Alla inlägg under september 2013

Av Patricia - 13 september 2013 15:11

uhj så tråkigt jag har idag, fast jag borde njuta av att vara ledig, friska barn o härligt väder så kryper det i kroppen på mig! Jag är alldeles tom på energi.. Ingen bil har jag heller, så jag kan inte åka och hälsa på någon..


Under veckan har vi iaf haft fullt upp :)

Måndag: kom Marie med sina busungar Tino o Tuva :) Irma har lite problem med att barn vill leka med hennes leksaker och blir lite ful i mun och säger mina saker o bla bla.. Detta får hon ju bara vänja sig vid att kompisar leker med sakerna här hemma! Får träna på det helt enkelt ;) en hel eftermiddag med lek o bus hade vi! På kvällen åkte jag och Ivar hem till Marie där vi såg på skräckfilm! Mirja med sin otroligt snygga gravidmage var där också :) så himla kul på våra skräckkvällar och Ivar skötte sig ypperligt, han fick massage utav Marie o hade det så skönt ;)

The conjuring såg vi iaf, den säger de flesta att den är läskig och att man blir jätte rädd.. visst, vi skvatt ett par gånger o de var lite små spännande, men absolut inte det läskigaste vi har sett, men den ligger ganska högt upp på listan ;) Vi måste göra en lista, för nu har vi sett många och vi är överrens om att Instängd ligger högst upp än ;)


Tisdag: Dags att åka till veterinären med Donna för ett återbesök! Mamma mötte upp oss i sulvik och tog med sig A o I till boda för lite lek o lunch! Jag och Ivar fortsatte in till stan med Donna! veterinären som heter Elin är toppen! så härlig, förstående o snäll! Donna gillar henne :) Ögat var faktiskt bättre, fortfarande styggt och fult men Elin kunde se att det har börjat läka underifrån och från sidorna :) GLAAD!! Fortsatt dropp i ögat o atibiotika.. Återbesök till torsdagen igen! Ivar skötte sig även där, sov som en gris i stolen ;)

Efter att ha plockat upp A o I i sulvik igen åkte vi hemåt, nu skulle det komma kompisar :) 9 barn var vi sammanlagt i huset, 3 bebisar, 3 femåringar, 2 treåringar o 1 två åring ;) vi mammor hade det jätte trevligt i köket med bebisarna, ungarna hade mer än kul :) flera timmar lek o bus blev det! Olof fick en chock när han kom hem vid 17 å mötte alla barnen ;) hehe!


Onsdag: Då tog olof bilen till jobbet! Vilket betyder att jag o ungarna är strandsatta här hemma.. Så Sara o vackra Svea kom på besök! Vi satte Svea i en hoppgunga o såg så nöjd ut :)


Torsdag: Andra dagen utan bil! Men Marie kom till undsättning med Tobias och Oskar :) barnen åt våfflor o busade! Mirja kom inom med en kasse kläder till Ivar, tackar :)


Idag har vi inte gjort då mkt, ungarna klagar på ont i magen nu.. det vore väl toppen om vi fick magsjukan som inte har varit på dagis denna vecka för att undvika skiten.. suck..

Av Patricia - 8 september 2013 11:55

Idag börjar äntligen träningen!

Jag vill köra xomba, box o styrka.. synd bara att xomban o boxen går på samma dag, efter varandra.. så jag får se hur mkt jag orkar innan jag byggt upp kondition o styrka igen! Boxen behöver jag, måste få slå ut min frustration över allt! Mådde så mkt bättre efter ett box pass förra året ;) Xomba är så otroligt roligt, att få dansa, skratta o se dum ut är verkligen något för mig :) man blir så glad av dans! Styrkepasset ser jag inte fram emot, får ju inte köra sit ups eller ngt egentligen med magen, så jag får se hur de blir! trist :/


I morgon börjar verkligheten igen, Olof ska börja jobba och jag blir ensam med tre sötnosar som kan driva mig till vansinne ;) nu är det slut på sötebrödsdagarna för mig ;) hur ska det gå? hehe

Av Patricia - 7 september 2013 18:43

Känslosam, Donna tröstar <3


 

Av Patricia - 7 september 2013 17:54

Idag är en sån här dag där jag bryter ihop av minsta lilla.. Vill bara sitta o gömma mig, vill gråta, slå personer o är allmänt otrevlig mot folk att jag skäms inombords.. Men fan vad trött jag är på att se alla måsten, fan va trött jag är på att vi aldrig är ensamma här hemma.. Alltid nån som springer här, men som aldrig vill något utan bara "tittar in". Kanske är jag självisk, men för fan, jag har precis fått ett tredje barn, jag kämpar med amningen som jag nu börjar ge upp lite i huvudet, Arvid o Irma löper amok! De bråkar jämt med varandra o lyssnar ej på vad vi säger!

Jag vill bara bli lämnad ifred.. är så himla trött på att driva nåt jävla café!


Ångest för Donna, hon är inte ett dugg bättre.. Vet inte heller om jag gör rätt med dropparna i ögat?! de rinner ju ur med en gång.. känns som det är hopplöst, vet ej vad som kommer att ske :(


Försökte rycka upp mig förut o tog med barna till skolgården, där hade vi faktiskt trevligt :) men efter en timme blev A toanödig så vi fick åka hem till cafét igen o spela trevlig, fast jag fräser!


