Alla inlägg under juni 2014

Av Patricia - 19 juni 2014 11:43

Idag vaknade ungarna tidigt, Arvid satt redan påklädd och tittade på barnprogram när jag och Ivar kom upp runt halv 8 :) skönt att ha en sån stor kille här hemma, som faktiskt kan ta reda på sig själv och vänta på mamma utan att behöva tjata o gnata ;) alla åldrar har sin charm, men när dom blir äldre blir det lite lugnare på just vanlig omsorg som hygien och liknande för oss föräldrar för dom kan ju själva och vill själva då :)


Så eftersom vi var i ordning ganska tidigt den här förmiddagen åkte vi in till stan och handlade mat inför midsommar och kommande vecka :) GO ME!

Många tycker att det är lite jobbigt att ta med sig barn till mataffären, alla ungar är ju olika, men våra barn brukar sköta sig på affären.. Visst, dom springer emellan hyllor och dylikt, men det är inget jag bryr mig om, klart att ungarna ska få röra på sig så länge dom inte rör varorna på hyllorna eller är otrevliga mot folket i affären eller skriker och så.. Man får välja sina fajter med barnen ;) Olof har svårt att släppa lös dem på konsum, han tycker inte om när de springer runt, men jag vet att dom gör inget annat än just det, rör sig omkring och tittar :) Så att jag tar med mig alla 3 barnen ibland och handlar är ingen big deal. Dom är mina ungar, klart dom ska med :)

vi började iaf får shopping runda på Lidl, frukt och grönt blev det där :) vidare till palmviken och köpte allt annat, blöjor och sånt till lilleman inför hans övernattning i Boda :D


lite vuxenpoäng till mig där ;) hehe


Igår var jag hos frisören Linda och blev som vanligt snygg i håret :)


Fick ta en paus i skrivandet nu för Ivar slängde in något metall liknande i mikron så det blixtrade o hade sig! Galna unge!! hehe, men nu är det fixat! Jag hade glömt dörren öppen, mikron står i skafferiet ;)


Efter frisören åkte jag till Boda och fick middag, lite lek och bus och sedan fort hem och hämta Olof för att sedan köra vidare till stolpen 2 och låna deras dator, Bank ID fungerar inte längre på vår, vet ej varför, fixade föräldradagar på försäkringskassan och sen ut och flytta på partytältet och ställa dit bord och stolar inför midsommardagen på stolpen 1 :D

Ska bli så himla kul, längtar verkligen :D


Ivar fick visst en tand till igår och idag är han lite förkyld, näsan rinner och han nyser :) köpte flytande Ipren till han på affären som han ska få ikväll så får vi se om han klarar av att sova bättre då, jobbigt att få dumma tänder och dessutom bli förkyld, tror inte att jag behöver nämna att han inte är på sitt bästa humör idag ;) <3

Av Patricia - 18 juni 2014 11:24

...säger jag bara!

Det ser ut som de blir trist väder på midsommardagen men de ger ja blanka fan i, för nu jädrar har jag laddat! På med tjockare kläder! Ge allt du har moder jord, men jag SKA ut!! haha


Idag ska jag faktiskt till frisören och fixa till utväxten :) lite kvalitetstid med mitt huvud ;) välbehövligt!

Ungarna lämnar jag in i Boda hos mormor, Ivar har lite inskolning inför midsommardagen ;) hehe


Låg ute i solen nu på morgonen och järnspikar vad solen bränner fort! Har blivit lite röd på låren, vilket är kul då jag sällan får färg på benen alls ;)


Ivar har blivit mammig igen, han hade svårt att somna till ordentligt igår kväll och sov oroligt inatt med.. är antagligen tänder som spökar.. Han ligger ute iaf nu o sover!


