Alla inlägg under februari 2015

Av Patricia - 17 februari 2015 10:07

Som många redan säkert har förstått så är det fettisdagen idag, läste precis att varannan svensk faller för frestelsen och äter semla, jag tillhör dom som inte gör det! Jag kan äta locket på semlan, men allt klet och det, nej tack :)


Igår var jag på bio med Mirja och Marie, som vanligt spårar våra tjejkvällar ur och slutar med hysteriska skrattattacker, dock inte på bion denna gång utan i bilen utanför Mcdonalds och på hemvägen.. Det slutatde med att vi fick stanna bilen strax före grindsbol för Marie (som körde) skrattade så tårarna rann så hon såg inte vägen.. Jag var så kissnödig att jag var verkligen nära att pinka på mig ett x antal gånger ;) mkt kul var det, tack tjejer :)


Det blev inget jobb den här veckan för mig, jag hann knappt innanför ytterdörren innan Ivar kräktes ned på hallmattan! :( typiskt. Efter det blev han varm o blek, han harklar sig väldigt mkt, vet inte om han har ont i halsen eller halsbränna.. Men feber fick han inatt iaf.. Tidigt imorse började han bajsa, så fort han pruttade blev det sur bajs i blöjan :( stackarn! Men nu har han ätit lite fil med flingor och druckit ett glas med vätskeersättning! Så jag vet inte om allt beror på febern och förkyldning eller om det är magsjuka.. Jag behandlar det som magsjuka vilket som ändå, så vi håller oss hemma, igen. suck. Huvudsaken att han härjar som vanligt och är sig själv :)


Himla trist väder! De ser ut som det regnar ju!!

Vi sticker iaf till Branäs till helgen, där är de snö :) wohoo!

Om nu ingen mer skulle börja förstås.. :(



Av Patricia - 16 februari 2015 17:06

...ikväll, mer Mr. Grey med Marie o Mirja :) det blir hett i salongen ikväll, Hult var mkt intresserad av filmen ;) hehe


Idag skulle Arvid till skolan, men tyvärr försov vi oss.. Ivar vaknar alltid kl 7, oavsett! Men idag, då väckte inte han mig.. Han väckte däremot arvid, så när jag vaknade av barnröster var kl 8,30! Ivar satt och läste bok med Arvid i hans säng! Arvid väcker inte mig, för han vill egentligen inte till skolan längre :( pga all magsjuka som cirkulerar där.. Men imorn är kl på ringning för då ska jag jobba, så då måste barnen upp tidigt ;) lite slapp får man vara ibland, faktiskt så jag skäms, jag har alrig försovit mig!


Men leksompisar har vi ändå haft, först kom Marie med Tuva å Tino :) när dom skulle åka hem åkte vi efter dom ner till Ica och köpte middag, tankade bilen och fort hem igen för att fixa mat till barnen innan nästa kompis kom! Senare kom Sandra med sina barn Nanny och Noel :) usch vad barnen växer!!


Nu har barnen duschat och sitter och målar med fönsterfärg :) jag väntar på att Olof ska komma hem, sen ska jag till drömmarnas värld o lusta på Mr. Grey ;)


alla småbarnsmammors dröm :P


Läs boken Sandra!! och Sara!! fy skäms på er! ;)

Av Patricia - 15 februari 2015 08:29

Kära nån vad helgen går fort förbi, fast den här helgen har vart rolig och fin :)


I fredags fyllde Olof 30! Dagen till ära satte jag upp ett dubbellakan på uthuset vid vägen där jag och ungarna hade skrivit i stora svarta bokstäver: OLOF 30 ÅR! Sådär lagomt pinsamt ;)

Sen tände vi marshaller längs garageuppfarten, hängde upp ballonger och städade!

När olof kom in så syntes det att han var glad och snopen! Han trodde nog inte att vi skulle fixa till det så ;)

Hans paket låg på matbordet och ungarna ledde honom direkt dit :)

Fast först fick han gå på skattjakt och leta efter Arvids present :)

Han fick fina halsband och teckningar, en bok om Eddie Meduza, en parfym och en grön vattenkanna.

    

Nu kanske många undrar varför vi ger han en grön vattenkanna mitt i vintern (låter ju inte som en explosiv 30 års present), men det har sin förklaring ;)

Senare på kvällen hemma hos hans föräldrar hade vi alla i familjen samlat ihop pengar till ett 12 kvm stort växthus :) han blev så glad och längtar nu till v 11 då huset levereras!

