Alla inlägg under november 2013

Av Patricia - 17 november 2013 14:28

Det är mkt svårt att förstå att det är november månad! Långt in i november också! solen är varm o härlig, det har kommit nya blomknoppar på klätterväxten (ifjol vid den här tiden tog vi ned den, men i år är den grön än) och det blåser vårvindar :) jag och Ivar tog en skön promenad, både landsväg, grusväg och skogsväg blev det idag :) Träffade Thomas o Marie med deras goa barn Tuva o Tino vid skolan så vi slog följe med dem till affären :)


  mot skogen :)



Här hemma drundrar det för fullt, de skruvar upp gips o drar el :) blir så snyggt!


Arvid o Irma fick pannkakor till lunch, gubbarna får väl ta en pizza sen.. jag åt resterna utav fläskfilén o riset från igår ;) Efter lunchen grejade Arvid o Irma med deg och Ivar fick testa hoppgungan och gåstolen :)


     


förkyldningen har slagit till igen, så de blir ingen box ikväll :( men ut och gå får kroppen klara av!! Denna veckan har varit en riktig skit vecka egentligen.. bara dålig mat och har fallit tillbaka med mina dåliga vanor! Har kommit på varför det blir så, jag äter när jag har tråkigt och känner mig nedstämd.. Jag känner mig låst, jag älskar att amma Ivar men jag vill också kunna gå ut med tjejerna, gå på bio med Olof, följa med Marie och prova brudklänning.. Men jag kan inte vara borta från Ivar mer än 2 timmar för då vill han ha mat! Jag avgudar min lille pojke men vill att han iaf ska ta flaskan en kväll/dag så jag kan få vara Patricia och inte bara mamma :/ får dåligt samvete men man får inte glömma bort sig själv........tungt att erkänna det.

Men nu har jag slagit mig på fingrarna och tar mig i kragen! Nu jävlar! Blir nog ingen vägning för mig imorn, olof blir sen.. berättar mer om det senare ;) hihi


Hade tänkt en promenad runt hillringsberg senare med Mirja och Marie, men får se vad klockan blir.. Olof snickrar än och så vill jag till stan för att hälsa på Nicke o sofia :) men jag hinner förhoppningsvis båda grejerna :)


Av Patricia - 16 november 2013 13:47

Då har alla korten kommit, årets skolkort! Arvid är så stilig, så stor på sitt kort!! Ser inte alls ut som den busunge han egentligen är <3 På Irmas kort lyser det verkligen bus i hela ansiktet på henne, vackra flickan! <3

sist men inte minst syskonkortet, precis så är dom våra juveler.


     





Igår kväll åkte vi till Edande och fick tacos! Fick prata lite med Moa också :) en mkt söt och trevlig flicka! Bra val Jonas ;) de var så söta o nykära! Arvid och Irma skötte sig någerlunda iaf, det var den sista halvtimmen som de började bli trötta och gjorde allt för att inte visa det ;) suck. Ivar däremot visade en annan sida som man inte visste att han hade, han gnölade och var inte alls på topp! Men bara Kickan pratade med han sken han upp! :)


Idag har vi vart hemma hos Tuva o Tino :) där fick vi GO fika och barnen härjade o lekte :) Irma frågade när vi skulle åka tillbaka dit utan Arvid för han vill inte leka vackra damer ;) hehe! Köpte vinterjacka och en vinteroverall till Ivar som Tino hade när han var liten :) perry! Filmkväll snart Marie o Mirja??

 

Nu sover Ivar i vagnen! Vilket väder! Är det verkligen november?? 12 grader varmt ute :) TOPPEN! får gärna fortsätta ;) fast lite snö vill jag ha, de är så mysigt ett tag iaf ;)


I afta ska vi åka in o handla, då passar vi på att hälsa på Niklas o Sofia :D kul kul!


känns som jag håller på att bli sjuk, tung i huvudet, konstig känsla i halsen.. suck...