Noppade ögonbrynen idag, vilket jag inte gör så ofta för dom är ganska ljusa så dom syns knappt om jag inte målar dem.. Men nu tog jag tag i det med, ingen aning om det syns nån skillnad men kändes gjorde det iaf ;)


För er som intresserar er i mina tuttar och amningen kan jag meddela att Ivar tömmer dom strax innan han somnar, men sen är det bara välling som gäller! Förstår inte varför mjölken aldrig slutar att fyllas på så där mkt, jag ammar ju inte längre, men ändå sprutar det mjölk! suck.. jag vill ju inge mer och inte Ivar heller.. Han blir så glad när vi går upp på natten (efter att jag försökt på alla sätt o vis att få honom att somna utan att äta, men icke) och gör välling, lite buhuu hu bu mamam mama är det ju, men det låter mer som man ska tycka synd om han, lite gulligt gnäll, mys gnäll kan man kalla det :)


Slängde upp två artiklar om "dagispedofilen" på fb förut, ni som inte har läst om det, gör det. Redan första praktikdagen gjorde han övergrepp på barnen.. åter igen, vart var personalen?

Han såg det som en "guldläge" att ha praktik på en förskola, där kunde han frossa ordentligt, han visste han skulle åka fast förr eller senare så han körde på! Helt jävla otroligt!

Läste en annan artikel om hur en pappa i Texas slog ihjäl en pedofil som frossade på hans dotter, pappan kom på dem i ladan. Han blev friad, han försvarade ju bara sin dotter, han menade inte att slå ihjäl honom, han såg rött..

Tror många föräldrar hade reagerat på samma sätt, jag menar, jag hade inte försökt att prata vett och etikett, rätt och fel med någon som står och förlustar sig på mitt barn!

Men det konstiga är att om någon i Sverige skulle ha gjort så som pappan i Texas gjorde, slog ned personen som skadade hans dotter, så skulle den personen få ett högre straff än själva pedofilen, det tror jag i alla fall.

För här i vackra Sverige ska vi prata, dela känslor, aldrig reagera, det ska vara så lugnt, fegt och fint.

Jag uppmanar aldrig våld, våld är ingen lösning, men ser man att någon skadar en annan genom våld så ska man ingripa. Stå inte på sidan av o glo, kasta dig in! Vi säger ju till barnen: har man gett sig in i leken får man leken tåla!



Av Patricia - 17 juni 2014 11:38

Nu har tiden rusat iväg igen, sorry!


I lördags kväll tog Ivar sina första steg :) han är före både Arvid och Irma med det, dom började gå strax före sin 1-års dag, men lille böbben Ivar är tidig med det mesta vilket är typiskt då jag vill att han ska vara bebis länge.. Men på ett vis är det skönt att han började med att gå nu för han har varit missnöjd på sistone, liksom inte tillfredsställd med tillvaron, men nu när han kan gå blev han som en ny unge för nu är det nya utmaningar att ta itu med för honom :)


På söndagen röjde jag och Olof kring dammen, bytte filter, uv-lampa och sånt så fiskarna ska ha det bra! Jag klippte gräset som växer kring kantstenarna och gjorde det så snyggt! Blev biten av något läskigt djur i pekfingret så på eftermiddagen var pekfingret i samma storlek som två fingrar tillsammans och det ömmade fruktansvärt :( men idag har svullnaden lagt sig lite mer men fortfarande är fingret mkt större än det andra pekfingret.. suck! Märkte aldrig att jag blev biten, jag hade mest panik över alla bruna stora spindlar som sprang omkring med vita bollar hängandes bak i röven (gissar på att det spindelägg dom bar omkring på).. säkert så var det en arg spindelmamma som bet mig när jag lyfte på nån sten för att göra det lite fint.. uhj.. Olof tyckte jag var fjollig och skällde på mig när jag skrek till varje gång, men han sluta ganska fort när jag visade hur stoooora spindlarna faktiskt var! Tänkte kasta en på honom, skulle ha gjort det om jag vågade lyfta upp nån av dem ;) haha!

