hög feber, de brukar vara väldigt matta då.. Men här var det panik på henne, hon klagar på ont i munnen, däääär baaak!! Så hon har nog ont i halsen...


Att Irma eller Arvid får feber, ont i halsen och sånt är inget jag hetsar över! Det är bara att servera dryck, glass och annat. Vätska är A och O vid feber, så här sitter hon med tre olika drycker i pipmuggar, eftersom hon klagar på halsen är det enklare att svälja tjockadrycker, så saftsopppa lite utspätt med vtn gjorde susen ;)

Däremot OGILLAR jag skarpt när ungarna får kräksjukan, då ska mn vara försiktig med dryck och annat under de timmar barnen kräks, allt för att magen är då full med bakerier och jobbar på att få bort dem, då behöver den vila.. Men de vätskas ur så fort, sm tur är har det gått bra här hemma, för jag har stenkoll på hur mkt de har fått i sig så de inte blir uttorkade!


Hur gjorde föräldrar innan tv fanns med sjuka barn mitt i natten? Det är bara att beundra dem :) så skönt att det finns film och tv sm de kan sitta o vila sig vid!


Imorn kommer det att göra ONT i mina nedre delar, för jag fick bära runt Irma lite.. Men när jag bar henne slog jag av smärtan, min flicka behövde mig, då kommer jag själv långt där bak i ledet av vem som är i störst behov. Den smärtan tar jag imorn, bara Irma är nöjd och lugn <3


Nu vill snuttan till sängen och sova, panodilen gör sitt ;) Natta

Av Patricia - 14 mars 2013 19:27

Dagen började med att jag jagade min handledare på försäkringskassan, hon är jätte trevlig och förstående, men nu har alla papper hamnat rätt och det lättar trycket på hjärtat!


Efter frukosten åkte vi en tur till Marie J och hennes busungar :) där fick vi pizzabullar och nybakade chokladmuffins! Arvid leker så bra med Tobias men Irma och han går varandra på nerverna ;) Irma var gnällig och inte alls på humör..


Precis när vi skulle åka hem ringde min äldsta bror, han var strax i Glava för att hämta träningscykeln som bara står och samlar damm i källaren ;) och givetvis när han kom fick han vackert hjälpa sin lillasyster, genom att bära ned tvätten :) roligt för han! Sina döttrar hade han med sig och dom älskar verkligen frukt, vet inga barn som är så fruktgalna som mangskogsflickorna ;) Som tur är hade jag 2 L jordgubbar som de mumsade i sig!

Sen dök även mamma och pappa upp! Då fick vi åka och hämta pizza, för då blev vi många som var hungriga :)


Nu har alla åkt hem till sitt och lilla Irma slocknade i soffan, när jag skulle bära in henne till sängen kändes hon varm och mkt riktigt hade hon feber :( inte konstigt att hon var gnällig under dagen! Lilla hjärtat!



Av Patricia - 13 mars 2013 19:08

...till köket :) Är mkt nöjd! Det blev med mycket större plats i köket nu, som många vet har vi ett litet kök :)


Idag har vi varit på badhuset med faster Sara! Det är så bra att gå på vardagsförmiddagarna, då är det lite med folk och man är nästan ensam i piratviken :) Det är roligt för barnen, plus att jag kan sitta stilla i varmt vatten och ha full uppsikt på barnen. När det är mkt folk måste man följa med dem i viken, det är mer oroligt då!

Efter badet åt vi mat, strips och hamburgare :) mums!


Ett besök i Boda hann vi med, där barnen la pussel och spelade pingis!


Nu är det snart läggdags!



Av Patricia - 12 mars 2013 10:58

Idag är det väldigt VARMT, jag kokar.. Fötterna sväller och jag känner hur hjärtat jobbar fortare! Trodde inte att jag skulle börja svälla redan, men det tycker nog kroppen att det ska jag ;) trist men sant!


Nu sitter vi och väntar på småkusinerna ska komma och leka :) Arvid och Irma väntar och väntar, det var inte ens svårt att få dem att borsta tänderna på morgonen ;)


vågar inte skicka barnen på förskolan idag, tror nog jag ska ha dem hemma denna veckan. Glava är just nu den enda orten med kräksjuka, fortfarande! Har hållit på sen december 2012! helt otroligt, måste vara fruktansvärt dålig hygien på oss ;) kräksjuka är väl i det stora hela en bagatell mot andra sjukdomar, men jag vet ärligt talat inte hur jag ska hinna till toaletten för att kräkas? tar ju ca en kvart att ta sig upp ur sängen.. så vi avvaktar! Tyvärr så litar jag inte på att folk håller sig eller sina barn hemma tillräckligt länge, 48 tim heter det, ha, det är för kort! Vi hade kräksjukan 2 gr i höstas, så vi var hemma hela dom veckorna för att inte sprida smittan vidare, visst det tar på lönen, men va fan, om man vabbar 3 dagar jobbar 2 och sen får vabba igen är inte det också kostsamt?


Nu har Arvid dammsugit, han vill hjälpa mamma :) min lilla pojke som blir så stor och duktig! Han dammsuger visserligen lika bra som sin far, men man får blunda och berömma, all hjälp är tacksamt!