 

Kvällen bjöd på mkt skratt, presenter, mat och tårta! Tills barnen började blir trötta å ville hem! Jag åkte hem med barnen så Olof fick vara kvar å umgås ett tag till :)


Igår, lördag, bjöd vi hem Marie och Andreas på smörgåstårta och kaffe! Arvid har längtat efter Tobias och Oscar hade längtat efter Ivar :) mycket kul och trevligt! Olof fick snus och blommor, större present kommer från alla hans kompisar senare när vi har fest ;) hehe! får ta tag i det och leta upp ett nytt datum!

Det var ju även alla hjärtansdag igår, något som jag och Olof inte firar eller tänker på.. Men jag köpte iaf en tulpanbukett till Marie :) jag fick det och en nalle ifjol utav henne så i år var det min tur ;) hehe!

 


När jonas kom vid tre tiden med bilen drog jag till Karlstad och hälsade på lilla Katarina som ligger där :( hela 17 skruvar har hon både bak och fram på vänster ben :( extrem smärta har hon så hon ligger med en eda (en smärtlindring som man brukar få vid förlossning) som tar bort smärtan från benet, man blir liksom bortdomnad, hon kan inte röra benet med denna bedövning.. får se när hon får komma hem.. ser inte ljust ut riktigt än.. jag och mamma åker dit i eftermiddag och tar med henne ut från rummet iaf!


Efter besöket åkte jag till Edane där Olof och ungarna redan var :) där fick vi fläskfile och strips! Perfekt alla hjärtansdag middag! Jag hade köpt en tulpanbukett till värdparet :) många tulpaner denna helg! hehe


japp japp, god morgon :) pst, jag har lärt mig att göra en "elsa"fläta, en inbakad som börjar på ena sidan av huvudet och vandrar snett neråt och sedan ut på axeln, nöjd! länge leve stönet!

 



Av Patricia - 13 februari 2015 11:51

Idag har jag fyndat på ellos!

Fick ett sms av dem förut där det stod att jag fick 30 - 50% rabatt på mina 3 dyraste reavaror. Tackar :)

Jag har nu klickat hem 2 snygga mattor till vårt sovrum, ett par enkla vita sneakers till mig som jag kan ha i vår och en fräsch badrumsmatta för 388 kr inkl frakt ;)

Avdragen rabatt blev 836 kr.. det gillar jag!


Får hoppas att grejerna är lika fina i verkligheten som på bild, vilket jag tyvärr inte brukar tycka, men mattor är lite slit å släng, behöver liksom billiga så man kan byta ut dem oftare för ungarna ränner in med skor å annan dynga och då har jag inte ens nämnt vad olof drar in! hehe


Idag blir det 30 års kalas på nyhem för min käre sambo :) vi har massor av presenter till han här hemma när han kommer! ungarna väntar på att få ge honom dem! Arvid har gjort ett halsband som han har gömt i över en veckas tid nu :) godingen!


mamma är i malmö för att gå på melodifestivalen under helgen, hon har blivit en riktig shlagernörd ;) men som tur är har hon en kompis som är likadan så hon lämnar oss ifred om detta, hehe!


Hör rykten om att en ny liten tremänning är påväg också :) spännande och jättekul!! Grattis till dig kusin <3


Idag blir Katarina opererad, äntligen!! Väldigt svårt benbrott och osäkra läkare... tycker att dom borde agerat annorlunda, kunde gott ha skickat henne till ett annat sjukhus där det finns mer erfarna ortopeder då om dom är så nervösa.. hon ska ju inte behöva ligga där!! men nu så tror jag att hon är på op för hon svarar icke på sms! håller tummarna!!


jaha. nån lunch vill säkert ungarna ha ;) får rota långt in i kylen, liksom lite eko där!


bye!

Av Patricia - 12 februari 2015 22:37

Ikväll fick jag äntligen se filmatiseringen utav 50 nyanser av honom. Fifty shades of grey, tillsammans med Marie :)

Röda mattan var utrullad, vip biljetter, alkoholfri cider i champangeglas, chokladdoppade jordgubbar...

Jag är inte ett dugg besviken, var rädd för att jag skulle ha förstora förhoppningar på filmen eftersom boken/böckerna är så bra :)

Jag vill se den igen, nu, direkt!! Jag älskar den :)

Skådespelarna är toppen, superbra! Betyg? Full pott!


Innan filmen började fick vi en uppvisning utav några modiga å vackra kvinnor som visade upp vårens nya underkläder! Detta var kvinnor i size S - L :) härligt att se kvinnor med självförtroende och bra självkänsla :)

Efter modevisningen blev det lite utlottning av "leksaker" som finns i det röda rummet i filmen!

Kusin Matilda vann en tjusig dammvippa ;) hehe!

Sen började filmen:

Mr.Grey will see you now

     

tillåt mig dregla.