Dammsugaren är trasig, den suger sig fast över allt o slangen lossnar.. skit

Gräsmattan är meterhög, men de är bara jag som ser det tydligen.. typiskt

Äpplena från trädet ramlar ned o ruttnar på marken... trevligt

Byggmatrial ta med faaaan överallt... uhj

Byggmästaren i finland för att hämta hem folk så bygget står still.. IGEN!! känns som det aldrig blir klart, vi kan inget om bygga, Olof gör det gärna om nån talar om hur han ska göra.. Men får jag antlita nån annan snickare? NEEJ


jag är ett hopplöst fall idag!

Av Patricia - 6 september 2013 17:01

Stackars vår lilla Donna!


Vi var hos veteriären idag för att se vad som är fel på Donnas högra öga.. Det visade sig att ögat var mkt svårt skadat på hornhinnan o lite under den.. Veterinären berättade så tydligt om vad som var skadat o allt men det enda jag såg framför mig var när vi hämtade lilla Donna i Olso på katthemmet för 8 år sedan.. Vår fina, goa norska kisse!


Det är mitt fel att ögat har blivit värre, jag skulle ha åkt in med henne när vi såg att det börja se fel ut.. Men så blev det helt plötsligt bättre och hon kunde öppna ögat igen.. Kanske vi hade haft större chans att rädda ögat om vi åkt in tidigare.. Jag vågade aldrig fråga veterinären om det, jag vill inte veta det nu i efterhand.


Nu ska vi iaf prova en behandling som veterinären ville eftersom Donna är pigg o frisk, innan vi beslutar oss för att ta bort henne :( 3 olika sorters droppar ska droppas flera gånger om dagen och antibiotika morgon/kväll! Mitt hjärta blöder just nu för henne, fast ändå tänker jag att det är bra att det inte är någon utav barnen som har skadat sig, det kanske gör mig till en dålig människa, men jag sätter alltid barnen först! Jag älskar Donna, vi har matat henne med nappflaska för hon var så liten när vi hämtade henne, hon har varit trogen o lojal till oss i 8 år och jag åker inte in med henne direkt, jag svek henne.. Jag hoppas verkligen att behandling hjälper så jag får en ny chans att göra bättre o se henne varje dag.. De kännss verkligen som jag förlorar min bäste vän..  hoppas hoppas hoppas :((


 

Ser ni grodan? :)



 

hjärtat.

Av Patricia - 5 september 2013 12:22

Jaha, då var det dags igen! Bygden har drabbats av kräksjuka.. De blir ju så när skolorna börjar! Men eftersom vi har en 6 veckors bebis hemma kan vi inte få den skiten, så Arvid o Irma fick bli hemma idag från förskolan!

Hoppas att alla lärde sig något från ifjol när kräkan gick lös, den höll ju på från höst-vår! Efter jul kan vi räkna på två händer hur många dagar ungarna gick på förskolan innan sommarlovet, de är ILLA! varje dag var det nån ny unge som var borta från förskolan eller skolan.. FRAM MED TVÅLEN O LÄR BARNEN SKÖTA SIN HYGIEN! barn fuskar ;)


Donna är skit ful i höger öga, hon kan ej öppna det.. svullet o varar! Hon går mot vänster hela tiden, det lutar däråt... stackars kissen :( Imorn har hon tid hos doktorn iaf, får se vad de säger!


Får hela 1000 kr utav folksam för den härliga förlossningen ;) nästan så det var värt att ta den dyra gravidförsäkringen.. jippie.. UHJ


Arvids skor har kommit till affären, så vi ska dit i em o prova dem :) Arvid har väntat på dem!


Pappa åker till finland idag för att hämta hem farmor o farfar! Vore bättre om de bosatte sig där, för de trivs ju där o vill vara där! 7 år sen jag o Olof var Imatra sist, får ta en tur igen :)


ost o skinkpaj till middag o sen en promenad :)

Av Patricia - 2 september 2013 18:46

Imorse nä vi vaknade visste vi inte vad vi skulle hitta på... så vi åkte till shoppigscentra i ch-berg!

Där köpte vi nya didrikssons regnkläder och skopunktens stövlar till de stora barnen :), nuttefis fick en tjockare tröja med byxor från h/m! ja köpte även ett didrikssons regnset till mig! mkt nöjd :) Olof fick inget ;)

efter ett tag blev barnen hungriga så de fick mat på McDonalds!


väl hemma tog jag tag i källaren, jag har blundat ett tag för den nu, men nu är den städad :) skulle ha tagit kort på hur det såg ut innan, för det var hemskt!! Fann även lite saker som jag ska lägga ut på köp o sälj på fb ;)


Tack Marie J för hjälpen med flätan igår, den såg lika fin ut idag :) puss


       



Av Patricia - 1 september 2013 20:30

Japp, jag är förkyld :( extremt.. men är iaf feberfri dag, alltid något! Men jag är så jädra hes! Låter som jag rökt hela livet.. jobbigt! Svårt att gulla med Ivar, kan kanppt säga nuttefis som han ler så härligt åt :)


Idag var det dop för lilla älskade Svea :) hon var både glad o ledsen i kyrkan, jag kan förstå henne! ;) underbart god smörgåstårta serverades på församlingshemmet efteråt! Olof åt så mkt att vi nu har gjort upp att vi ska banta o träna ihop! Eftersom jag är förkyld så är han ute o cyklar själv (tjuvstartar)..


nu vill Ivar något, så bye bye

Ovido - Quiz & Flashcards