Alla inlägg den 11 maj 2014

Av Patricia - 11 maj 2014 09:43

Igår bestämde jag mig för att ha en egen dag med Irma! Jag och Irma har så många olika konflikter om dagarna så det känns som jag gör inget annat än skäller, domderar och är arg på henne! Hon är likadan mot mig, jag är enligt henne, dum, en jävil (jävel), elak, ful och tjock.. Vet inte vad som har gått snett för den uppfostran har hon inte!

Hon kan bete sig likadant mot Olof men hon är värst mot mig och jag blir ledsen för jag når inte fram till henne, varken med tröst, snällhet, hot, in på rummet taktik eller försöka förvilla henne.. Är hon arg så verkligen skriker hon, hon tar i ända från tårna och skriker vad hon vill, ofta fula ord.. Detta leder till att jag vill inte ta med henne hem till folk, jag är livrädd att hon ska få ett utbrott och folk ska tro att hon är ouppfostrad vilket hon inte är! Jag är hård på den punkten!

Så för att hitta tillbaka till Irma behövde vi en egen dag, bara hon och jag :)

Vi åkte till ch-berg, där var det dags för årets charlotta!

Vi tittade på de olika stånden, åkte karusell med bästisen Tuva som vi fann :) pratade med folk som jag inte har sett på år och dar :) vi hade det jättemysigt! När vi blev hungriga fick Irma bestämma vad vi skulle äta, så det blev happy meal nere på shoppingcentret! Allt var frid och fröjd tills vi gick in på cubus för att köpa en fin sommarklänning till lilla damen... Hon var så duktig och provade klänningar i provhytten, men när vi skulle välja strumpor sprack bubblan..

Jag letade efter tecken hela tiden på ett utbrott, för att se vad det är som utlöser dem, hur man kan kringgå dem.. Jag såg hur hon började skruva på sig, rycka i kläder, upp och ner från kärran, lite nej inte den, nej nej nej.. Okej tänkte jag, nu kommer det snart och PANG!

-JAG VILL INTE HA DOM FULA STYGGA STRUMPORNA, JAG VILL HA DOM STORA!!!

skrek hon, verkligen skrek hon.. Jag förklarade för henne att dom inte passar men att det finns exakt likadana strumpor i hennes storlek men det ville hon inte! Det går inte att nå fram till henne när hon har sina utbrott!

Fick iaf ut henne till slut och hon var lite småsur i de andra affärerna, men så gick det över.. När vi var i den sista affären blev hon bajsnödig och ville hem, så där har vi nog felet.. Hon är hård i magen och har varit det ett tag, hennes utbrott beror inte enbart på trots utan är inte magen glad så är inte människan glad!

Så nu ska vi börja mjuka upp magen, så tror jag även att damens humör ändras drastiskt :)

Vi köpte iaf:

En sommarklänning

En bolero

5 par strumpor till Arvid

2 par strumpor till Ivar

1 par gröna chinos till Arvid

Skor till alla tre, Ivar fick sandaler men måste byta dem då de inte kommer att passa hela sommaren, köpte stl 21!! hur stora fötter har inte lillemannen?? ;)


     


Efter en dag men happy shopping hade vi en trevlig kväll med Marie, Andreas och deras pojkar!

Jag och Marie tog den långa promenads rundan, 1 mil, medan gubbarna var med barnen och bakade rabarberpaj!

Sen blev det pizza och sallad till oss tjejer ;) ungarna härjade och hade super kul! Ivar låg ute i vagnen och sov så han lyfte jag bara över till sängen sen när vi gick och la oss :) en skön lördag!


Idag ska jag och Marie börja jobba på solbrännan ;) jag vill inte vara jätteblek under klänningen så vi åker och solar ikväll, nån mer som vill med? :)

Ovido - Quiz & Flashcards