Alla inlägg den 23 maj 2014

Av Patricia - 23 maj 2014 13:37

På fredagarna brukar jag och barnen äta pannkakor till lunch, det är liksom rutin! Men idag när jag frågade om de var sugna på pannkakor till lunch sa de bägge två neeej, vi vill ha våfflor :P

Japp, stor variation här hemma ;) ikväll blir det tacos i vanlig ordning, Arvid har haft nedräkning sen i måndags på det ;)


Igår tog vi en promenads runda i både terräng, grus och asfalt ;) Mirja hade med sig Texas så hon hade det tungt emellanåt, men det ska man bara se som extra träning :D vi fick inte byta för hon ville köra själv ;) hehe! Själv gjorde jag några utfall i uppförsbacken!


Det blåser storm idag, fast det är skönt att luften rör sig när det är så varmt ute :)

Lille Ivar har fortfarande feber fast är piggare! Näsan hans rinner dock som en flod! Han ligger ute i vagnen o njuter :)

Många kan tycka att det är lite svårt med vad de ska ha på sig när dom ska sova ute nu när det är blåsigt men ändå varmt! Ivar står i skuggan, han har en body på sig (bomull) och bomulls filt över benen! Jag går ut och känner på han då och då, så inte det blir för kallt eller för varmt, lagom temp ska det vara, behaglig att sova i :)


Det cirkulerar på facebook om räddningar hit o dit av barn som sitter kvar i bilen när föräldrarna är inne och handlar.. Ofta handlar det om okunskap, man tänker att jag ska bara in fort, barnet sover, jag vevar ned rutan och springer.. Men man tänker kanske inte att det kanske är kö vid kassan.. Det blir fort varmt i en bil, extremt fort! Små barn klarar inte av sådan värme, inte stora heller för den delen, men spädbarn är känsligare (0-6 månader), så snälla ni, ta med barnen in eller stanna hemma tills ni har någon som kan se efter dina skatter så kan man handla då istället.. Detta cirkulerar alltid på sommaren men vad folk inte vet att vintern är farlig den också, men det uppmärksammas inte på samma sätt.. Du klär på dina barn overaller, mössor, vantar och hej och hå! Barnet somnar, du låter bilen vara igång med skön värme för det är ju 30 minus ute och så springer du, vad tror ni händer? Små barn gråter om de fryser, men inte vid värme, de tuppar av, värmeslag.


Det är bra att det uppmärksammas, ring polis om du ser ett barn i en bil som är hysterisk eller om barnet ser påverkat ut, skaffa hjälp inne på affären! gör vad som helst, men gå inte förbi och ignorera det inte!

Detta gäller såklart även för djuren.. OAVSETT ÅRSTID.

Jag har 3 ungar och dom blir alltid med in, oavsett hur jobbigt det kan vara eller bli ;)


Till något trevligare, jag LÄNGTAR till midsommardagen! Midsommarafton är barnens dag, då dansar vi, sjunger, busar och leker men på midsommardagen är det min och Olofs dag, kväll och natt ;) Då är det vuxen tajm i parken med alla goa vänner och bekanta! Årets höjdpunkt för oss i Glava! Låter kanske idiotiskt att vi som är föräldrar längtar efter en heldag med dans, sällskap och alkohol, men tyck det då, de ger jag blanka faaaaaaaan i ;) jag ger alltid mina barn 100 procent, men jag är fortfarande JAG, det får man aldrig glömma, glöm aldrig bort dig själv <3


Här har ni raggaren på ståstilla <3 han tog 3 steg igår i gräset och ställer sig upp bara så där utan att hålla i något! Liten blir stor <3

 


Ungarnas sommarkläder har kommit också, ska hämta dem när Ivar vaknar :) spännande!

Ikväll blir det en skogstur, kanske även lite löpning? :)

Ovido - Quiz & Flashcards