 ;)


Av Patricia - 11 mars 2013 10:56

Igår var den en trevlig dag, Ida alias Sailor moon var ute på tur från den stora staden :) Känns som evigheter sen vi sågs, kul att sitta o snacka gamla tokiga minnen och lite annat smått o gott också ;) den tjejen är inte klok! Men guud så härlig! puss på dig! Vi satt några timmar på röven i köket tills jag vänder mig och utropar, ARVID vi måste åka!! Vi skulle på kalas i stan, så de blev snabba ryck ;)


På kalaset var det min yngsta kusin som fyllde 5 år och en till kusin som fyllde 15 :) stora tjejer! Arvid lekte och hade jätte kul med Jennifer :)


Inatt var det riktigt lustigt, Arvid vakna vid två o ville att jag skulle hämta honom! Medan jag står där i mörkret hör jag Irma ropa från sitt rum! PAPPA!! och ut kommer en vinglade Olof, tror han missar dörröppningen för de smäller till när han går in till Irma. Lite lustigt det där, Olof vaknar om barnen ropar, men vill jag något då kan han sova om det så kör in en lastbil i huset! Sen möts vi i hallen, jag, Arvid o en mkt trött Olof :) jag kunde inte göra något annat än skratta, där står vi som tre fån mitt i natten och glor på varandra som främlingar! Snacka om IQbadbollar ;)

Olof mumlar något o dundrar in i sängen, tror han slog sig igen för han svor ;) Mysig natt!

Sen sov inte jag så mkt mer.. Hungrig, Ont, vild bebis i magen :)


Ikväll kommer mitt hjärta Marie J och hämtar mig, vi ska storhandla mat :) då har jag bärhjälp och nån som kör :) Jag har underbara vänner, vet ej hur man ska tacka dem :/ får väl bli en redig fest nästa vinter/vår, det gillar dom bäst ;)


ha de!




Av Patricia - 10 mars 2013 12:04

Igår var hela familjen samlad i Boda för att fira pappa, äta mat och se på melodifestivalen!

Olof hejade på Sean banan tillsammans med barnen och Katarina :) faktiskt fick bananen en 12:a utav den utländska juryn.

Svenska folket ville ha Yohio till den stora finalen, men tyvärr så ska Sverige fega och ha en jury som ska bestämma hälften utav vilken som vinner.

Är det bara jag som inser att juryn, länder som vi tävlar emot den 18 maj inte vill att vi ska skicka en låt som kan ha en chans att vinna finalen?! Det är väl klart som f*n att de väljer en låt som de anser inte är ett hot mot deras låtar.. Sorry Robin, du kan sjunga, ibland, men att stå och yla YOOOUUU 300 gånger tar dig inte långt i finalen, bye bye vinsten.. Yohio har både utstyrsel och talang att föra Sverige till final, vi ska ju vara udda, annars hade inte Loreen vunnit med sitt hår, konstiga klänning och den feta mannen som lyfter omkrng henne på scen ;) det ska vara udda, bra och underhållande!


Det var tre personer under gårdagskvällen som hejade på Robin, vi hade väldigt roligt :)

Barnen sov som stockar när vi bar in dem inatt, Arvid är lite ur gängorna denna dag, han är nog uppspelt efter Banana show ;)

Min underbara brosdotter Lovis sjöng o klappade händerna till Sean, hon fyller 3 i juli! Så härligt att se, jag var smart nog att filma henne och den har vi sett nu på morgonen om och om igen :) goa unge!


Jahopp! Hörs senare!

Av Patricia - 9 mars 2013 11:00

Efter en pissdag igår, blev natten det bättre. Drömde att vi äntligen skulle få åka till förlossningen och få träffa våran lilla sparkare :) Det blev tydligen en liten flicka med mörkt hår! Vilket det också kan vara, men jag tror stenhårt på att det blir en pojke. Och att flickan hade hår stämmer heller inte, för inget utav våra barn hade något fjun på huvudet vid födsel ;)


Att gå igenom en förlossning är så otroligt olika för alla, för mig är det en rent helvete. Det gör ont, jag har ingen kontroll och jag har gått igenom ett "akut" kejsarsnitt och en vaginal förlossningen.Inget utav dem var någon hipp hipp upplevelse, förutom när barnet är ute och allt ser bra ut med det :) Sen börjar skiten om igen, det ska sys ihop, man ska tvingas kissa, ännu värre bajsa.. Åhh så trevligt ;) Men vi kör igen! Jag har med mig älsklingen och världens bästa barnmorska som kommer att leda mig igenom det :) så de känns helt OK, har man genomfört A får man faktiskt pina igenom sig B.


Idag är det kalas för min pappa, 56 år :) Det blir tacos, bodaharen för barnen och ridning! Det blir skönt att få sitta hela familjen samlad, så sällan man träffar bröderna på samma gång :( mina tokiga, dumma o ändå UNDERBARA syskon!


bye bye

Av Patricia - 8 mars 2013 11:11

Ingen är mer ledsen, upprörd och frustrerad än mig just nu..

Det är bara motgångar idag, o tårarna bara rinner..


get lost, fuck off

Ovido - Quiz & Flashcards