Efter allt bestyr kring dammen staplade vi in ved i boa och sen somnade jag i solen :D

Olof väckte mig efter en stund och sa att vi skulle få besök, Thomas o Marie kom med barnen på lite kvällslek :D


Igår kom Katarina med flickorna, så det blev våfflor till lunch och jordgubbar! Sen satt jag o Katta i solen och solade! Efter en stund kom Erica med sina pojkar så det blev fullt ös på barnen :) När alla åkt/gått hem till sitt gjorde jag middag till ungarna som dom inte åt som vanligt, packade in dem i bilen och åkte hem till fröken jonsson för lite kvällslek :) så igår var det verkligen full rulle :)


Idag starta jag morgonen i duschen, sen åkte vi ned till Ica och handlade frukost! Vi ska strax hem till Arvids kompis Emil och sen ikväll blir det fotbollsträning för Arvid, då kommer morfar och kollar :)


jag har bränt mig på ryggen, obehaglig känsla..


Måste komma på något sätt som får Irma sluta säga din djävulsunge och jävil (jävla).. Jag blir tokig! Hon lyssnar inte och det är inte vi som lärt henne det ordet, utan djävulsunge säger dom i madicken.. Irma säger det när hon inte får som hon vill, när hon är sur, arg eller bråkar med Arvid.. Inget jag säger går in, inget jag gör går in  huvudet på henne, dom orden sitter verkligen fastprintat på tungan på henne.. Tips mottages!


Härligt med sommar, fast det är en väldigt blåsig sommar vi har, än i alla fall!

     

Av Patricia - 13 juni 2014 08:09

...är ingen bebis längre utan nu är han snart 1-åring!

Igår tog jag beslutet om att sluta amma. Japp, jag ammar/ammade än fast han är så stor, dock inte offentligt (det går inte att amma en sån stor "bebis" offentligt, han ligger ju inte direkt still o myser utan vill kolla överallt samtidigt ;) men i alla fall, jag tycker att det räcker och det tyckte tydligen Ivar med för när jag gav vika för smärtan i brösten sent igår kväll och ville ha hjälp med tömningen av dom!

Men det ville inte Ivar ;) haha! Så han tog visst beslutet själv ;) phju!

Natten gick jättebra! Han vaknade som vanligt runt halv 3 och då brukar jag ge han bröstet och sova samtidigt, men både jag och han hade bestämt oss så vi gick upp och gjorde en stor vällingflaska, 250 ml, tänkte att det räcker länge och han kan då tutta o snutta sig till sömn igen.. Njae, han svepte välling rakt upp och ned, blängde på mig och undrade vad jag gjorde där och rullade sedan över till Olof och somnade.. MIN BEBIS!!! snyft

Ivar har alltid vart så mammig och jag har gillat det, men nu åker navelsträngen sakta av och han är trygg med andra :)

Typiskt karlar, dom utnyttjar oss tjejer till de tröttnar på oss och drar sedan vidare ;) hehe, nej då!


Men nu till ett annat problem, mina bröst! Hej och hå vad de sväller och pumpen är värdelös!! Så jag får leka bonde i duschen och handmjölka i eftermiddag, så nu vet ni lite ingående om hur min dag ser ut ;) haha!


Igår åkte jag och fröken Jonsson in till stan och storhandlade :) så mkt roligare och trevligare att handla tillsammans med någon! :)


Ikväll kommer familjen från edane och då ska vi grilla, dock svek vädret mina planer för ikväll men vet ni vad, jag ska faktiskt dricka cider till maten, ve och fasa, en småbarns mamma tar alkohol till maten? japp, mina ungar ska ha en sund syn på alkohol så därför när det är helg tar vi vuxna något sådant.. ta de lugnt, jag ska inte supa och bli full! en sund syn var det.


Snaart gott folk är det midsommar och jag längtar verkligen! Att få hänga med alla härliga människor och bara ha kul!!! TOPPEN! Då går vi ALL IN, eller vad säger ni Mirja, Marie, Marie, Frida, Sara?? :D wohoo!!