Av Patricia - 15 november 2013 14:29

vad ska man göra nu då? Rabatterna är fina, krukan har fått grankvistar, huset är städat, ungarna har käkat lunch, tvätten borta med mera.. har även bakat en chokladkaka till kvällen :) mumma!


en mkt mkt läskig/äcklig grej hände nu när jag ammade Ivar,.. jag har idag håret utsläppt, vilket är ganska ovanligt för att vara mig.. håret är för långt så det är bara ivägen o jobbigt, plus att Ivar drar i det ;) men i alla fall, eftersom jag har håret utsläppt så killar det överallt, kände hur det irriterade mig på armen o vänder ansiktet ditåt för att flaxa undan det.. men det visade sig vara en LÅNGBENT SPINDEL!!!!

men som tur är höll jag hårt i Ivar när jag viftade bort den i vild panik!!! hatar spindlar! ljudlösa äckliga saker!


Undra hur länge den har vart på mig?? UHJ!!!


nu regnar det ute, känner mig nöjd som faktiskt gjorde ett ryck ute på förmiddagen :)


jåhopp..



Av Patricia - 15 november 2013 08:18

kära nån vad jag är i farten idag, vaknade och hade tydligen mkt energi! tvättmaskinen snurrar, ungarna är vakna o pigga :) katterna åkte ut, disken klar o frukosten intagen! Nu ska ytterkläderna på för nu ska jag ta ett tag i rabatterna som är så bruna o fula! Dra bort allt, på med granris och så ska jag piffa upp den tjusiga höga krukan vi fått utav Olofs föräldrar :) ska bara lista ut vart den syns bäst!


ikväll blir de nog Edande med Jonas o Moa :) ska bli trevligt att få lära känna den nya flamman lite :)


ha en bra dag så länge!

Av Patricia - 14 november 2013 12:38

wohoo, snart är de helg :) Imorn ska de visst ha tacos i edande, vi är mkt sugna på de ;) hallå?!


Ivar ligger ute o sover för andra gången denna dag :) han vakna efter bara 40 min förut, vet ej varför men nu sover han igen! Irma och Arvid är på förskolan, inte alls många barn där nu.. dumma feber som har tagit Glava med våld :( stackars alla småttingar.. vi har klarat oss än, peppar peppar!!


Igår var det kalas för Sara, köpte en sån otroligt fin lyckta till henne, var bra sugen på att köpa en till oss med men jag avvaktar tills utbygget är klart för då har vi två rum ska inredas :D nu har vi börjat med gips på väggarna så det går undan!! blir så snyggt! jag blir så glaaad :)) ser fram emot att få färdigt så jag kan bjuda hem en massa tjejer på middag o sprit :D ser verkligen fram emot en enorm tjejkväll, blir nog efter nyår men uh så kul!!


På tal om nyår, vad ska ni alla göra?


vägde mig igår på mammas våg, känner mig mer än nöjd ;) hehe


var ute i skogen igår i Boda, mamma plockade mossa till en krans till ungarnas lycka :)


måste åka och stor handla ikväll, finne inget i skåp eller kyl.. fann iaf nötfärs i frysen så de får bli spagetti o köttfärssås till middag ;)


       

Av Patricia - 12 november 2013 11:46

julen börjar bli tung tycker jag.. när man var liten var allt roligt med julen, nu när man är vuxen är det bara dyrt! Jag gillar att ge presenter, men då ska det vara spontana presenter! Det känns mer äkta då.. nu måste man köpa o ge bort, men det värsta är att man lägger ned tid o pengar på att köpa julklappar och så kanske inte personen som får dem gillar dom.. men snart är det jul igen, ska försöka lista ut vad en 5 årig flicka vill ha ;) hehe


Igår var det dags för kursen och vägningen igen.. Det är två gånger kvar nu! Men varken kursledaren eller vågen var på plats.. vilket jag anser är piss! Här har vi faktiskt betalt 700 kronor för att få ställa oss på en våg, lyssna och ta lärdom utav en utbildad och duktig person inom kost o träning och han uteblir för tredje måndagen i rad för att han har andra bollar i luften! Visst, nån av oss får en vinst summa, men resten utav oss då? Jag känner mig försummad! nästan lite lurad faktiskt! Jag har lärt mig att äta rätt, att röra på mig.. Fått veta lite mer allt som maten innehåller, men betalar jag en viss summa för att gå med i en kurs tycker jag att personen som startar kursen ska delta och se glad ut även om han inte vill vara där! Tack och lov så är kursen andra ledare med och hon kämpar verkligen för oss! Anna är TOPPEN!! är lite sur nu.. hade nog för stora förväntningar som vanligt, men kursen har hjäpt mig! Den fungerar.. så jg vet inte hur mkt jag väger eller så.. yeay