Givetvis måste många kritiker och relationsexperter racka ned filmen och kalla den osund och att vi går tillbaka i tiden då mannen styrde över kvinnan och bla bla. Jag vill inte tro att kvinnosläktet är så skört som relationsexperterna påstår/antyder, jag tror inte att många flickor/tjejer/kvinnor/damer/tanter tror att såhär ska en kvinna vara mot mannen, för filmen visar det så. Jag vill inte tro att många är så lättlurade, lättmanipulerande.

Ha sex på dina villkor när du vill och hur du vill med vem du vill. thats it.


Tack o hej leverpastej, nu blir de att drömma om Mr.Grey


Av Patricia - 11 februari 2015 17:54

Är en mycket nöjd och stolt mamma idag :) Ivar fick godkänt på BVC och han när han fick sprutan sa han inte ett knyst! Han blängde på sköterskan och mkt sur ut ;) men annars inget! Trodde ju att han skulle skrika o kämpa emot (jag är ju van hur dom två första ungarna var) hehe! Jag berättade för dem att han hade hostat bra länge och jag frågade om det verkligen är så bra och ge honom en spruta då.. Doktorn lyssnade på Ivars lungor och sa att de låter jättefint! Så då beslutade jag att han skulle få den! Kom ihåg det, ni har alltid sista ordet när det gäller barnen. Fast ibland får man lite på att andra vet vad dom pysslar med! :)

 


Efter bvc gick vi på stan, mamma var med och passade Arvid och Irma medan vi var inne på bvc! Handlade lite mer födelsedagspresenter till Olof :) tror han kommer att bli en lycklig 30 åring på fredag! :) Träffade Sailor moon inne på jysk, inte lätt att stå och prata när Ivar klättrade ur vagnen och stack iväg mellan hyllorna! Mamma och syskonen jagade honom ivrigt, men han är snabb ;) ska ta en tur till hennes nya palats också :) ser mkt fram emot det!


Letar efter prylar till inredning, men det går liksom inte att fokusera med 3 ungar med! Ska ta en tur under helgen till Tinas ting tänkte jag! :)


Katarina är fortfarande inte opererad, men imorn hade dom sagt att då skulle de fixa det! Då skulle det komma en erfaren läkare och rätta till benet/foten :) stackars katta :( hade jag haft barnvakt i eftermiddag hade jag åkt dit!


Nu när Olof kommer blir det tacos!

Av Patricia - 10 februari 2015 19:18

Från och med nu kommer jag att ha min mobil närvarande när jag jobbar.. Idag när jag slutade hade jag många missade samtal, det var mamma som hade ringt.. Katarina hade ramlat i yttertrappan och bröt benet, väldigt fult benbrott också.. Bara det är fruktansvärt hemskt tråkigt och jag kan inte ens förställa mig smärtan :( men hon är ju också gravid, har 8 veckor kvar och hon var ensam hemma med Lova :( nu gick allt "bra" efter omständigheterna, benet är av och hon ska opereras imorn och får då förhoppningsvis komma hem :) lilla katta, så ledsen för hennes skull! Kan inte ens tänka mig hur ont hon hade innan hjälpen kom :(

jag har aldrig mobilen på mig när jag jobbar, men när olyckan är framme med familjen vill jag veta det direkt! Så nu är den med.


Imorn är det dags för "besiktning" för Ivar :) nån spruta ska han inte få förrän hans hosta är borta, han har hostat länge nu.. sån där djup rosslig hosta.. bara dumt att ge han spruta då, ofta blir infektionen värre då! Helt friska ska barnen vara för att få vaccination anser jag! men själva undersökningen kan han ju göra :)


nu ska hulliganerna duschas och badas innan sängen, blir liksom lite senare än vanligt när dom är lediga dagen efter ;) Ivar har bara sovit en timme idag så han är sömnig :)


går det något bra på dumburken ikväll tro? säkert inte! får kolla ;)


Av Patricia - 10 februari 2015 10:28

...Så tänkte jag inatt, vaknade av att jag var kallsvettig, men frös och mådde pyton! Trodde verkligen att nu är det min tur, vart hr jag plockat upp magsjukan? Många tankar snurrade och jag var bra nervös och arg där ett tag, men så vaknade jag imorse och allt var bra :) däremot nyser jag mkt denna förmiddag och känner mig tjock i huvudet.. kanske är påväg att bli förkyld.. suck!


Annars händer det inte mkt här just nu, ungarna väntar på att vi ska åka ned till farfar o farmor! Ivar vill sova, han kommer med jackan hela tiden å går mot vagnen :) han vaknade tidigt denna morgon!


nej, nu får jag plocka upp lite innan jobb :)


ha en bra dag!

Ovido - Quiz & Flashcards