Av Patricia - 11 juni 2014 15:49

Jag brukar se mig som en fullt normal kvinna, men det här med att alltid göra om misstagen är mkt vanligt i min värld.. Jag beställde givetvis en klänning till utav Nelly.. Vilket jag har lovat mig själv att aldrig göra, har till och med skrivit ett argt inlägg här om hur besviken jag var.. Men nu har jag alltså gjort det igen ;)

Denna gången var det faktiskt inget fel på klänningen, den var snygg och stilren men satt inge snygg på mig då jag är lite för lång och själva midjan på klänningen började precis under brösten på mig.. lite trist..

Men så kom Mirja och hennes två killar hit och så fick hon pröva den, URSNYGG på henne :D

så nu slapp jag återigen krångla med att skicka tillbaka något till Nelly för Mirja köper den utav mig ;) TACKAR!

Nu har jag klickat hem en ny klänning till mig och ett par shorts och t-shirts till Olof på Boozt! Så mkt enklare och bättre där :) Det tog över en vecka för Nelly att skicka klänningen och Boozt tar det högst 4 dagar med gratis frakt tur och retur!


Vaknade denna morgon av att det mullrade, fick skynda mig upp och dra ur alla värdesaker! Sen kom regnet, så skönt att sova till regn så vi tog sovmorgon och vaknade kl 9.30 :) GÖTT!


I morgon går Arvid och Irma sista dagen på förskolan för sen är det sommarlov för deras del :) Arvid har köpt presenter till alla sina fröknar som tack för att de har tagit hand om honom under förskolans år, nu väntar skolan och fritids :) vart tog tiden vägen?? åhh


Vi ska åka och "bada" sen med Mirja och barnen! Ungarna ser mkt fram emot detta, jag kommer enbart att doppa fötterna! Jag är den största badkrukan som finns, plus att jag är rädd för vad som simmar i vattnet ;) hehe!


Idag startade rättegången mot den 21-åriga man som förgripit sig på 13 barn på en förskola. Jag mår riktig dåligt över detta och ser verkligen fram emot när den förskolan det hände på kommer i fokus och en utredning om vad som gick fel startar, för den lär bli intressant. Jag förstår inte hur man kan missa detta, 13 barn under en kort tid. När man läser om vad mannen har gjort mot barnen förstår man ganska snabbt att den ordinarie personalen inte var delaktig i gruppen, för han verkar ha haft all ensamtid tid i världen med barnen. skamligt. Man missar inget sådant, då får man byta jobb. Jag skulle personligen aldrig mer kunna lita på mig själv som pedagog och jag skulle aldrig mer kunna arbeta som det heller, jag skulle känt mig så misslyckad och ledsen.. Snälla, förklara för mig, HUR???!!!

Jag skyller inte på förskolan eller personalen, men folk får sluta att vara så jävla godtrogna, alla är inte änglar eller guds bäste barn, har man hand om andras barn sitter man FAN inte på ARSLET och låter en praktikant sköta barngruppen ensam, aldrig, never, big no no.

Jag vill veta varför,hur och om förskolan och kommunen svek dessa familjer. Vad hände?..



Av Patricia - 10 juni 2014 11:49

nu var det längesen jag klottrade här :/ sorry!


Det har inte hänt så värst mkt här hemma, vi var på dop i lördags i Ny kyrka :) Jättekul att träffa släkten och mysa med alla bebisar som har föds till världen och in i vår stora familj :)


I söndags åkte familjen till Ikea med mamma och pappa! Där köpte vi en ny säng till Arvid :) Han växer så otroligt fort och hans gamla säng var verkligen inte bra för honom.. Så nu har han en "vuxen" säng, en vanlig 90 säng utan sängram eller något annat, vanliga sängben på resårmadrassen ;) Arvid är så nöjd och sover så skönt i sin nya säng!

Jag ville ha nya möbler till hallen, så det blev en ny skohylla (en som man kan sitta på för att ta på sig skorna) och en ny hatthylla :) jättefina! Så nöjd med dem :)

Hallmöbler är inte direkt något man byter ut ofta, nu har vi haft samma i 8 år så då kände jag att lite nyare och snyggare hall ville jag ha! Olof är snäll och gör som jag vill ;) hehe!