Arvid och Irma är på förskolan! Där går det höstblåsor :( eller det är mer små piltar än blåsor som man får runt munnen, på händer och fötter i samband med hög feber.. stackars barnen som har fått detta! Mina har klarat sig än, peppar peppar! Både A o I är förkylda, men det tror jag alla är just nu ;) men pigga oavsett är de iaf :) Ivar ligger ute och sover i vagnen! jag har just sett en utav mina älsklingsfilmer, Love actually! Den är så otroligt mysig, en riktigt må bra film <3


Efter förskolan idag ska vi hem direkt hem till Arvids kompis Emil :) hoppas bara att de är på bra humör och inte blir trotsiga o sura.. håller tummarna! :)

Efter lek och bus hos Emil blir de kalas på nyhem, Anders fyller år! Hoppas presenten passar!!

Så de blir en hel dag idag!


Imorn tänkte vi åka en tur till boda och hälsa på, sen på kvällen blir de kalas igen, då är det Sara som blir gammal o ska fira detta ;) mohaha! jag slutade fira efter 25 ;) stannar där! hehe


Träningsvärk från helvetet i lår o rumpa har jag nu, dag 2! fy fan säger jag bara.. Men så skönt ändå o känna att man tog i mer än vad man egentligen orkar, då brukar jag få ont ;) missar ju styrkan imorn igen :( snyft! Men jag får köra ett pass i vårt lilla gym :)



Av Patricia - 10 november 2013 21:18

då var dopet avklarat :)


10 st smörgåstårtor stod jag, mamma o Ivar och gjorde i ordning igår från kl 13-18 ;) vi dekorerade dem klara idag på förmiddagen! Efter att vi hade dukat, flyttat omkring stolar o bord till 60 pers fick jag med mig Marie till stan för att köpa dricka o lite sånt! Två fina blåa doptårtor hämtde vi också :)


kl 10,30 idag var vi på plats i församlingshemmet o gjorde i ordning det sista för Ivars dag <3


Ivar var jätte duktig i kyrkan, lite små gnäll kom ifrån han i början, men jag o Katarina gav han banden från rosetten på dopklänningen o då blev han nöjd :) han sa inget mera sen ;) Arvid o Irma satt som två ljus hos mormor o morfar under hela tiden som vi var i kyrkan, inga problem alls :) duktiga barn!


Otroligt många fina presenter fick killen :) tack alla! Vi är så nöjda med dagen! <3

tyvärr blev de inga kort tagna från kalaset med vår kamera, men har några från kyrkan! tar gärna emot fina kort från kalaset :)


Efter dopet var det otroligt skönt att åka till boxen o få ur sig den sista kraften som fanns kvar! mkt energi fick man ur sig där ;) kanon träning! Brosan Niklas var mkt imponerad utav mig nu, fan va du har gått ned i vikt! Hårdbantar du? hehe, faktiskt inte :) men kul att folk ser det o säger det :) tack för alla fina kommentarer om det :))


Nu sover alla trollen, jag ska också inta sängen nu, ZZzzZZz

Av Patricia - 9 november 2013 10:45

varför kom den tillbaka? jädra förkyldning.. den suger all kraft ur mig! jag blir skit fort irriterad o fräser omkring mig.. ska upp till församlingshemmet sen för att duka o göra smörgåstårtor med mamma o Ivar! Olof blir kvar hemme med Arvid o Irma för morfar kommer med kusin Lova :) ska ställa mig o göra pannkakor till dem innan vi drar.. men först ska jag CYKLA! skiter i den jävla fökyldningen, den försvinner ändå inte!


En lång skön promenad blev det igår runt höge med Marie :) måste börja gå oftare, så skön luft ute nu.. synd bara att det ska vara så himla mörkt bara! Glava är snåla med gatljus ;) hehe!


hörs ikväll igen!

Ovido - Quiz & Flashcards