Folk måste trott att vi skulle öppna ett hotell för vi lasta 5 resårmadrasser på pappas skoda ;) men mamma köpte 4 sängar till huset i Branäs också ;) hehe!

Arvid och Irma var med inne på Ikea ett par timmar och var duktiga men den sista timmen ville de inge mer så då fick dom vara på Ikeas "dagis" :) där hade dom skitkul! Kanon bra :) Ivar var duktig han också, han fick kosa med morfar ;)

 


Jo, i Lördags hade jag och Olof årsdag, hela 9 år :) tiden går fort när man har roligt! <3


Igår var vi och gratulerade Tobias och hans mamma! Tobias fyller 5 år idag :) han fick en vattenrutschkana utav oss, den testade alla barnen igår kväll så det susade om det, sen försvann vattnet och då kletade Andreas in rutschkanan med såpa och då gick de fort ;) hehe!


Ikväll är det fotbollsträning för Arvid :)

Av Patricia - 4 juni 2014 08:49

Jag kommer verkligen bli en riktig fotbollsmorsa i framtiden! Jag hejar och ropar glatt åt alla barnen, klappar händerna när motståndarlaget gör mål för att visa barnen att det bara ska vara roligt!

Arvid spelade sin första match igår, mot Klässbol :) en träningsmatch var det, inget allvarligt alls med tanke på att barnen är födda 2008 ;) dom var så duktiga allihop och det syntes att dom försökte spela spelet och inte stanna upp och ha taktik snack så bollen rullar förbi utan att dom ser det ;)

Arvid spelade hela första halvleken, ibland fick man påminna honom att ta bollen och passa :) jag är så stolt att han verkligen försökte och ville spela :) han är ju så blyg när det kommer till sånt, men inte en enda gång gnällde han eller något :) så kul! Heja HIF :D


Irma fann en ny kompis, en tjej från klässbol som hette Katarina :) så henne såg vi inte mkt utav ;) Ivar kröp omkring och ville helst ut på självaste matchplanen ;)


Igår var jag och Ivar kattvakt hemma i Boda, men katten behagade inte att visa sig.. men blommorna fick uppmärksamhet ;)


På lördag är det dop, igen :) måste köpa doppresent.. får se om jag hinner göra det idag!


Igår hade Arvid inskolning på fritids :) uhj så stor han blir.. när jag kom för att hämta honom stod han med två äldre grabbar och sparkade boll på baksidan av skolan :) känns konstigt att ha ett barn som ska börja skolan, det är nu dom blir stora o snart vill flytta hemifrån... snyft

Av Patricia - 1 juni 2014 10:17

Är du ensam om natten?

Kanske lite mörkrädd?

Saknar du någon vid den andra sidan av sängen?

Någon som du vill krypa tätt intill för att få tröst och värme?

Då har jag den perfekta mannen till just dig!


Han tar upp hela sängen, inte bara sin halva utan han gillar att breda ut sig ordentligt så du känner dig inte ensam! Han är skitvarm, svettig, han liksom kokar, men han delar så gärna med sig av sin värme oavsett om du bett om det, han är som ett gulligt, tungt klägg!

Han ser till så att det finns härlig arom i luften i sovrummet genom att fisa var 20:e minut, han gör dig aldrig besviken med det, det är ingen söt liten prutt utan kalsongerna ska fladdra för att det ska vara godkänt!

Han snarkar som en blåval så inga inbrottstjuvar törs komma in för dom tror att det ligger en stor stark karl där inne, så du kan känna dig trygg! Om han inte snarkar så pratar han också i sömnen, du kan föra ett samtal med honom, då blir du genast lugnare om du är lite rädd, men jag kan tyvärr inte garantera att han är på ett glatt humör då, ofta skriker han eller skäller ut folk som stör hans monolog med sig själv...


Men jag vill ha tillbaka han på morgonen! För han är duktig med barnen och då är han en underbar sambo som jag älskar, men nattetid.. UHJ!


Idag får det nog bli grillat! mums!

Ovido - Quiz & Flashcards